Annonce
Horsens

Så skal der shoppes: Skolerne i Horsens får penge til 7000 nye computere

Skolerne i kommunen skal have nyt it-udstyr for 25 millioner kroner. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Nu skal det være slut med gammelt hardware i skolerne. I det nye år får de 25 millioner kroner til deling, så de kan opgradere deres it-udstyr med det samme og betale af over fire år.

Horsens: Skolerne i Horsens skal opdateres - helt bogstaveligt. Børne- og uddannelsesudvalget har netop godkendt, at der bliver indgået en aftale med Kommunekredit om finansiel leasing på 25 mio. kr. til indkøb af it-udstyr på skolerne over de næste fire år. Det giver i alt 8000 nye computere.

I forvejen bruger skolerne tilsammen cirka fire millioner om året på it-udstyr, men hvis alle skolerne - der samlet rummer næsten 9400 børn - skal være helt up to date, er vurderingen fra forvaltningens nedsatte arbejdsgruppe, at det vil koste 25 millioner.

- Skolerne kan med denne aftale opgradere udstyr for 25 millioner over de næste fire år. Det betyder at de kan købe 7000 nye computere til eleverne og 1000 til personalet. Pengene kommer fra en leasingmodel, hvor skolerne får lov til at afdrage regningen over fire år til Kommunekredit, som stiller det fulde lån til rådighed med det samme. Og når de fire år er gået, tilhører computerne skolen, forklarer Susanne Strandbjerg Nielsen, økonomi- og administrationschef i Horsens Kommune.

Med leasingaftalen på de 25 millioner får skolerne altså både et større rådighedsbeløb og kan derfor bruge et større beløb, end de f.eks. har i deres budget. På den måde kan de trængende computere skiftes ud samtidig, og skolerne er dermed ikke afhængige af at vente til næste budgetår.

- Beløbet bliver stillet til rådighed med det samme, så der kommer nok et stort hug her i januar, med en del nye computere til eleverne, men ellers bliver computeren skiftet ud løbende, efterhånden som de bliver gamle. Det er skolerne selv, der styrer det. Men på den her måde kan man købe, når man har behovet, og ikke, når man har pengene, lyder det fra Susanne Strandbjerg Nielsen.

Annonce

- Skolerne kan med denne aftale opgradere udstyr for 25 millioner over de næste fire år. Det betyder at de kan købe 7000 nye computere til eleverne og 1000 til personalet.

Susanne Strandbjerg Nielsen, økonomi- og administrationschef i Horsens Kommune.

Råd til fremtiden skole

Hvordan de 25 millioner skal fordeles, bliver efter princippet om, at pengene følger barnet. Det vil sige, at skolerne får penge alt efter, hvor mange elever de har

- Skolerne skal afdrage de 25 mio. kr. over fire år. Det svarer til 6,25 millioner kroner om året. Vi tilfører 2,6 millioner kroner til skolerne, så vi er sikre på, at de har budget til at finansiere udgiften, siger Susanne Strandbjerg Nielsen.

Skolerne kan bruge leasingaftalen til indkøb af pc'ere, chromebooks, tablets og lignende samt andet it-udstyr som skærme, projektorer, smartboards og så videre. Og det er vigtigt at satse på fremtiden, lyder det fra formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S).

- Der er en konstant udvikling i de programmer, som eleverne bruger, og vi skal sørge for at have opdaterede computere, der kan rumme de nyeste programmer. Med den ekstra tilførsel af penge vil vi imødekomme fremtidens skoles behov, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce