Annonce
Læserbrev

Skolebestyrelsesmedlemmer på Stensballeskolen: Forældrerepræsentanter køres ud på et sidespor

Vi oplever, at skolens leder og forvaltningen i Horsens Kommune hellere går på kompromis med grundlæggende demokratiske værdier, end de gør sig indrømmelser, desværre.
Annonce

Læserbrev: Forældrerepræsentanter i Stensballeskolens bestyrelse køres ud på et sidespor, hvis de søger indflydelse på skolens retning!

Forældrerepræsentanter i skolebestyrelser er demokratiske valgte. Det hindrede dog ikke byrådsmedlem og medlem af skolebestyrelsen Jakob Bille i at kræve afstemning om eksklusion af et bestyrelsesmedlem.

Skolelederen var tavs. Det plejer han ellers ikke at være.

Som bestyrelsesmedlemmer skal vi, ifølge folkeskoleloven, medvirke til at træffe beslutninger om vores børns fremtid. Men vi køres ud på et sidespor, og vores spørgsmål besvares med beskyldninger om mistillid.

Vi har efterspurgt en begrundelse for brug af nationale testresultater. Der findes ikke længere et pædagogisk rationale for anvendelse af nationale testresultater. Testen både måler og regner forkert.

Alligevel synes både forvaltning og skoleleder, at det er vigtigt for elevernes læring, at lærerne anvender testresultaterne. Det har vi svært ved at forstå!

Vi har også svært ved at forstå, hvordan en beslutning om en udskolingsprofil baseret på projektarbejde kan træffes uden inddragelse af skolebestyrelsen.

Vi mente, det var et brud på folkeskoleloven. Det var undervisningsministeriet enig i. Så vi gjorde forvaltningen og den politiske top i Horsens Kommune opmærksom på magtmisbrug.

Som tak fik vi en løftet pegefinger: Vi skulle tage at klappe hælene sammen og bidrage konstruktivt til bestyrelsesarbejdet, lød formaningen.

Som forældrerepræsentanter i bestyrelsen på kommunens skoleflagskib, Stensballeskolen, er vort engagement kun værdsat til polering af skolens yderside; dens udearealer, multihal, mobilisering af forældrebetaling - forhold, som har større betydning for en politikers selvpromovering end vores børns trivsel.

Henvender forældre sig med kritik, skal vi acceptere skolelederens fortælling som sand, og kritikken af skolen som misforstået.

Nu har 30 pct. af forældrene til eleverne på 6. årgang valgt at flytte deres børn til et andet skoletilbud i Horsens. Tallet er bekymrende højt.

Skolebestyrelsen er en demokratisk institution, og det er i bestyrelsen, forældrene kan påvirke skolens udvikling og retning.

Vi oplever, at skolens leder og forvaltningen i Horsens Kommune hellere går på kompromis med grundlæggende demokratiske værdier, end de gør sig indrømmelser, desværre.

"Som forældrerepræsentanter i bestyrelsen på kommunens skoleflagskib, Stensballeskolen, er vort engagement kun værdsat til polering af skolens yderside; dens udearealer, multihal, mobilisering af forældrebetaling - forhold, som har større betydning for en politikers selvpromovering end vores børns trivsel", skriver skolebestyrelsesmedlemmerne Michael H. Schmidt og Niels Møller. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Sølvtøj stjålet fra dødsbo

Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce