Annonce
Ikast-Brande

Skoledebat: Udvalgsformand svarer Nr. Snedes skolebestyrelse

Formanden for kommunens børne- og undervisningsudvalg, Simon Vanggaard (DF) er på banen igen i debatten om Nr. Snede Skole. Billedet her stammer fra indvielsen af skole-tilbygningen i Nr. Snede. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Kære skolebestyrelse. Det er mit klare indtryk at skolerne i Ikast-Brande kommune, helt generelt udvikler sig positivt. Derfor bekymrer det mig dybt, hvis i reelt mener, at jeres skole er i en negativ afvikling.

Jeg er meget nysgerrig på at dykke mere ned i jeres virkelighed på skolen. Jeg har i forvejen planlagt at komme i praktik, i hele 0-18 års området. Her ville det være oplagt at jeg kommer forbi Nørre Snede Skole, hvis i ønsker det?

Den overordnede økonomiske ramme for skoleåret 2019/20 er allerede fastsat. Der er ikke udsigt til flere midler, så det behøver vi ikke bruge energien på. Det er et krav til skolernes ledelse, og dermed også jer, at man får tingene til at hænge sammen.

Ikast-Brande kommune er kendt for at være villige til at acceptere, at vores institutioner tænker kreativt og nyt. Det er dog ikke børne- og undervisningsudvalget der driver skoler. Det er skolebestyrelserne. Derfor er serveretten jeres. Vores opgave er at sætte en overordnet retning for området, og få fællesskabets økonomi til at hænge sammen.

Jeg vedkender fuldt ud at det er i løntimer, at de store besparelser befinder sig. Derfor vil der oftest når der skal spares, være mindre personale til at løfte den samme opgave. Det står vi gerne ved. Et alternativ kunne være skolelukninger, eller nedlæggelse af overbygninger. Det er ikke en vej vi indtil videre har valgt at gå.

Nabokommunerne Vejle, Silkeborg, Herning og Viborg, er blandt de 52 kommuner, der bruger færre penge pr. skoleelev end vi gør. Jf. KL's nøgletal. Tildelingsmodellerne er forskellige, men flere andre kommuner har tildelingsmodeller der ligner vores. I marts skal børne- og undervisningsudvalget evaluere vores nuværende tildelingsmodel. Det kan være at dette munder ud i en fremtidig justering. Det er dog ikke givet, og det er heller ikke min forventning, at der bliver tilført flere midler, men måske bliver fordelingen i mellem skolerne justeret en smule på sigt. Jeg kunne godt tænke mig et møde med jer, sammen med skolechefen og direktøren i starten af april måned, efter at udvalget har evalueret den nuværende model. Her kan vi drøfte jeres syn på skolens virkelighed. Jeg håber at det er et tilbud i vil tage imod.

Ps. Det er mit indtryk, at jeg er relativ let at komme i kontakt med, og at jeg svarer forholdsvis hurtigt. Så jeg forstår ikke hvorfor at vi skal kommunikere gennem avisen? Min dør er altid åben. God arbejdslyst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce