Annonce
Brædstrup

Skolebørn får mere sikker vej til skole

Tønning-Træden Lokalråd kunne i 2017 fejre en mere sikker skolevej til friskolen. Nu bliver vejen gjort helt færdig. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Politikerne i plan- og miljøudvalget har uddelt midler til trafiksikkerhed i oplandsbyerne, og her er der især fokus på mere sikre skoleveje.
Annonce

Tønning: Der var fokus på trafiksikre skoleveje, da politikerne i plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune forleden uddelte midler til projekter, der øger trafiksikkerheden.

I 2019 er der afsat 5,8 mio. kr. til forbedring af trafiksikkerheden på kommunens veje og stier. Midlerne er fordelt med 4,8 mio. kr. til puljen "Trafiksikkerhed og cykelstier" og 1,0 mio. kr. til puljen "Trafiksikkerhed i mindre bysamfund".

En del af pengene var dog på forhånd prioriteret, så på seneste møde i plan- og miljøudvalget var det op til politikerne at fordele cirka to millioner kroner for resten af året.

Det betyder, at vi forældre kan være mere trygge, når vi sender vores børn afsted i skole.

Morten Planck, formand for Tønning-Træden Lokalråd

Annonce

Lettere at cykle til friskole

I Brædstrup-området blev der således afsat 500.000 kroner til en såkaldt to-minus-en vej på henholdsvis Skolebakken og Søhulevej i Træden, hvilket vil gøre det mere sikkert for børnene i området at komme frem på cykel til Tønning-Træden Friskole.

En del af den strækning blev allerede lavet i 2017, men da vejen ikke var bred nok på dele af stykket, mangler der nogle hundrede meter i, at hele vejstrækningen er intakt. Det kræver en udvidelse af vejen, så der bliver plads til en kantbane, som cyklisterne kan cykle bagved, og det er det arbejde, som vil blive sat i gang.

Tønning-Træden Lokalråd har brugt over 15 år for at få en mere sikker skolevej til friskolen, og her glæder formanden for lokalrådet sig over, at vejen gøres færdig og bliver mere sikker.

- Det betyder, at vi forældre kan være mere trygge, når vi sender vores børn afsted i skole. Samtidig håber jeg, at det gør, at flere børn får lyst til selv at transportere sig i skole og ikke skal køres i bil, siger Morten Planck.

Han ser også flere fordele i, at vejstrækningen endelig bliver færdig.

- Det vil give en bedre sammenhæng i infrastrukturen i området omkring Tønning, Træden, friskolen og naturstien. Nu kan folk bevæge sig mere sikkert rundt - også ned til naturstien, hvilket både er en fordel for de lokale og evt. turister i området, siger Morten Planck.

Annonce

Farten skal ned på Tønningvej

Også på Tønningvej mellem Tønning og Brædstrup bliver det nemmere at være cyklist.

Her er der afsat 200.000 kroner til en to-minus-en vej, som skal gøre det mere sikkert for de bløde trafikanter og særligt skolebørnene i Tønning, som skal til Brædstrup Skole. Strækningen er i dag udpeget som en trafikfarlig skolevej, og med en smallere to-minus-en vej på den strækning er målet at få hastighederne ned på cirka 60 km/t, oplyser vejingeniør Brian Skaarup Hannibal fra Horsens Kommune.

Det lokale medlem af plan- og miljøudvalget, Jørgen Korshøj fra Venstre, er godt tilfreds med, at der er midler til landområderne, hvor befolkningen ofte er plaget af, at trafikanter kører for stærkt. Smallere veje er dog ikke altid vejen frem, mener politikeren.

- Det er godt initiativ, at vi prøver at få så sikre veje i de små landsbyer. Det skal dog gøres med omtanke, fordi vi snævrer veje ind. Jeg har hørt fra mange landmænd, som er nødt til at køre store omveje, fordi vejene er blevet for smalle. Vi skal derfor nok have en diskussion af det i udvalget og kigge på tingene en ekstra gang, så landmændene også kan komme frem til deres marker. Det er en balancegang, men vi skal prøve at finde en fornuftig løsning, siger Jørgen Korshøj.

Kommende trafikprojekter

Ud over de nye trafikprojekter, som plan- og miljøudvalget netop er blevet enige om, er der også en række projekter klar i Brædstrup og omegn, som vil blive gennemført inden for det næste år.

Brædstrup: Nørregade - mellem Vestergade og Tønningvej: Etablering af cykelbaner. Afsat 100.000 kroner. Forventes gennemført i efteråret 2019.

Davding: Grædstrupvej mellem Davding og Brædstrup. Etablering af to-minus-en vej. Afsat 200.000 kroner. Forventes gennemført primo 2020.

Åstruplund: Åvej. Etablering af to-minus-en vej gennem Åstruplund og på hver side af byen frem til Horsensvej. Afsat 150.000 kr. Forventes gennemført efteråret 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce