Annonce
Debat

Skolestruktur: Partier lover handling, men har de redskaberne til det?

Martin Mikkelsen. Arkivfoto

Læserbrev: Der har været sagt og skrevet meget om skolestrukturen siden 2017. De Konservative har ment det samme siden dengang:

Skolestrukturen er en spareøvelse, som har ført mere skidt end godt med sig.

Men vi kan jo tage fejl. Derfor så vi frem til, at man sammen med evalueringen af styrelsesvedtægterne for skoler og landsbyordningen evaluerede skolestrukturen samtidig.

Annonce

For os ville det være naturligt at gøre. Men sådan gik det ikke.

I stedet spurgte man til skolernes erfaringer med skolestrukturen uden efterfølgende at foretage justeringer, som man gjorde med styrelsesvedtægterne. Det trods bekymrende høringssvar om skolestrukturen fra specielt Landsbyordningen.

Derfor stillede De Konservative et forslag om en evaluering sammen med Radikale og DF, men blev stemt ned af de andre partier i hhv. BUK-udvalget og byrådet.

Begrundelsen var, at man har viden nok, uden partierne ville forholde sig til, om skolestrukturen har indfriet, hvad den lovede i 2017.

Tilbage står vi derfor med spørgsmålene:

Hvad vil partierne, som stemte imod en evaluering, gøre for at imødekomme skolernes nuværende udfordringer?

Hvad vil de gøre ved den manglende nærledelse på skolerne samt landsbyordningens beskrivelse af en kompleks struktur, som gør, der er langt fra ide til handling?

Partierne vil ikke omorganisere, fordi skolerne skal have ro. Samme budskab lød til kommunalvalget i 2017, selvom de siden har ændret specialområdet, økonomimodeller og 10. klasse samt vedtaget en ny og ambitiøs børne- og ungepolitik.


Samtidig kæmper skolerne med at nedbringe deres gæld. Så hvornår har skolerne fået ro, kan man spørge.

Martin Mikkelsen


Samtidig kæmper skolerne med at nedbringe deres gæld. Så hvornår har skolerne fået ro, kan man spørge.

At fjerne besparelsen på ledelse har der heller ikke været interesse for. Det så vi i forbindelse budgetforhandlingerne 2021, som bl.a. var en af årsagerne til, at De Konservative lavede et alternativt budget med DF.

Besparelsen på ledelse er den eneste store besparelse, som er tilbage med skolestrukturen, da besparelsen på klassekvotienter blev fjernet med den ny økonomimodel i 2020.

Til sidst kan partierne vælge at prioritere i arbejdsopgaverne. Men med mit kendskab til disse partiers vilje til at dykke ned i tingene, have fingeren på pulsen samt prioritere i det daglige i BUK-udvalget vil jeg ikke have for store forventninger til, at det kommer til at ske.

Derfor bliver det spændende at se, hvad fremtiden vil bringe. Partierne, imod en evaluering, lover handling. Men spørgsmålet er, om de reelt har nogen redskaber at handle med, og hvornår det kommer til at ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce