Annonce
Brædstrup

Skoleelever skal eksperimentere med klimavenlig mad

Madeksperterne Micki Cheng og Gorm Wisweh (til højre) har været med til at lave undervisningsmaterialet. Her står de sammen med Johannes og Bastian fra Skødstrup Skole. Foto: GoCook
200 elever fra Brædstrup, Nim og Tønning-Træden skal arbejde med "grønne" menuer i stort madprojekt.
Annonce

Brædstrup: Elever fra Brædstrup Skole, Nim Skole og Tønning-Træden Friskole skal i uge 43 i gang med at lave klimavenlig mad. Omkring 200 skoleelever fra Brædstrup og omegn går i skolekøkkenet for at eksperimentere med klimavenlige fødevarer og måltider i efterårets GoCook-projekt.

Brædstrup Skole deltager med fem klasser, Nim Skole deltager med to klasser og Tønning-Træden Friskole deltager med en klasse.

GoCook er Coops madprojekt for børn og unge, og det går ud på at fremstille bæredygtig mad. Et af GoCooks projekter er Smagekassen, hvor næsten 6500 skoleklasser over hele landet har bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Denne gang er der fokus på klima, så kassen er pakket med blandt andet økologiske limabønner og danske økologiske hvidkål og gulerødder, så eleverne kan tilberede danske forårsruller og eksperimentere med at lave burgerbøffer af bønner og lignende retter.

Smagekassen

GoCook Smagekassen er en kasse med gratis råvarer, undervisningsmaterialer og opskriftshæfter.

I år indeholder kassen opskrifter og råvarer til danske forårsruller og veggiesliders med bøf lavet af limabønner og edamamebønner.

82 procent af alle grundskoler - folkeskoler, private skoler og specialskoler - i Danmark er tilmeldt med i alt 6436 skoleklasser.

Fra Horsens Kommune deltager skolerne i Brædstrup, Nim, Tønning-Træden, Gedved, Hovedgård, Østbirk, Torsted, Egebjerg, Dagnæs samt Langmarkskolen, Horsens Byskole med tre afdelinger, Højvangskolen, Horsens Ungdomsskole, Sct. Ibs Skole og ASV/STU Horsens.

Annonce

Nede på jorden

- Klimadebatten er jo noget, der optager mange børn og unge. Debatten kan gå højt, men vi forsøger at holde os på jorden ved at fokusere på maden, siger kommunikationsmedarbejder Sabine Mensel fra GoCook.

Ideen med madlavingen på skolerne i uge 43 er at tage nogle af de klassiske hverdagsretter og gøre dem bedre for klimaet.

- Vi har madmodige børn med til at udvikle retterne, så vi håber, at børn i hele landet er lige så klar til at prøve nye smagsoplevelser, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook.

Det er 12. år i træk, at landets skoler kan bestille smagekasser hos Coop, og de 150.000 danske skoleelever, som skal arbejde med undervisningsmaterialet, skal studere bælgfrugter, lære om kødets klimaaftryk og madspild og så skal de selv selvfølgelig i gang med at lave mad, når kassens råvarer skal tilberedes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Festligt lag endte med knytnæveslag

Annonce