Annonce
Ikast-Brande

Skolebuskørsel sammenlægges ikke i denne omgang

Sammenlægning af nogle skolebus-ruter bliver ikke til noget lige nu, men senere kan der ske forandringer. Arkvfoto
Fire modeller i spil - men ingen blev godkendt.
Annonce

Ikast/Brande: Kommunens teknik- og miljøudvalg skulle på sit seneste møde tage stilling til et forslag om en hel eller delvis sammenlægning af skolebuskørslen i Brande, Uhre og Blåhøj.

Fire forskellige scenarier var i spil: En sammenlægning af de to eksisterende ruter (192 og 193) til én, oprettelse af en ny busrute kombineret med den eksisterende rute 195 og en taxabus om eftermiddagen til overbygningseleverne på Præstelundskolen, en nedlæggelse af morgenturen på rute 192 kombineret med en omlægning af rute 193 eller at opsige aftalen med Midttrafik til udløb i juni 2022 og lade begge ruter fortsætte uændret indtil da.

Ingen af de fire modeller fandt imidlertid nåde for udvalget, men for at sikre den mest økonomiske skolekørsel, ønsker man at gå i dialog med Uhre Friskole om tilrettelæggelsen af den fremtidige skolebuskørsel.

En sammenlægning af de to busruter til én vil blandt andet medføre en samlet køretid på halvanden time, ligesom der ikke med det nuværende passagertal vil plads til at medtage alle de passagerer, der i dag benytter bussen fra Brande til Uhre.

Fraregnet den godtgørelse, Ikast-Brande Kommune i henhold til kontrakten med Midttrafik skal betale på ca. 160.000 kr., vil den årlige besparelse udgøre ca. 240.000-290.000 kr.

Skal der indsættes en taxabus til de ældste elever, reduceres besparelsen med 40.000 kr. årligt.

En nedlæggelse af morgenturen på rute 192 vurderes som den løsning, der vil give den mindste indgriben i folkeskolelevernes hverdag. Modellen vil give en årlig besparelse på 160.000 kr. Samtidig slipper kommunen for at betale en tilsvarende godtgørelse til Midttrafik for utidig opsigelse af aftalen, mens der i sagens natur ikke før tidligst om små tre år vil være nogen besparelse forbundet med at lade ruterne fortsætte uændret og opsige kontrakten til udløb i 2022.

Et nyt udbud vil så kunne tilpasses den geografiske fordeling af folkeskoleelever og eventuelt ændrede skoledistrikter, der er aktuelle til den tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce