Annonce
Erhverv

Skole-moderniseringer skal planlægges i 2022 - spænding om priserne

Annette Mosegaard (K) er formand for det nye børne,- kultur og fritidsudvalg, der blandt andet skal arbejde med to større skoleprojekter. Stigende priser kan blive en udfordring, men projekterne fortsætter: - Vi er ikke der endnu, hvor vi skal til at indhente tilbud, så der er ikke noget, der bliver stoppet i processen. Det løber videre, og så må vi se, når vi når derhen, siger Annette Mosegaard. Arkivfoto: Peter Hald
Det nye børne-, kultur- og fritidsudvalg får travlt. Blandet andet med skole-projekter i Ejstrupholm og Engesvang.

Ikast/Brande: Det politiske liv i kommunen er så småt ved at komme i gang, og et af de udvalg, der får rigtig travlt, bliver det nye børne-, kultur- og fritidsudvalg. Det er på en måde et "dobbeltudvalg", da det i praksis er en sammenlægning mellem det tidligere børne- og undervisningsudvalg og det gamle kultur- og fritidsudvalg.

Kort sagt et udvalg, der både skal arbejde med skoler, foreningsliv og kultur i mange sammenhænge.

Børne-, kultur- og fritidsudvalget har fået den konservative Annette Mosegaard som formand, og hun er klar til at gå i gang.

Annonce

En af de kommende opgaver bliver en omfattende modernisering af Ejstrupholm Skole og Engesvang Skole. Her vil byrådet over de næste fire år afsætte i al 60 millioner kroner til renovering og modernisering af de to skoler.

Her bliver en af udfordringerne de stigende priser på byggeri. Det mærkes også i kommunerne, hvor man nogle steder har måttet stoppe projekter. Men der er man ikke nået til med de to nævnte skoler.

- Lige nu er der startet en proces med at finde ud af, hvad vi skal have gjort. Vi er ikke der endnu, hvor vi skal til at indhente tilbud, så der er ikke noget, der bliver stoppet i processen. Det løber videre, og så må vi se, når vi når derhen, siger Annette Mosegaard.

Bygger først i 2023

- Vi kan se, at priserne stiger, og for nylig måtte vi derfor bevilge ekstra penge til et specialtilbud til børnehavebørn i Ikast. Men med skolerne skal vi næppe i gang med at bygge her i 2022 - det bliver først i 2023, at vi skal sætte spaden i jorden. Og så må vi se, hvad det vil løbe op i, tilføjer hun.

Da kommunen lagde budget sidste år, var der følgende oversigt over, hvad behovet på Ejstrupholm Skole var: En ny mellemtrinsfløj, en ny sfo til mellemtrinnet, en gennemgribende renovering af sidefløjen i udskolingen, en ny administrationsbygning, bedre personalerum og mere tidssvarende forberedelsesrum samt et nyt faglokale til faget håndværk og design.

Det vil i alt løbe op i omkring 21,5 millioner kroner, lød overslaget dengang. Men det beløb kan godt ændre sig på grund af de stigende priser på byggeri.

Eleverne på Ejstrupholm Skole får nogle mere moderne omgivelser om et par år. Der afsættes adskillige millioner til en større modernisering af skolen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Med hensyn til Ejstrupholm Skoles fremtid har der fra tid til anden været udtrykt bekymring for denne skoles overbygning. Men her maner Annette Mosegaard til ro:

- Jeg hører slet ikke noget om, at Ejstrupholm Skole ikke kan beholde sin overbygning. Det ligger ikke i pipeline, siger hun.

Annonce

Haller og kultur

Apropos Ejstrupholm, så hører også Ejstrupholm Hallen ind under det nye stor-udvalg. Der er planer om at udvide hallen, så det bliver også et projekt, som Annette Mosegaard kommer til at følge.

På det kulturelle område skal kommunen følge corona-krisens virkninger. Sidste år måtte kommunen således give nogle ekstrabevillinger til blandt andet RemisenBrande og til Bakkehuset, hvor nedlukningerne havde ramt økonomien.

Om det bliver aktuelt igen i år, er indtil videre uvist:

- Vi sætter ikke umiddelbart ekstra tiltag i gang. Her i 2022 har vi et håb om, at tingene ret hurtigt bliver normale igen - og så må vi jo forholde os til det, hvis der kommer nogle henvendelser, siger Annette Mosegaard.

De nye Hærvejs-projekter, der er undervejs  Nørre Snede, bliver en sag for det nye udviklings- og erhvervsudvalg, men der kan komme nogle kulturelle berøringsflader og overlap til børne-, kultur- og fritidsudvalgets område, hvor for eksempel Vester Palsgaard Skovmuseum kan komme ind i billedet:

- Vi forventer, at Vester Palsgaard Skovmuseum får en "aktie" i Hærvejsprojekterne - museet ligger jo tæt på Hærvejen, siger Annette Mosegaard.

Annonce

Krisztina er mentor for IT-landsholdet: Kvindelige rollemodeller er med til at forme, hvad vi opfatter som normalt

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Overvældende interesse: Her vil John Arne bygge nyt padelcenter med fire baner

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Læserbrev

Insektoasen midt i byen: Mon ikke insekterne er ligeglade med den grusbunke?

Annonce