Annonce
Brædstrup

Skoleleder på friskole har sagt op efter to år i jobbet

Johnny Beier Hessellund nåede to år som leder af Bakkelandets Friskole. Nu er han på vej til et andet lederjob. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Johnny Beier Hessellund stopper ved årsskiftet som leder af Bakkelandets Friskole i Nimdrup ved Brædstrup efter to år på posten.
Annonce

Nimdrup: Efter kun to år på posten som leder af Bakkelandets Friskole i Nimdrup ved Brædstrup siger skoleleder Johnny Beier Hessellund nu stop. Han har sagt op og begynder efter årsskiftet i et nyt job i Vejle Kommune.

- Jeg er blevet skoleleder på en folkeskole i Vejle Kommune, det er, hvad jeg kan sige i øjeblikket. Jeg havde brug for nye udfordringer, siger Johnny Beier Hessellund til Horsens Folkeblad.

- Dybest set er det et kulturspørgsmål, det lander på. Jeg vil noget andet kulturmæssigt, og så fandt jeg et sted, der i forhold til faglighed bedre matcher det, jeg gerne vil, siger Johnny Beier Hessellund videre.


Jeg vil noget andet kulturmæssigt.

Johnny Beier Hessellund, skoleleder


Der har været en del udskiftning og stress blandt lærerne på friskolen, har forældre oplyst til avisen.

- Vi har haft udskiftning på personalefronten, men det meste har været naturligt. Men jeg vil ikke kommentere en hel masse, for jeg er interesseret i, at der skal være så god en overgang som muligt, siger Johnny Beier Hessellund.

Før lederstillingen på Bakkelandets Friskole var Johnny Beier Hessellund viceskoleleder på Aamoseskolen i Herning. Han har selv gået på friskole som barn og senere på efterskole, inden han i 2010 blev uddannet lærer på seminariet i Silkeborg. Sidenhen har han arbejdet som efterskolelærer og har været med til at etablere en friskole i Herning Kommune.

Annonce

Flere rokader

Det seneste par år har budt på to lederskift på Bakkelandets Friskole. Johnny Beier Hessellund tiltrådte 1. januar 2019 og afløste Karsten Julsbjerg Andreasen som leder. Karsten Julsbjerg Andreasen havde i august 2018 fået jobbet som skoleleder efter Jens Erik Skals, som var leder i syv år. Karsten Julsbjerg Andreasen nåede dog kun nogle måneder på posten, inden han stoppede efter prøveperioden, hvorefter en lærer kortvarigt overtog jobbet som konstitueret leder.

Nu er der så et nyt lederskifte på vej.

- Vi synes ikke, at det er sjovt - det er ikke et ønskescenarie. Selvfølgelig giver det turbulens. Men stavnsbåndet er ophævet, sådan er det. Typisk se man på friskoler, der har haft en leder i mange år, at der ofte skal flere ansættelser til, inden man er der igen, siger Helle Nørremark, der er souschef på skolen.

Stillingen som skoleleder på Bakkelandets Friskole er ikke slået op endnu, men det bliver den snart, oplyser hun.

Bakkelandets Friskole har i de senere år oplevet stigende elevtal og fordoblede på syv år sit elevtal fra 55 til over 115 elever i slutningen af 2019.

På det seneste er der dog sket et fald i elevtallet, og der er nu ifølge skolen 100 elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce