Annonce
Horsens

Skoleflytning, fælles udskoling eller ryst posen: Skolesituationen i sydbyen bliver taget op på borgermøde

Der bliver plads til 50 fremmødte, når Venstre holder borgermøde på gymnasiet på Højen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Torsdag 29. oktober inviterer Venstre til borgermøde på Horsens Gymnasium & HF på Højen, hvor selvsamme bygnings fremtid bliver omdrejningspunktet.
Annonce

Horsens: En tom gymnasiebygning, fire folkeskoler, som er pressede på kapaciteten, og en folkeskole med lav søgning i parentes.

Sådan lyder ligningen, som Venstre lægger frem, når partiet torsdag 29. oktober klokken 19 inviterer til borgermøde på Horsens Gymnasium & HF på Højen.

Her bliver selv samme bygning omdrejningspunktet for en debat, som skal afklare, hvad de fremmødte mener, at bygningen bør bruges til, når Horsens Gymnasium & HF næste efterår samler sine aktiviteter på Studentervænget.


Jeg kunne godt tænke mig at diskutere tingene i lidt større perspektiv. Man kunne overveje mulighederne for at etablere en fælles udskolingsskole, og man kunne kigge på, om skoledistrikterne i sydbyen er splittet op på den rigtige måde.

Ole Dahl Kristensen (V)


I samme forbindelse køber Horsens Kommune nemlig gymnasiebygningen på Højen for at indrette folkeskole.

- Vores formål med borgermødet er at få nogle input til, hvilke overvejelser, de mennesker, som bruger skolerne i sydbyen, har, i forhold til hvordan Højen kan indgå i skolestrukturen, siger Ole Dahl Kristensen, medlem for Venstre i kommunens børne- og uddannelsesudvalg.

Annonce

I lidt større perspektiv

Borgmester Peter Sørensen (S) har tidligere her i avisen bekræftet, at han ser en mulighed i at flytte hele eller dele af Dagnæsskolen til Højen for at imødegå skolens pladsudfordringer. En løsning, Ole Dahl Kristensen ikke er afvisende over for, men han mener samtidig, at andre muligheder skal vendes, inden en beslutning træffes.

- Jeg kunne godt tænke mig at diskutere tingene i lidt større perspektiv. Man kunne overveje mulighederne for at etablere en fælles udskolingsskole, og man kunne kigge på, om skoledistrikterne i sydbyen er splittet op på den rigtige måde, siger Venstre-politikeren.

Foruden Dagnæsskolen rummer sydbyen Højvangskolen, Bankagerskolen og Østerhåbskolens afdeling i Torsted, som alle i større eller mindre omfang er eller ser ud til at blive presset på kapaciteten.

Annonce

Midtbyskole med i kabalen

Derudover nævner Ole Dahl Kristensen Horsens Byskoles afdeling på Lindvigsvej som en mulig aktør i kabalen.

- Siden diskussionen om skolen på Højen startede, er der forældre til børn på Lindvigsvej, som har givet udtryk for, at man i Sønderbrokvarteret godt kunne forestille sig at være mere tilknyttet Dagnæs end midtbyen. Så der er masser af muligheder, som kunne være interessante at få input til, siger Ole Dahl Kristensen.

På grund af coronapandemien vil der være et deltagerloft på 50 personer. Derfor kræver deltagelse tilmelding hos Venstre. Afhængigt af interessen er der mulighed for at holde et nyt borgermøde på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brødre udvider forretningen: Nu producerer Brimas sit eget produkt fra A til Z

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce