Annonce
Horsens

Skoleelever blev ingeniører for en dag -

8.klasses elever fik torsdag den 5.november mulighed for at kigge ind i ingeniørverdenen. Foto: VIA University College
Elever fra Sct. Ibs Skole blev torsdag sendt i det kreative hjørne, da de blev introduceret til forskellige ingeniørfagligheder i forbindelse med Engineering Day på VIA Campus Horsens.

Horsens: - Jeg synes, at det er en spændende opgave, fordi der er mange løsningsmuligheder, og vi får lov til at arbejde kreativt.

Sådan siger Sarah Ege Rosenmeyer om Engeneering Day i en pressemeddelse fra VIA University College, der introducerede 25 elever fra 8. klasse på Sct. Ibs Skole for et ingeniørfagligt mindset og gav dem til opgave at designe og udvikle løsningsforslag til, hvordan man konkret transporterer et produkt fra en producent til en slutbruger.

"Pakken er på vej" var overskriften for dagen, som Insero og studerende fra VIA's ingeniøruddannelser stod bag. Formåletvar at give eleverne et forløb, hvor de arbejder med naturfaglig viden gennem engineering og dermed udvikler og tester praktiske løsninger på samfundsudfordringer. Eleverne blev bedt om at teste materialer og konstruktioner, for derefter at udvikle og konstruere en prototype, som effektivt kan transportere en pakke.

Annonce

Sarah Ege Rosenmeier var i særdeleshed glad for, at den opgave, hun og hendes klassekammerater skulle løse, var både udfordrende og gav dem en mulighed for at arbejde kreativt.

- Selvom der er mange måder at løse problemstillingen på, har vi egentlig ikke haft svært ved at blive enige om, hvilken retning vi skulle arbejde i vores gruppe, siger Sarah Ege Rosenmeier.

Eleverne har fået en forståelse for, hvad de kan være med til at løse med en fremtid som ingeniør. Foto: VIA University College

Insero Horsens står bag en række aktiviteter, der støtter op om at øge unges interesse for naturvidenskab, blandt andet Engineering Day.

I alt 126 elever fra ottende klassetrin på Sct Ibs Skole kommer over fem forskellige dage til at deltage i Engineering Day.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Ulykke i Odder skaber lange køer

Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce