Annonce
Horsens

Skoleelever kastede med syrebomber på Egebjergskolen

Sydøstjyllands Politi er inddraget, efter at nogle skoleelever i udskolingen på Egebjergskolen har eksperimenteret med at fremstille syrebomber. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Sydøstjyllands Politi fik torsdag anmeldelse om en episode i sidste uge, hvor der blev kastet en syrebombe efter en 15-årig pige. Skolechef bekræfter, at fire unge i udskolingen har eksperimenteret med syrebomber.
Annonce

Horsens: Ingen blev ramt, men en 15-årig pige fra Horsens oplevede fredag aften i sidste uge, at der blev kastet en syrebombe eller noget lignende efter hende, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Det skete på Egebjergskolens område, hvor pigen gik sammen med en jævnaldrende, fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen.

- Hun kom gående, og så blev der kastet en flaske, der sprang med et brag. Ingen blev ramt.

Politiet fik torsdag anmeldelse om episoden og tog fredag kontakt til Egebjergskolen.

- Vi arbejder med sagen og sætter nogle tiltag i værk. Det skal bringes til ophør, pointerer Stig Simonsen, der pt. ikke har yderligere oplysninger.

Annonce

Fire elever har eksperimenteret

Skolechef Henrik Kallestrup fra Horsens Kommune bekræfter over for Horsens Folkeblad, at fire elever i udskolingen på Egebjergskolen har eksperimenteret med at lave syrebomber.

Episoden med den 15-årige pige kender han ikke noget til.


Der er tale om alvorlige drengestreger. Jeg tror ikke, at de har tænkt, at det kan ramme andre mennesker, men det kan gå ud over uskyldige. Jeg har ikke hørt, at nogle skulle være blevet ramt, eller at der er kastet efter personer, men hvis det er rigtigt, er det en meget alvorlig sag.

Henrik Kallestrup, skolechef, Horsens Kommune


- Det, jeg har fået oplyst, er, at der har været fire elever, der har testet syrebomber af både i fritiden og i skoletiden. Det er sket onsdag og torsdag i denne uge, og de er kastet bag cykelskuret ved skolen, oplyser Henrik Kallestrup.

Ifølge hans oplysninger er ingen personer blevet ramt, og skolen har været i kontakt med de pågældende fire elever og deres forældre, og der er en god dialog.

Derudover er der sendt information ud til elever og forældre på skolen via Aula.

Annonce

Farlige hvis de ikke springer

Syrebomberne er flasker med syreholdigt indhold.

De eksploderer, hvis de bliver kastet,  og de risikerer også at eksplodere på et tilfældigt tidspunkt, hvis de efterlades.

Det betyder, at de kan være farlige for folk eller dyr, der finder dem og samler dem op.

Ifølge skolechefen skulle der ikke ligge flasker rundt om i Egebjerg. Alligevel opfordrer han borgerne i Egebjerg til at være opmærksomme.

- Læg mærke til, om der ligger noget, siger han.

Han tilføjer, at Egebjergskolen har kontaktet Sydøstjyllands Politi, og også SSP -samarbejdet er inde over.

- Der er tale om alvorlige drengestreger. Jeg tror ikke, at de har tænkt, at det kan ramme andre mennesker, men det kan gå ud over uskyldige. Jeg har ikke hørt, at nogen skulle være blevet ramt, eller at der er kastet efter personer, men hvis det er rigtigt, er det en meget alvorlig sag, siger Henrik Kallestrup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skoleleder Karen Schmidt Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce