Annonce
Horsens

Skoleelever løb for lungerne

De 92 elever, der løb i stafetten på Bilkas tag, havde taget heppekor med fra deres skoler. Privatfoto
92 skoleelever deltog aktivt i en ny tradition på Bilkas tag, hvor det gjaldt om at løbe for lungerne og for mad og drikke til en klassefest, mens klassekammeraterne heppede.

Horsens: 92 skoleelever var onsdag formiddag samlet på Bilkas tag for at løbe for lungerne og for at vinde mad og drikke til en klassefest. Og naturligvis havde de en masse klassekammerater med på taget for at heppe.

- Det var en helt fantastisk oplevelse, og alle skolerne havde lavet en tur ud af det, fortæller Klaus Skjærlund, formand for den lokale afdeling af lungeforeningen, som havde arrangeret løbet i samarbejde med Bilka og Atlética Horsens.

Hver klasse stillede med et stafethold med to piger og to drenge, og så blev der dystet på de tre årgange - 4., 5. og 6. - mens Atlética Horsens sørgede for, at der blev taget tid på den opmålte bane, der var 250 meter lang.

Fire skoler deltog i løbet, som blev afviklet for første gang.

- Men det skal være en fast tradition på lungedagen, fortæller Klaus Skjærlund.

Annonce

137 pustede for lungerne

Hvem der vandt, afsløres først på mandag, når formanden kommer ud på skolerne og fortæller, hvem de hurtige vindere er, og dermed hvilke klasser der kan få mad og drikkevarer til en fest for hele klassen.

Alle skoler i Horsens Kommune var inviteret til Lungeløbet. Det bliver de også næste år. Denne gang havde Højvangskolen, Stensballeskolen, Bankagerskolen og Sct. Ibs Skole taget udfordringen op. Hver klasse måtte stille med ét hold, og skolerne stillede tilsammen med 23 hold.

- Og som flere sagde, så passer det godt ind i målsætningen om at få mere bevægelse ind i skoledagen, siger Klaus Skjærlund.

Løbet var formiddagens aktivitet i Bilka i anledning af den årlige lungedag, hvor Lungeforeningen i samarbejde med hospitalet og kommunen satte fokus på lungerne med information, snak og lungefunktionstest. 137 tog imod tilbuddet om en pusteprøve, som kan give et tydeligt vink om, hvorvidt der er grund til at gå til lægen for en nærmere undersøgelse. Det råd fik godt 40, der havde taget testen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

25-årig sigtet for vold på jagtbar

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

112

21-årig uddelte ørefigener

Horsens For abonnenter

Skulderklap: Præsten henter gerne sognebørn i sin lille gule bil

Annonce