Annonce
Horsens

Skolechef om lukningsforslag: Børn bliver kede af ting - det er del af processen

Skolechef Flemming Skaarup beklager, at børnene på Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej blev kede af det, da de i forrige uge fik at vide, at deres skulle skulle lukke. Men han mener også, at det er en del af processen. Arkivfoto
Flemming Skaarup, skolechef i Horsens kommune, mener, trods vrede protester, at det var rigtigt at informere børnene om en mulig skolelukning, allerede inden forslaget var behandlet politisk.

Horsens: I forrige uge foreslog forvaltningen i Horsens Kommune at lukke Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej. Samme morgen blev alle børn samlet i festsalen og informeret om, at deres skole skulle lukke. En proces, som siden er blevet højlydt kritiseret, men skolechef Flemming Skaarup mener, at det var den rigtige måde at gøre det på, også selvom lukningen blev skudt i sænk seks dage senere af børne- og uddannelsesudvalget.

- Vi skønnede, at det var den rigtige proces. At børn bliver kede af det, det er en del af det, der kan ske. Vi ville gerne orientere børnene samlet. Jeg synes, det er OK med åbenhed omkring det, lyder det fra skolechefen.

Ifølge ham var det vigtigste, at børnene fik besked, inden nyheden kom ud via f.eks. medierne.

- Jeg er jo ikke kold og kynisk, men børn bliver kede af ting, og jeg synes, det er en del af processen. De har krav på at få at vide, hvad nogen går og tænker om deres skole. Det har de oplevet nu, og de har oplevet, at det lokale demokrati har fundet ud af, at man ikke vil lukke afdelingen. Det er en del af det at vokse op: At opleve, at der kan tages en politisk beslutning, siger han.

Annonce

Vi skønnede, at det var den rigtige proces. At børn bliver kede af det; det er en del af det, der kan ske. Vi ville gerne orientere børnene samlet, og det, vurderede vi, var den rigtige vej at gå i det. Det er o.k. med åbenhed omkring det.

Flemming Skaarup, skolechef

Børn under teenagealderen

Afdeling Lindvigsvej huser 0. til 6. klasse samt byskolens specialklasser. Det vil sige, de ældste børn er omkring 12 år, og for mange af børnene var det derfor en voldsom oplevelse at få at vide, at skolen skulle lukke.

- Jeg anerkender, at man bliver ked af det. Om man er klar til sådan en udmelding som seksårig eller otteårig, er svært for mig at sige. Det er op til fagpersoner at formidle budskabet i forhold til de forskellige aldersniveauer og håndtere de reaktioner, der måtte komme, sammen med forældrene, siger Flemming Skaarup.

Efter fællesudmeldingen fredag morgen for 14 dage siden fik børnene mulighed for at ringe til deres forældre, og det meste af dagens undervisning blev erstattet af snak i de enkelte klasser.

- Jeg beklager, der var nogen, der blev kede af det, og jeg håber, der er professionelle, som vil hjælpe med, at børnene kommer videre i det. Ledelsen, lærere og pædagoger skal hjælpe børnene med at snakke om det. Men det er ikke anderledes end andre livsbegivenheder, der skal tackles på en skole, siger Flemming Skaarup.

Foreslår måske lukning igen

Der gik knap en uge fra udmeldingen om skolelukningen, til kommunens børne- og uddannelsesudvalg fredede skolen torsdag 4. april. Derefter bad udvalget forvaltningen om en gennemgribende undersøgelse af, hvorfor færre og færre vælger skolen, og det arbejde går forvaltningen nu i gang med.

- Inden man begynder at finde på nyt eller mere, er det godt at få undersøgt meget nøje, hvilke af de indsatser, som allerede er gang, der virker efter hensigten, så vi kan træffe kvalificerede valg, siger skolechefen og fortsætter:

- Vi regner med, at der ligger en plan klar i juni, som kan rulles ud efter sommerferien.

Selvom skolechefen som en del af forvaltningen bakkede op om lukningsforslaget, har han stor respekt for protesterne mod en lukning af afdelingen. Men han vil ikke love, at skolen nu er fredet for altid.

- Nu skal vi prøve at lægge en plan og arbejde med det. Jeg kan ikke udtale mig om, hvorvidt forvaltningen foreslår en lukning igen. Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce