Annonce
Horsens

Skoleleder på Lindvigsvej: Vi ser de første spæde tegn på, at flere tilvælger skolen

Der blev i august 2019 vedtaget en udviklingsplan, som skal få flere forældre til at vælge skolen på Lindvigsvej. Foto: Claus Skovholm
Et stærkt bånd mellem dagtilbud og skole skal få flere forældre til at vælge skolen på Lindvigsvej, mener skoleleder Anette Leonhard.

Horsens: - Vi begynder at se de første spæde tegn på, at flere tilvælger skolen.

Sådan siger Anette Leonhard, skoleleder for Horsens Byskole, herunder afdelingen på Lindvigsvej.

Hun har siden august 2019 været med til at gennemføre en udviklingsplan, der skal få flere forældre til at vælge skolen på Lindvigsvej.

Annonce

Ifølge kommunens egne tal har planen foreløbig kun haft en marginal effekt. For fem år siden valgte 32 pct. af forældrene i skoledistriktet på Sønderbro at lade deres børn starte på Lindvigsvej. Ved seneste skolestart var den andel blot steget til 34 pct.


Folk skal opleve skolen for, hvad den rent faktisk er. Møde de mennesker, der er på stedet, mærke hvordan her er.

Anette Leonhard, skoleleder


Ikke desto mindre ser Anette Leonhard positive tegn.

- Vi ser, at en betydelig højere andel af børnene i Daginstitution Søndermark vælger Horsens Byskole til. 90 pct. af de 30 kommende skolebørn i i daginstitutionen skal gå på afdeling Lindvigsvej, siger Anette Leonhard.

Deres naturlige førstevalg

En af nøglerne til at få flere forældre til at vælge Lindvigsvej er ifølge Anette Leonhard et stærkt bånd mellem skole og dagtilbud.

- Det er vigtigt, at børn og forældre oplever en samlet børneenhed her på matriklen, som skaber en fin rød tråd i børnenes liv, fra de er nul år til og med 6. klasse.

- Vi tror på, at synliggørelsen omkring samarbejdet er vejen til et højere tilvalg af skolen fra de forældre, som allerede har deres børn i daginstitutionen. Vi skal gerne være den skole, forældrene oplever som deres naturlige førstevalg, siger Anette Leonhard.

Hun opfordrer forældre i Sønderbros skoledistrikt til at besøge skolen og opleve stedet.

- Folk skal opleve skolen for, hvad den rent faktisk er. Møde de mennesker, der er på stedet, mærke hvordan her er. Det handler jo om, at man som forælder føler sig tryg ved det valg, man træffer for sit barns skolegang, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce