x
Annonce
Brædstrup

Skoler lukker ned: Skoler og friskoler er tømt for børn

Ifølge skoleleder på Bakkelandets Friskole Johnny Beier Hessellund har forældrene taget godt imod den ufrivillige corona-pause, og der har i det hele taget været en god dialog mellem forældre og skolen, påpeger han. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Både Bakkelandets Friskole og Tønning Træden Friskole vælger at følge myndighedernes anbefaling om at lukke skolerne i foreløbig to uger for at forhindre smitte af corona. Allerede torsdag var de lokale skoler stort set tømt for børn.

Brædstrup: Både Bakkelandets Friskole i Nimdrup og Tønning Træden Friskole valgte at rykke hurtig, efter statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag aften oplyste, at alle landets skoler lukkes ned fra senest mandag og to uger frem.

Allerede onsdag aften meldte begge friskoler ud til forældre og ansatte, at skolerne vælger at følge myndighedernes anbefaling om, at friskolerne burde følge trop. De to friskoler fik derfor hurtigt kommunikeret ud til forældrene, at de bør holde deres elever hjemme. Således var der torsdag kun mødt 20 skolebørn og 10 børnehavebørn op på Bakkelandets Friskole, mens der på Tønning Træden Friskole blot var ganske få elever.

- Vi følger selvfølgelig statens, Horsens Kommunes og friskoleforeningens anbefaling, så vi fra på mandag holder helt lukket i 14 dage. Allerede nu kan vi se, at mange har fulgt vores anbefaling, og der er kun dukket få elever op. Fra på mandag træder der en nødpasning i kraft, fordi vi også har en forpligtelse over for forældre, der arbejder i vitale funktioner som sygeplejeske eller læger, der skal på arbejde, siger Johnny Beier Hessellund, skoleleder på Bakkelandets Friskole.

Annonce
Den skriftlige eksamen er lige på trapperne, så derfor sætter vi vores fokus på det nu. Opgaverne kan udveksles mellem lærer og elev over nettet. På den måde synes vi, at vi udnytter den ufrivillige pause bedst muligt.

Thomas Kilsmark, skoleleder på Tønning Træden Friskole

Lektier i corona-pausen

Både på Bakkelandets Friskole og på Tønning Træden Friskole har lærerne haft travlt med at lave små opgavepakker til de mindre børn med læse- og skriveopgaver, som de kan arbejde på hjemme i de næste par uger. De større elever, der skal forberede sig til eksamen, vil derimod få udleveret skriftlige opgaver, som de skal arbejde på i corona-pausen.

- Den skriftlige eksamen er lige på trapperne, så derfor sætter vi vores fokus på det nu. Opgaverne kan udveksles mellem lærer og elev over nettet. På den måde synes vi, at vi udnytter den ufrivillige pause bedst muligt, siger Thomas Kilsmark, skoleleder på Tønning Træden Friskole.

Også de lokale folkeskoler var torsdag næsten lukket ned. Således var der blot mødt 10 elever op på Nim Skole, og på Brædstrup Skole var klasselokalerne næsten tømt for børn.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce