Annonce
Brædstrup

Skole på den sjove måde: Leg, udfordringer og læring i sommerskole

I strikkegruppen var Maja på 9 år i gang med at strikke en hue. Foto: Søren E. Alwan
Skolerne er gået på sommerferie, men på Bakkelandets Friskole er eleverne sendt i sommerskole. Her står programmet blandt andet på klatring, spejderliv, gamer-dag, bagning og model for en dag.

Brædstrup: På spejderpladsen på Bakkelandets Friskole er en gruppe børn i gang med at snitte pinde, mens et par stykker søger ly i et shelter på grund af en forbipasserende regnbyge. Den ufrivillige pause bliver brugt til at gå på rov i madpakken, og børnene når lige at snige et par enkelte kiks ned, inden bygen er forbi, og det igen er muligt at fortsætte på holdet "FDF'er for en dag".

I skolekøkkenet er en gruppe børn i gang med at lave dej til boller. Senere skal børnene i gang med at bage pandekager og lave deres egen marmelade af jordbær og rabarber.

Selvom sommerferien er over os, er der stadig masser af aktiviteter på Bakkelandets Friskole i denne uge. Her er 85 børn tilmeldt årets sommerskole, og de er i gang med en uge, som står på masser af nye udfordringer, sjov og leg.

- Sommerskolen ligger som en rigtig god kobling mellem skolen og sommerferien, mens mor og far stadig er på arbejde. Ugen byder blandt andet på gamer-dag, håndbold, bage og syltning, model for en dag, spejderliv, tyrkisk mad, blomsterværksted og vildmarksliv med den tidligere vinder af "Alene i Vildmarken" Lars Nyhuus Henriksen. Så der er nok at lave, siger Johnny Beier Hessellund.

Annonce
Sommerskolen er godt for friskolen, fordi vi her har en mulighed for at åbne skolen op for omverdenen og lukke andre børn ind end blot vores egne. På den måde spiller vi en rolle i lokalområdet, men så er sommerskolen også bare hyggelig.

Johnny Beier Hessellund, skoleleder Bakkelandets Friskole

Børne-bag i skolekøkkenet

I alt står cirka 20 frivillige fra forældre til bedsteforældre klar til at hjælpe børnene med de forskellige aktiviteter. På bage- og sylteholdet i skolekøkkenet er det Inger Mørel fra Klovborg, som har valgt at bruge en dag på at lære børnene at lave marmelade og bage boller og pandekager.

- Man kan købe så meget i dag, og det gælder om at lære børnene de gamle håndværk, så de ikke bliver glemt. Børnene er helt vilde med det, og jeg får også mange positive oplevelser ud af det. Samtidig får jeg den bonus, at jeg kan holde øje med mine børnebørn, som er på holdet, og se deres venner, siger Inger Mørel i en pause fra bageriet.

Lidt nyt og lidt velkendt

Det er syvende år, at der er sommerskole på Bakkelandets Friskole, og planlægningen af ugen begynder allerede omkring februar, når en gruppe aktive forældre i sommerskole-udvalget begynder at se på, hvilke aktiviteter der skal med, fortæller Solvejg Thorup fra udvalget.

- Vi har nogle faste elementer, som er så populære, at dem skal vi have med. Det er f.eks. model for en dag, bage- og sylteholdet og gamer-dag, men hvert år prøver vi at få noget nyt med. I år har vi Lars Nyhuus Henriksen fra "Alene i Vildmarken". Han var med sidste år, hvor han lavede noget overnatning i naturen, men i år laver han klatring, teambuilding og geocaching (hvor man finder skatte på mobilen, red.), siger Solvejg Thorup.

Hun fortæller, at udvalget har forsøgt at gøre holdene tilgængelige for alle alderstrin, så der både er udfordringer og sjov, uanset om man går i 1. eller 7. klasse. Noget tyder på, at den mission er lykkedes meget godt. I hvert fald der fuld tilfredshed med sommerskolen blandt de tre drenge, som avisen møder på spejderpladsen.

- Jeg synes, det er ret sjovt. Det er i hvert fald sjovere end at være hjemme og kigge i en skærm. Jeg kan bedre lide at komme ud i naturen, siger Logan på syv år, mens han kravler rundt på taget af et shelter.

Sommerskolen lukker fredag, hvorefter den står på velfortjent sommerferie for de 85 sommerskoleelever.

Der blev klasket og æltet bolledej i skolekøkkenet, hvor en større gruppe piger hyggede sig med hjemmebag og syltning af marmelade. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce