Annonce
Brædstrup

Skole lukker ned på grund af brud på vandledning: 560 elever sendt hjem

Eleverne på Brædstrup Skole fik uventet fri fredag formiddag, da et brud på en vandledning betød, at skolen stod uden vand i hanerne. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Mangel på vand i hanerne og ikke mindst toiletter fik fredag formiddag skoleledelsen på Brædstrup Skole til at sende eleverne tidligt på weekend.

Brædstrup: De 560 elever på Brædstrup Skole fik sig fredag en uventet forlænget weekend. Alle elever blev nemlig sendt hjem, fordi skolen stod uden vand efter et brud på en vandledning ved Brædstrup Kro.

Ifølge skoleleder Rikke Meldhede blev skolen udfordret på hygiejnen, da den stod uden vand efter ledningsbruddet, og det betød, at skoleledelsen valgte at sende eleverne hjem.

- Vi gør det af hygiejnemæssige årsager. Vi var uden vand siden klokken 8.30 i formiddags, og når vi er cirka 600 mennesker, så kunne vores sanitetsforhold ikke følge med, når det ikke er muligt at skylle ud og vaske hænder. Vi fik løbende meldinger omkring, hvornår vandet forventes at komme tilbage. På et tidspunkt besluttede vi så, at vi ikke kunne fortsætte skolegangen, sagde Rikke Meldhede til Folkebladet fredag middag.

Annonce

Ringede til forældrene

Skoleledelsen besluttede ved 11-tiden, at det var bedst at give eleverne tidligt fri. Skolen tog derfor kontakt til alle forældre fra 0. til 5. klasse, om at deres barn skulle hentes, mens de større børn fra 6. til 9. klasse fik lov at gå selv hjem.

- Jeg synes, forældrene har været samarbejdsvillige og været gode til at komme og hente. Der er blevet fundet mange gode løsninger med legeaftaler eller bedsteforældre og lignende, så skolen blev hurtigt helt tom for elever, siger Rikke Meldhede.

Bruddet på vandledningen skete i forbindelse med gravearbejde på den tidligere krogrund, hvor der i øjeblikket bygges to nye punkthuse til lejligheder. I forbindelse med ledningsbruddet blev også Nørregade, Nygade og Rådhusgade berørt, oplyser Brædstrup Vandværk. Ved middagstid fredag kom vandet imidlertid igen, dog flere steder med nedsat tryk i hanerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce