Annonce
Horsens

Skoleelever løb for lungerne

De 92 elever, der løb i stafetten på Bilkas tag, havde taget heppekor med fra deres skoler. Privatfoto
92 skoleelever deltog aktivt i en ny tradition på Bilkas tag, hvor det gjaldt om at løbe for lungerne og for mad og drikke til en klassefest, mens klassekammeraterne heppede.
Annonce

Horsens: 92 skoleelever var onsdag formiddag samlet på Bilkas tag for at løbe for lungerne og for at vinde mad og drikke til en klassefest. Og naturligvis havde de en masse klassekammerater med på taget for at heppe.

- Det var en helt fantastisk oplevelse, og alle skolerne havde lavet en tur ud af det, fortæller Klaus Skjærlund, formand for den lokale afdeling af lungeforeningen, som havde arrangeret løbet i samarbejde med Bilka og Atlética Horsens.

Hver klasse stillede med et stafethold med to piger og to drenge, og så blev der dystet på de tre årgange - 4., 5. og 6. - mens Atlética Horsens sørgede for, at der blev taget tid på den opmålte bane, der var 250 meter lang.

Fire skoler deltog i løbet, som blev afviklet for første gang.

- Men det skal være en fast tradition på lungedagen, fortæller Klaus Skjærlund.

Annonce

137 pustede for lungerne

Hvem der vandt, afsløres først på mandag, når formanden kommer ud på skolerne og fortæller, hvem de hurtige vindere er, og dermed hvilke klasser der kan få mad og drikkevarer til en fest for hele klassen.

Alle skoler i Horsens Kommune var inviteret til Lungeløbet. Det bliver de også næste år. Denne gang havde Højvangskolen, Stensballeskolen, Bankagerskolen og Sct. Ibs Skole taget udfordringen op. Hver klasse måtte stille med ét hold, og skolerne stillede tilsammen med 23 hold.

- Og som flere sagde, så passer det godt ind i målsætningen om at få mere bevægelse ind i skoledagen, siger Klaus Skjærlund.

Løbet var formiddagens aktivitet i Bilka i anledning af den årlige lungedag, hvor Lungeforeningen i samarbejde med hospitalet og kommunen satte fokus på lungerne med information, snak og lungefunktionstest. 137 tog imod tilbuddet om en pusteprøve, som kan give et tydeligt vink om, hvorvidt der er grund til at gå til lægen for en nærmere undersøgelse. Det råd fik godt 40, der havde taget testen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce