Annonce
Læserbrev

Skolers økonomi: Har BUK-formanden sovet i timen?

Desværre er det ikke kun på BUK-området, hvor formanden har vist manglende økonomisk styring. Det gælder også i hendes virke som formand i VitaPark, hvor der er brugt mange penge på rumrejse og sæbekasseløb.

Læserbrev: I forbindelse med vedtagelsen af Odder Kommunes budget 2020 var vi vidne til et skuespil fra Socialdemokratiets side.

Man talte for at vise tillid til professionerne i skole- og dagtilbud samt prioritere indenfor velfærdsområderne. Det klinger for mig hult - ikke mindst fordi partiet sidste år gav afslag på en ansøgning fra Vestskolen, som byggede på fagprofessionelles ønske om at konvertere understøttende undervisning til tolærerordning, holddeling m.v.

Da var S ikke lydhør, men gav i stedet beslutningskompetencen i lignende ansøgninger til skole- og kulturdirektøren.

Dernæst kritiserede S partierne bag budgetaftalen for ikke at ville prioritere mellem velfærdsområderne. Men skal man kunne prioritere, skal man vide, hvad man kan prioritere imellem.

Det er nemlig bevist før, at man kan få styr på et områdes økonomi uden, at der behøves tilføres flere resurser, og uden det behøver medføre en svækkelse af serviceniveauet.

Det beviste Niels Rosenberg (K, red.), da han overtog formandsposten i social- og sundhedsudvalget efter den tidligere SF-formand, som efterlod et underskud på ca. 9,2 mio. kr.

Sammen med udvalget og direktøren gik han i dybden med institutionernes budgetter enkeltvis og fik dem justeret og tilpasset, så de til sidst fik vendt underskuddet til at gå i balance. Alt sammen en væsentlig årsag til, at ældreområdet i dag er et af de områder i Odder Kommune, som fungerer bedst.

Man kunne ønske, at BUK-formanden (børne-, uddannelses- og kulturudvalgsformand Lone Jakobi (S), red.) vil gøre det samme.

Efter skolernes gæld kom frem tidligt på foråret, har jeg flere gange i byrådet, til udvalgsmøder og pr. mail bedt formanden om, at vi fik mere økonomi på dagsordenen.

Man kunne f.eks. dykke ned i en enkelt skoles budget eller holde en temadag med fokus på skolernes økonomi.

Samtidig kunne man se på effekterne af skolestrukturen, som nu er over et år, og som bl.a. var baggrunden for, at K ønskede at eftergive skolernes gæld i forbindelse med budgettet.

Desværre var der ikke den store lydhørhed fra formandens side.

Først i september blev vi orienteret fra forvaltningen om, at man vil lave en analyse, som skal belyse baggrunden for, hvorfor skolerne overskrider deres budgetter. En analyse, som først bliver fremlagt for udvalget i denne måned - altså efter budgetforhandlingerne.

Det kan undre, at man ikke har haft noget materiale klar inden budgetlægningen. Hvorfor har BUK-formanden ikke sørget for det, når hun har vidst, at hun ville sætte alt ind på at fjerne hverdagseffektiviseringerne på børne- og ungeområdet?

Desværre er det ikke kun på BUK-området, hvor formanden har vist manglende økonomisk styring. Det gælder også i hendes virke som formand i VitaPark, hvor der er brugt mange penge på rumrejse og sæbekasseløb.

Annonce
Martin Mikkelsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Håndtryk og statsborgerskab: Historieløs nazisammenligning

De lovpligtige håndtryksceremonier for nye danske statsborgere, som er en rose groet i Inger Støjbergs (V) have, har bragt sindene i kog i hele Danmark. Landets kommuner, der skal stå for dem, har indrettet sig vidt forskelligt i forhold til gennemførelsen. Nogle steder står giftefogeder af begge køn for ceremonien, nogle steder er det kvinder, andre steder mænd. I Aabenraa har borgmesteren, Thomas Andresen (V), valgt ikke at deltage i ceremonierne, og han har ingen hemmelighed gjort ud af, at han er inderligt imod et diktat fra Christiansborg om, hvordan man partout skal hilse. Han mener, at det danske samfund bør respektere, hvis eksempelvis muslimske mænd på grund af religiøs overbevisning ikke ønsker at give hånd til en kvinde. Så langt, så godt. Lovgivning om bestemte hilseformer eller for den sags skyld statsanerkendt påklædning vil altid være kontroversiel. Men når Thomas Andresen sammenligner kravet om håndtryk for nye statsborgere med den det nazistiske "Heil" er han ganske enkelt galt afmarcheret. Og ikke bare det. Han udviser en historieløshed ud over det sædvanlige, noget en borgmester i lige præcis Sønderjylland burde holde sig fra. Den nazistiske hilsen var, ud over at være tvungen for alle offentligt ansatte i Hitler-Tyskland, jo i sin essens en hyldest til en af verdenshistoriens mest brutale og grusomme tyranner. En mand, der ville udrydde alle jøder og med koncentrationslejre og gaskamre gjorde sit for at nå dette mål. En mand, der med sine teorier om racehygiejne og eugenik lagde nye alen til menneskelig fornedrelse. Skulle kravet om håndtryk ved en ceremoni for fejring af dansk statsborgerskab virkelig kunne sammenlignes med dette verdenshistoriske lavpunkt? Aldrig, og det burde Thomas Andresen vide. Intet kan i ondskab og rækkevidde sammenlignes med, hvad det nazistiske "Heil" symboliserer, så selv om borgmesteren måske blot ønskede at sammenligne elementerne af tvang, burde blot få sekunders omtanke have afholdt ham fra denne sammenligning.

Annonce