Annonce
Ikast-Brande

Skoleleder gør sig klar til ny opgave

Susanne Rasmussen er nu konstitueret leder for den nye skole i Brande - Artium. Arkivfoto: Mikael Lund
Susanne Rasmussen skal stå i spidsen for den nye skole i Artium og bruger sommerferietid at forberede sig.

Brande: Pr. 1. august bliver Susanne Rasmussen konstitueret i stillingen som skoleleder på Artium. Hun kommer dermed til at stå i spidsen for det samlede kommunale skolevæsen i den sydvestlige del af Ikast-Brande Kommune.

23. juni – en uge efter afskedigelsen af Præstelundskolens leder siden 2013, Klaus Toft Høg – blev det offentliggjort, at det i stedet bliver Dalgasskolens og Blåhøj Skoles nuværende leder, Susanne Rasmussen, som pr. 1. august bliver konstitueret i stillingen som leder af den nybyggede skole i Centerparken, Artium

- Hvad var din første tanke, da du blev spurgt?

Annonce

- Forbavselse – ærefrygt: ”Det er der nogen, der tror, jeg kan klare”, lyder svaret fra Susanne Rasmussen.

- Jeg mærkede efter, og der var den her følelse af energi – det kunne være interessant, uddyber hun.

- Jeg vil gerne være med til at sikre et sammenhængende skolevæsen, tilføjer hun og erkender, at der er tale om en stor opgave – både afviklingen af Præstelundskolen og udvikling af Artium, men også at hun har følt en forpligtelse til at bidrage til, at Artium får en fantastisk start.

- Jeg kommer til at tilbringe det meste af min tid på Artium, forklarer hun, men selvom hun nu i en periode skal stå i spidsen for det samlede kommunale skolevæsen i det, der indtil 2006 udgjorde Brande Kommune, er hun meget fortrøstningsfuld med hensyn til opgaven. Ikke mindst fordi hun er omgivet af en række kompetente kolleger, som i en periode får overdraget nogle af hendes opgaver.

Det drejer sig blandt andet om viceskoleleder Bodil Schulz, afdelingsleder på Blåhøj Skole, Charlotte Skipper, SFO-leder Betina Koch Jensen og skolesekretær Annette Andersen.

Desuden får Dalgasskolen i en overgangsfase tilført en ekstra – og på skolen særdeles både velkendt og vellidt – ressource i skikkelse af Jesper Andersen, der er forhenværende lærer på Dalgasskolen og det seneste halve år har været tilknyttet Ikast-Brande Kommunes skoleafdeling.

Holder af at være forberedt

Selvom opgaven – i hvert fald set udefra – kan forekomme temmelig omfattende, ja nærmest uoverskuelig, har Susanne Rasmussen ikke planer om at droppe sin sommerferie, men den bliver næppe tilbragt i hængekøjen i fuld udstrækning, for som hun siger:

- Jeg holder sommerferie – men jeg holder også af at være forberedt!

På dagen for vores snak havde den kommende skoleleder endnu ikke set skolen indefra – det skulle hun først samme eftermiddag.

- Det glæder jeg mig meget til, fastslår Susanne Rasmussen ikke så overraskende, men til gengæld har hun allerede mødt sine kommende kolleger på den nye skole, personalegruppen fra Præstelundskolen.

Ved den lejlighed valgte hun at læse sit personlige ledelsesgrundlag op for personalet, et ledelsesgrundlag alle ledere i Ikast-Brande Kommune på et tidspunkt fik til opgave at nedfælde.

Annonce

Har alle muligheder

Noget af det, Susanne Rasmussen lægger utrolig stor vægt på, er information og kommunikation

- Der skal informeres rigtig meget, og man skal være klar til at tage dialog, pointerer Artiums kommende leder, som også lægger vægt på, at det ikke bliver ved flotte ord og ditto målsætninger:

– Arbejdet med værdigrundlag skal omsættes til handling, fastslår hun.


Når jeg først har sagt ja, så har jeg sagt ja!

Susanne Rasmussen


Hun er ikke i tvivl om, hvad der er kerneopgaven:

- Børnene skal lære, og de skal trives. Det skal stå skåret i neon, pointerer hun og fortsætter:

- Vi har alle muligheder for at skabe en kultur, en dagligdag, men vi skal hele tiden stille os selv spørgsmålet: ”Hvordan kan vi se, vi har fokus på det?”

Annonce

Fokus på skoledelen

Hun tør ikke garantere, at de kommende måneder med hende i spidsen for begge skoler i Brande foruden den i Blåhøj kommer til at betyde mere samarbejde på tværs af skolerne, men hun tør godt garantere, at mulighederne vil blive italesat.

Konkret nævner hun overgangen fra 6. til 7. klasse, hvor alle overbygningseleverne samles på Artium, som et sted, hvor der kan sættes ind.

- Jeg har altid ment, at arbejdsfællesskaber er bedre end hyggefællesskaber, siger hun, så mon ikke der også er ændringer på vej på den front?

- Artium er også andet end skole?

- Der er mange interessenter og en kæmpe koordineringsopgave, medgiver Susanne Rasmussen og uddyber:

- Men jeg er nødt til at have fokus på at drive skole, så børn og medarbejdere kan komme godt i gang. Mit fokus er at få Præstelundskolen på Artium!

Annonce

Ingen ændringer i 2. geled

Som ”næstkommanderende” her får hun de resterende to tredjedele af ledelsesteamet på Præstelundskolen, SFO- og indskolingsleder Karin Hvelplund og viceskoleleder Søren Brønniche.

- Det, der fungerer godt, det bliver ved med at fungere godt, fastslår Susanne Rasmussen, som også pointerer vigtigheden af synlige forretningsgange – at alle ved hvem de skal gå til, så tingene kommer til at ske, men også et folk er i stand til at handle selv.

Ved siden af jobbet som skoleleder på Dalgasskolen og Blåhøj Skole har hun siden 2012 været formand for Brande Sportsrideklub, der året forinden blev startet på ruinerne af den konkursramte Brande Rideklub. En formandspost hun regner med at beholde.

– Det handler meget om at træffe valg om, hvor travlt man vil ha’ det, siger hun, og også i foreningsregi handler det for hende om at have gode mennesker omkring sig, at uddelegere opgaverne, og at informere/kommunikere, så misforståelser undgås.

Annonce

Overvejer fremtiden

Til gengæld bliver der nok ikke helt så meget tid til at ride selv, men Susanne Rasmussens to heste skal ikke frygte at blive helt glemt.

- Mine rideture er mental hygiejne. Det er sundt at opleve, at man ikke har den fulde kontrol – hestene har deres egen vilje, forklarer Artiums kommende leder.

Hvor lang tid, hun skal stå i spidsen for Artium, har hun på nuværende tidspunkt ikke noget bud på. Processen med at finde en permanent løsning går i gang efter sommerferien, oplyser hun.

- Det logiske spørgsmål er så: Søger du stillingen?

- Jeg aner det simpelthen ikke – det er ikke det, der har drevet mig, svarer Susanne Rasmussen og forklarer, at hun kun har taget udfordringen op, fordi der, som hun siger, er ”mange ting fungerer rigtig fint” – og fordi der er ro på ”bagsmækken” (Dalgasskolen og Blåhøj Skole). Men:

- Når jeg først har sagt ja, så har jeg sagt ja, understreger hun om sin beslutning, inden hun slutter af med at sige, at hun er ”overvældet over de mange positive reaktioner på nyheden” (om at hun skal være Artiums første skoleleder, red.).

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

S kridter banen op til valgkamp: Flere penge og nyt slagkraftigt politisk udvalg skal sætte turbo på den grønne dagsorden

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Odders Anders Skaarup skal møde puljevinder i kvartfinalen

Sport

Anne-Marie Rindom boltrer sig i de vilde bølger

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Annonce