Annonce
Horsens

Skomagerpolka giver grundtrinnene

Horsens: Når børn skal lære grundtrinnene i dans, er skomagerpolka og fingerpolka rigtig gode.

Det fortæller Ulla Juliussen fra Juliussens Danseinstitut, og det er svaret, hvis nogen spørger, om ikke det er frygtelig gammeldags.

- I de gamle danse får man sat struktur på dansen, man får pli og lærer at bukke og neje. Mgp-dansene kan børnene selv lære.

Sådan er der altid noget at lære, når man danser de gamle danse.

- Danser man rits-rats filijongongong, lærer man for eksempel hvilken hånd, der er højre hånd, og man lærer at samarbejde.

Danseskolens medlemstal svinger mellem 200 og 300. Størstedelen er piger, og der er dans for alle aldre. Både standard, disko og showdance. Danserne øver i lokalerne i Kulturhuset, Lindvigsvej 4 i Horsens

Danseinstituttet nyder den årlige uddeling af Horsens Idrætspris.

- Det giver både glæde og anerkendelse af det arbejde, vi laver hver dag, siger Ulla Juliussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Sæt et ansigt på, Skat

På et klassisk medie som vores kan man godt kaste et beundrende blik i retning af, hvor mange kommunikationsfolk der efterhånden er ansat i offentlige og private organisationer. Skulle nogen tro, at en vigtig opgave for en kommunikationsafdeling er at betjene offentligheden og diverse medier hurtigt og effektivt, kan jeg afsløre, at sådan er det langt fra altid. Eller hos Skat. Fredag før vinterferien nåede rygterne om en stor rokade frem til avisen. Skattestyrelsen rømmer den gamle adresse i Horsens og rykker i stedet ind i Guldberghus på Grønlandsvej. Tre andre lejere skal derfor flytte ud. Det er en vigtig nyhed, som har betydning for rigtig mange lokalt. På avisen indleder vi derfor jagten på nogen, som kan fortælle os flere detaljer. Avisens journalist kommer fredag eftermiddag igennem til Skattestyrelsens pressefunktion, der ikke vil udtale sig, men i stedet henviser til Administrations- og Servicestyrelsen. Denne styrelses presseafdeling svarer ikke på avisens opkald før mandag formiddag, da en medarbejder korrigerer noget af det, avisen skrev lørdag. Den pågældende kan vi ikke få lov at citere med navn, og vi kan ikke komme til at tale med andre. En uge senere modtager vi et skriftligt svar fra samme afdeling, som nu korrigerer sig selv i forhold til det første svar og svarer på en række spørgsmål. I skriftlig form og uden navn på afsenderen. Med andre ord: I en sag, der handler om flytning af 300-400 arbejdspladser, kan avisen på intet tidspunkt komme til at tale med en ansvarlig chef, hverken én med kommunikationsansvar eller én med direkte ansvar for afdelingerne i Horsens. For en styrelse, der i den grad har brug for at genoprette sin troværdighed, er det ganske enkelt et klasseeksempel på, hvordan man ikke skal gøre. Det er muligt, at Skattestyrelsen havde en helt anden plan for, hvordan nyheden om flytningen skulle lanceres. Men punkt 1 i håndbogen om krisestyring er at handle hurtigt og stille sig til rådighed. Måske skulle Skattestyrelsen søge råd hos SAS' pressechef Kristoffer Meinert, som i parentes bemærket havde haft jobbet i en uges tid, da en vis reklamefilm blev lanceret.

Annonce