Annonce
Ikast-Brande

Skolestrukturen i Brande-området sendes i høring

Skal der være to skoleledere i Brande-området, eller skal Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole i fremtiden have en fælles skoleleder? Susanne Rasmussen, som siden 1. august har været leder af alle tre skoler, forholder sig indtil videre neutralt til spørgsmålet, men nu har alle andre mulighed for at give deres mening til kende i spørgsmålet: Den fremtidige skolestruktur i Brande-området er nu sendt i offentlig høring. Arkivfoto: Mikael Lund
To forskellige modeller er i spil, når stillingen som skoleleder på Artium skal besættes.

Brande: Mandag aften vedtog byrådet at sende forslaget om en ny skolestruktur i Brande-området i høring, og tirsdag er processen allerede sat i gang. Om det bliver det nuværende eller det kommende byråd, der skal træffe beslutningen, afhænger af, om der kommer indsigelser eller ej.

Som tidligere omtalt er der to forskellige modeller er i spil, når stillingen som skoleleder på Artium skal besættes: Enten at besætte stillingen som skoleleder på Artium permanent, så der igen er tre ledere på skolen, eller at indføre fælles ledelse på tværs af de tre folkeskoler i Brande-området, Dalgasskolen, Blåhøj Skole og Artium.

I forvejen har de to førstnævnte skoler fælles ledelse, og siden 1. august har de desuden haft samme skoleleder som Artium i skikkelse af Susanne Rasmussen, der blev konstitueret i stillingen i forlængelse af afskedigelsen af Præstelundskolens sidste leder, Klaus Toft Høg.

Annonce

Modellen med fælles ledelse kræver rent formelt, at de tre skoler nedlægges som selvstændige skoler og efterfølgende genopstår som tre afdelinger med hver deres afdelingsleder, men med fælles administration.

Desuden får Artium og Dalgasskolen tilknyttet en indskolings- og SFO-leder, der ligesom de tre afdelingsledere kommer til at referere til den fælles skoleledelse.

For at bevare nærdemokratiet på de enkelte matrikler, foreslås det, at der oprettes lokale forældreråd.

Forskellige holdninger

Både skolebestyrelser og skolernes personale har allerede haft mulighed for at give en foreløbig tilbagemelding på strukturplanerne, og på alle tre skoler er der hos hovedparten af medarbejderne et ønske om at bibeholde den nuværende struktur. Den holdning bakker skolebestyrelsen på Artium op om, mens den fælles skolebestyrelse for Blåhøj Skole og Dalgasskolen mener, at en ny skolestruktur er den bedste løsning.

Også med hensyn til spørgsmålet om antallet af skolebestyrelser er der delte meninger.

Skolebestyrelsen på Dalgasskolen og Blåhøj Skole ønsker én samlet skolebestyrelse, hvorimod medarbejderne og ledelsen ønsker at bevare to selvstændige skolebestyrelser.

På Artium ønsker skolebestyrelsen ligeledes at fortsætte den nuværende model med to skolebestyrelser, mens ledelsen her i stedet ønsker en fælles skolebestyrelse.

Annonce

Hvem skal træffe beslutningen?

Frem til tirsdag 7. december kl. 9 har alle med interesse i/for skoleområdet mulighed for at afgive et høringssvar. Det gælder såvel skolebestyrelser og skolernes personale som foreningslivet i Brande-området og alle andre, der måtte have interesse i at afgive et høringssvar, fremgår det af høringsmaterialet.

Afhængig af, om der indkommer indsigelser eller ej, skal spørgsmålet herefter behandles politisk enten i december eller januar af først børne- og undervisningsudvalget, derefter Økonomi- og planudvalget og slutteligt byrådet. Det er altså ikke uden betydning, om der kommer indsigelser: Gør der ikke, er det det nuværende byråd, der skal træffe beslutningen om den fremtidige skolestruktur i Brande-området, men kommer der indsigelser – hvilket må betegnes som det klart mest sandsynlige scenarie - udskydes beslutningen til januar, hvor det delvist nyvalgte byråd er tiltrådt.

For at overholde formalia, så en ny skolestruktur kan træde i kraft fra det nye skoleårs start, skal en politisk beslutning være truffet senest 1. marts.

Det understreges i høringsmaterialet, at en ny skolestruktur ikke vil medføre ressourcemæssige besparelser i Brande-området.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

Kultur

Se video: Susanne har ventet et år på koncert nummer 145 - og nu er Hansi Hinterseer endelig i Horsens

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Annonce