Annonce
Horsens

Skoleelever boltrede sig med snaskede griseorganer

Odder Gymnasium har købt 60 sæt grisehjerter med tilhørende lunger ind til en noget anderledes videnskabsdag på gymnasiet onsdag.

På et bord ligger en stor, sammenhængende klump kød. Et langt rør går ind i noget, der ligner en hals.

Mens en gymnasieelev puster i røret, bliver den rødlige kødmasse langsomt meget større. Det er lungerne, der bliver fyldt op. Imens fortæller en af de store gymnasieelever om, hvad der sker.

Olivia holdt det kolde grisehjerte i sin hånd

Rundt om bordet står en folk elever fra 9. klasse. De rynker lidt på næserne af kødet, men begynder at lytte efter og prøver selv at røre ved organerne.

- Jeg holdt hjertet, og det var klamt. Det var hårdt og snasket. Det er interessant at være herude, men jeg ved ikke lige, om jeg er så vild med naturvidenskab, siger Olivia Kilpatrick, der går på Skovbakkeskolen.

I løbet af dagen er ca. 400 elever fra 9. klasse rundt på gymnasiet, hvor de oplever naturvidenskabens praktiske sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne ikke kun går efter de store, udenlandske artister

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce