Annonce
Østjylland

Skolestart skulle være på mandag - nu har århusianske uddannelser travlt med at finde på en plan b

Aarhus Tech er blandt de ungdomsuddannelser, der nu i al hast må tage stilling til, hvad der skal ske med den planlagte skolestart på mandag. Foto: Aarhus Tech
Det bliver op til den enkelte uddannelsesinstitution at beslutte, hvordan man vil efterleve anbefalingen om at udskyde skolestart, lyder det fra Undervisningsministeriet. Aarhus Business College holder lukket i uge 33 og 34 for elever og ansatte.
Annonce

AARHUS: De århusianske ungdomsuddannelser og ikke mindst de kommende elever er lige nu kastet ud i et limbo.

Første skoledag er på mandag, men den bliver efter alt at dømme udskudt i mindst 14 dage.

Fredag 7. august klokken 13 begyndte et møde, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S)  orienterede sundhedsordførerne om en række stramninger i Aarhus som følge af de eskalerende smittetal i byen.

Et af tiltagene er at anbefale at udskyde fysisk fremmøde i gymnasier og øvrige ungdomsuddannelser.

Annonce

Op til uddannelserne selv

Læg mærke til ordet anbefaling. Det er ikke det samme som et påbud.

Så spørgsmålet er, om hver enkelt uddannelsesinstitution nu selv skal træffe en beslutning om at holde åbent eller lukket mandag? Eller om der er en fælles overmyndighed, der på vegne af alle kan træffe en beslutning?


Jeg har svært ved at sige, hvad der præcis kommer til at ske her hos os. Men vi vil til enhver tid følge de gældende retningslinjer.

Sigurd W. J. Have, kommunikationskonsulent på Aarhus Tech


Århus Stiftstidende har været i kontakt med både Aarhus Kommune og Region Midtjylland, som begge melder hus forbi. De kan ikke træffe den slags beslutninger på vegne af ungdomsuddannelserne, lyder forklaringen.

I Undervisningsministeriet har man ikke på forhånd været informeret om, at der var skærpede restriktioner på vej i Aarhus, så her har embedsmændene haft travlt med at finde ud af, hvad skærpelserne kommer til at betyde for undervisningsområdet.

Efter lidt betænkningstid lyder svaret fra Undervisningsministeriets presseafdeling, at det bliver op til den pågældende leder - og formelt bestyrelsen - på den enkelte uddannelsesinstitution at beslutte, hvordan anbefalingen skal efterleves.

Annonce

Skoler holder møder

Altså er det op til skolerne i Aarhus hurtigst muligt hen over weekenden at lave en plan for, om skolestart skal udskydes og i så fald hvordan.

Ungdomsuddannelser i Aarhus

Aarhus Kommune har på sin hjemmeside følgende liste over gymnasier og andre ungdomsuddannelser i Aarhus.

 • Aarhus Tech
 • Aarhus Business College
 • Social- og Sundhedsskolen
 • Jordbrugets Uddannelsescenter
 • Egå Gymnasium
 • Aarhus Gymnasium, Tilst (tidl. Langkær Gymnasium)
 • Marselisborg Gymnasium
 • Risskov Gymnasium
 • Viby Gymnasium og HF
 • Aarhus Katedralskole
 • Aarhus Statsgymnasium
 • Aarhus Akademi
 • VUC Aarhus
 • STU - Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse
 • EUX Business

Hos Aarhus Tech fortæller kommunikationskonsulent, Sigurd W. J. Have, at der er møder i gang om sagen fredag eftermiddag, men at skolen indtil videre forholder sig til de gældende retningslinjer.

- Lige nu er det hele meget nyt, og der er endnu ikke meldt noget officielt ud, så jeg har svært ved at sige, hvad der præcis kommer til at ske her hos os. Men vi vil til enhver tid følge de gældende retningslinjer, siger han.

Annonce

Business College udskyder skolestart

Hos Aarhus Business College har der fredag aften været direktionsmøde om, hvad man skal stille op med den planlagte skolestart mandag.

Aarhus Business College skriver til Århus Stiftstidende, at man udskyder skolestarten for alle 1. års-elever på ungdomsuddannelserne en uge. Det vil sige 1.g’erne og nye elever på EUX Business og EUD Business.

- På Aarhus Business College har vi glædet os til at tage imod eleverne efter sommerferien. Men udmeldingerne fra Sundhedsministeriet betyder, at Aarhus Business College er lukket i uge 33 og 34 for elever og ansatte på ungdomsuddannelserne, skriver skolen.

Aarhus Business College bruger ugen på at gøre de nye elever klar til at modtage digital undervisning fra mandag 17. august, forudsat at de stadig ikke må komme ind på skolen.

Alle andre elever, det vil sige HHX-elever i 2.g og 3.g, GF2-elever på EUD Business og EUX Business samt studieårselever på EUX Business, modtager virtuel undervisning fra mandag 10. august og foreløbig to uger frem.

Elever på hovedforløbet og i skolepraktik modtager ligeledes onlineundervisning fra mandag 10. august. 10. klasse-elever i EUD10 hører ikke ind under Sundhedsministeriets anbefalinger om hjemsendelse og møder derfor ind mandag 10. august.

Annonce
Annonce
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce