Annonce
Hedensted

Skoleleder efter forfærdelig ulykke under udflugt: - Vi kunne ikke have gjort noget anderledes

En ulykke under en udflugt for 1. og 2. årgang på Stjernevejskolen i Hedensted får formentlig ikke betydning for kommende skoleudflugter. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Otte-årig elev var ifølge skoleleder Sabina Marquard Madsen formentlig kun uden opsyn ganske kort, inden han under en skoleudflugt onsdag formiddag blev fundet i livløs tilstand af en klassekammerat.
Annonce

Hedensted: Tre dage efter en otte-årig dreng fra Stjernevejskolen onsdag formiddag blev fundet i livløs tilstand af en kammerat under en udflugt til Hedensted Søerne, er der fortsat ét altoverskyggende spørgsmål, der trænger sig på.

Hvordan kunne en ellers uskyldig tur, som elever på skolen har været på adskillige gange tidligere, ende så galt.

Svaret har skoleleder Sabina Marquard Madsen brugt den seneste tid på at finde. Indtil videre uden held.

Efter utallige snakke med politi, faggrupper og de involverede lyder konklusionen fortsat, at skolen ikke kan se, hvad man kunne have gjort anderledes.

- Det er det værst tænkelige mareridt, man nogensinde kan forestille sig som elev, forælder, lærer og skole. Derfor har vi også gransket alt igennem, og vi fortsætter med at kigge alle detaljer ekstra godt igennem. Men indtil videre kan ingen få øje på, hvordan man kunne have undgået ulykken, siger Sabina Marquard Madsen.

Annonce

Fundet med snor om halsen

På turen til Hedensted Søerne var der 44 elever fra 1. og 2. årgang afsted med fire voksne. Der blev de delt op i forskellige grupper med forskellige aktiviteter såsom at samle ting sammen fra naturen.

I løbet af de aktiviteter var den otte-årige dreng i en kort periode alene, hvorefter han bliver fundet af en elev i livløs tilstand med en snor rundt om halsen.

Det var ved naturperlen Hedensted Søerne, ulykken med den otte-årige skete. Arkivfoto: Michael Svenningsen

De nærmere omstændigheder for ulykken vides ikke, men alt tyder på, der kun var tale om ganske få øjeblikke.

- Jeg kan ikke sætte minuttal på, men ud fra de samtaler, der har været med eleverne, tyder det på ganske få minutter. Vi ved, at lærerne lige havde været ved den gruppe af børn, så det har været inden for en meget kort tidsramme. Normeringen var bedre end normalt, men uheldet var lynhurtigt ude, siger Sabina Marquard Madsen.

Annonce

Udflugt aflyst

Heldigvis fik eleverne straks tilkaldt hjælp, mens personalet også ifølge Sabina Marquard Madsen agerede topprofessionelt.

To voksne tog sig af den pågældende dreng, mens de to andre efter bedste evne afskærmede de øvrige elever og fik tilkaldt en bus tilbage til Stjernevejskolen. På skolen blev de modtaget af kendte voksne, mens der blev ringet efter forældrene.

Dagen efter skulle børnene også have været på en udflugt, men den blev aflyst til fordel for aktiviteter på skolen, hvor der samtidig var mulighed for dels at snakke lidt om oplevelsen og dels blot at være et ganske almindeligt barn omgivet af voksne.

- Krisepsykologen understregede, at det vigtigste efter sådan nogle tragiske hændelser er at komme så hurtigt som muligt tilbage til en almindelig hverdag. Naturligvis så længe man kan håndtere og stå i sine følelser. Derfor er vi meget opmærksomme på at bevare børnene omkring deres tryghedsbase, siger Sabina Marquard Madsen, og slutter:

- Alle på skolen tænker enormt meget på drengen og hans familie, men er også dybt berørte over, hvor meget de tænker på os.

Da konklusionen foreløbigt lyder, at der ikke kunne være gjort noget anderledes, forventer hun heller ikke, at der fremover skal ændres nogle retningslinjer for skoleudflugter.


Der var fire voksne til 44 børn på et meget lille område, alle er vant til at færdes. At der så alligevel kan ske sådan noget, er ganske forfærdeligt.

Sabina Marquard Madsen, skoleleder, Stjernvejskolen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce