Annonce
Ikast-Brande

Skoledagens længde afkortes på langt de fleste folkeskoler

Skoledagene bliver lidt kortere for en hel del af eleverne på de lokale skoler. Arkivfoto: Peter Hald
Samtlige kommunens 11 folkeskoler har i et eller andet omfang søgt om lov til at afkorte skoledagen på mellemtrinnet
Annonce

Ikast/Brande: I henhold til Folkeskoleloven kan man i de enkelte kommuner politisk godkende, at skolerne afkorter skoledagens længde mod at bruge tiden på ekstra personale i klassen i andre timer.

På samtlige klassetrin lige fra 0. – 9. årgang samt specialklasser kan den understøttende undervisning veksles til enten ekstra personale i klassen eller andre aktiviteter, der udløser et tilsvarende personaleforbrug i undervisningen. Undervisningstiden kan afkortes med op til to undervisningstimer ugentligt.

I Ikast-Brande Kommune besluttede byrådet i maj sidste år at overlade beslutningskompetencen til skolechef Thomas Garsdal.

Han har nu modtaget ansøgningerne for det kommende skoleår, og samtlige kommunens 11 folkeskoler har i et eller andet omfang søgt om lov til at afkorte skoledagen på mellemtrinnet (4. - 6. klasse).

Nordre Skole i Ikast dog kun for de hold, der ikke er berørt af Den Sportslige Grunduddannelse.

Annonce

Skoler korter af

Ligeledes har samtlige kommunens seks skoler med specialklasser (Bording Skole, Ejstrupholm Skole, Nordre og Østre Skole i Ikast samt Præstelundskolen og Dalgasskolen i Brande) søgt om lov til at afkorte skoledagen, mens kun Præstelundskolen og Ejstrupholm Skole har benyttet sig af muligheden for de yngste klassers vedkommende.

For udskolingens vedkommende har syv af otte skoler søgt om dispensation, mens Nordre Skole på grund af Idrætslinjen ikke kan gøre brug af omlægningen.

Alle otte overbygningsskoler har desuden søgt om dispensation for konfirmationsforberedelsen.

Langt de fleste af omlægningerne bruges på muligheden for at lave holddeling. Enkelte skoler bruger nogle af timerne på ture ud af huset og på at arbejde med trivsel og sociale færdigheder.

Langtfra alle skoler har søgt om at afkorte skoledagen med det maksimale timetal. I indskolingen og specialklasserne søges der mellem 1,5 og 3,75 timers nedsættelse af den ugentlige skoletid. For mellemtrinnet og udskolingen søges der mellem 1 og 2 timer; syv skoler søger om 1,5 timer, hvilket svarer til to lektioner om ugen.

Eftersom ansøgningerne ligger inden for lovens rammer, er de alle sammen blevet godkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce