Annonce
Ikast-Brande

Skoledebat flyttede ikke hegnspæle

Formand for den fælles skolebestyrelse for Blåhøj Skole og Dalgasskolen, Morten D. Colbert, og forældrerepræsentant, Lise Albin, benyttede sig af muligheden for at stille spørgsmål direkte til byrådet. Spørgsmålene flyttede imidlertid ikke noget. Foto: Mikael Lund
Blåhøj Skole er stadig på vippen. Et flertal i byrådet holder fast i nedre grænse for skoler på 75 elever, og Blåhøj Skole har 79.

Blåhøj: Da et byrådsflertal før sommerferien besluttede at sende forslaget om en lukning af enten Blåhøj Skole, Kernehuset eller begge dele i høring, stemte otte af byrådets medlemmer imod. Mandag 9. september behandlede byrådet så sagen igen, og selvom børne- og undervisningsudvalget havde fostret lidt af et ”Columbusæg”, blev facit det samme.

Da udvalget skulle genbehandle sagen efter endt høringsfase, var der pludselig dukket et alternativt forslag op: I stedet for specifikt at tage stilling til Blåhøj Skoles skæbne vedtog et enigt udvalg at indføre en nedre grænse på 75 elever for kommunens folkeskoler – kommer en skole under dette elevtal, igangsættes en lukningsproces. Blåhøj Skole har 79 elever nu.

Samtidig vedtog et flertal i udvalget bestående af Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet at lukke Kernehuset ved årsskiftet, en beslutning de Konservatives Kirsten York Helms stemte imod.

Byrådssalen var igen tæt pakket med tilhørere, primært fra Blåhøj-området, og de kunne som indledning på byrådsmødet høre formanden for børne- og undervisningsudvalget, 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF) svare på tre overordnede spørgsmål fra den fælles skolebestyrelse for Dalgasskolen og Blåhøj Skole.

Derefter fulgte en næsten en time lang markering af synspunkter for og imod forslaget, men udfaldet blev altså det samme, som sidst sagen blev behandlet. Dog med den lille forskel, at Venstres Brian Sigtenbjerggaard, der stemte imod at sende forslaget i høring, denne gang stemte for forslaget, mens Dansk Folkepartis Bo Sand Kristensen gik den modsatte vej og stemte imod sammen med Fælleslisten, de Konservative samt de to Venstrefolk Lars Lyhne og Carl Jensen.

Det ændrede imidlertid ikke på, at der var flertal for forslaget, og dermed kan man lidt forenklet sige, at politikerne har overladt ansvaret for Blåhøj Skoles overlevelse til borgerne i Blåhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce