Annonce
Horsens

Skole får opfyldt sit ønske om mere sikkerhed: Vej bliver ensrettet

Henrik Krog, skoleleder på Hulvej Privatskole, forventer en langt mere sikker trafikafvikling om morgenen, når Hulvej i 2019 ensrettes fra syd mod nord. Arkivfoto: Lars Juul

Plan- og miljøudvalget har sat adresser på de trafiksikkerheds-projekter, der skal nyde fremme i 2019. Hulvej Skole får opfyldt et længe næret ønske om en ensretning af Hulvej.

Annonce

Horsens: Hulvej skal ensrettes fra Amaliegade i syd til Frederiksgade i nord.

Ensretningen af Hulvej er et af 17 konkrete trafiksikkerheds-projekter, som plan- og miljøudvalget har besluttet skal nyde fremme i 2019.

- Ensretningen har været et ønske på Hulvej Privatskole i lang tid, og nu realiserer vi det endelig. Det er et godt tiltag, som vil øge trafiksikkerheden for skolebørnene, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Henrik Krog, skoleleder på Hulvej Privatskole, glæder sig over, at trafikken i området foran skolen nu med stor sikkerhed bliver lettere at afvikle og overskue.

- Det vil lette de trafikale forhold betydeligt om morgenen. Vi oplever i dag lettere kaotiske forhold ved afsætning af elever, der hvor Hulvej møder Fredensgade. Hulvej er jo ikke specielt bred, og vi oplever situationer, hvor der er parkerede biler i begge sider, og hvor det står helt stille. Det skaber et manglende overblik og dermed usikkerhed om trafiksikkerheden, siger Henrik Krog.

- Vi har ikke oplevet situationer, hvor børn decideret er blevet kørt ned, men der har været episoder, hvor det var tæt på at gå galt, siger han.

Antallet af biler, der afleverer skolebørn til Hulvej Privatskole, varierer efter årstiden, siger Henrik Krog.

- Jo koldere det er, jo flere i bil. Vi har mange børn fra lokalområdet, som cykler eller går til skole, men som privatskole har vi jo også en del elever fra oplandet, som naturligt bliver afleveret i bil, siger han.

Vi har ikke oplevet situationer, hvor børn decideret er blevet kørt ned, men der har været episoder, hvor det var tæt på at gå galt.

Henrik Krog, skoleleder, Hulvej Privatskole

Sådan bruges pengene

41 projekter var i spil, da plan- og miljøudlvalget forleden satte ord på, hvilke trafiksikkerhedsprojekter, der skal realiseres i 2019. Her er de 17 konkrete projekter, der slap igennem nåleøjet:

Stensballe: Der etableres en sikker krydsning ved børnehaven Triton.

Brædstrup: Der etableres cykelbaner på Nørregade mellem Vestergade og Tønningvej for at skabe mere tryghed for cyklister på strækningen.

Gedved: Der etableres en krydsningsfacilitet for fodgængere på Egebjergvej syd for Skovvej.

Horsens: Synlighed for bilister på Carolinelundsvej, der skal videre ud på Amaliegade, skal forbedres. Dette gøres ved at forlægge kørebanen på Amaliegade mod syd og flytte støttehellen på Amaliegade.

Horsens: Krydsningsfaciliteten ved Amaliegade/Havneallé flyttes til vest for krydset.

Horsens: Der laves en visuel indsnævring af kørebanen på Beringsvej syd for Strandkærvej.

Stensballe: Der etableres en hævet flade ved Byvangen, der skal sænke hastigheden for bilister.

Horsens: Forbedring af oversigtsforholdene til Gasvej mellem Stjernholmsgade og Slotsgade ved etablering af et parkeringsspor på Gasvej.

Horsens: For at forbedre cyklisters fremkommelighed undtages de for rødt på Langmarksvej i østlig retning i krydset ved Flintebakken.

Horsens: Hulvej ensrettes på hele strækningen fra syd mod nord.

Horsens: Fortsættelse af kantbaner på hele Skolebakken for at forbedre trygheden for særligt skolebørn.

Stensballe: Der etableres en krydsningsfacilitet på Værvej ved Nørrevang Centret for fodgængere som led i en sikker skolevej til Stensballeskolen.

Lund: Stien mellem Provstlundallé og Toftevej asfalteres og belyses.

Lund: Afmærkning og tavler skal lette de trafikale forhold omkring Lundskolen.

Østbirk: Der etableres hastighedsdæmpende foranstaltninger på Torpvej.

Nim: Der etableres en venstresvingsbane på Horsensvej ved Præstevænget.

Davding/Grædstrup: På skolevejen Grædstrupvej mellem Brædstrup og Davding etableres en såkaldt 2 minus 1 vej inklusive støttehelle.

Udover de nævnte projekter er der indenfor puljens ramme afsat 1,4 millioner kroner til følgende:

Hele kommunen: Der skal laves en kortlægning af de eksisterende forhold på kommunens veje til skoler og dagtilbud og en analyse af behovet for at forbedre forholdene for børnene.

Hele kommunen: Der laves analyse og forundersøgelser af følgende projekter: Bygholm Parkvej til fire spor, ringvej nord om Nørrestrand, ny motorvejsafkørsel ved Horsens Nord, rundkørsel på Silkeborgvej ved Sdr. Vissing, regulering ved Stensballe Strandvej og Haldrupvej, cykelsti fra Horsens til Hovedgård langs banelegemet, cykelsti fra Yding til Østbirk og cykelsti fra Søvind til Haldrup.

Annonce

Ikke alle problemer er løst

Der er sat penge af til større og mindre projekter i hele kommunen fra Stensballe til Brædstrup med særligt fokus på trafiksikkerheden for skolebørn. Martin Ravn understreger dog, at ikke alle trafiksikkerhedsproblemer er løst med de afsatte midler.

- Man skal være opmærksom på, at trafiksikkerhed er en igangværende proces, og at de trafikale forhold hele tiden ændrer sig. Det er jo tit sådan, at når man løser et problem, så opdager man et problem et andet sted, men jeg glæder mig hver gang, vi kan sætte et flueben et sted i kommunen, siger Martin Ravn.

Ikke alle 5,8 millioner kroner i puljen er blevet disponeret af udvalget. Puljen er delt op i to med 4,8 millioner kroner til "trafiksikkerhed og cykelstier" og en million kroner til "trafiksikkerhed i mindre bysamfund", og plan- og miljøudvalget valgt at vente med at fordele cirka 30 procent af den første delpulje og 650.000 kr. fra den anden.

- Det giver os mulighed for at overveje situationen en ekstra gang i 2019 og handle, hvis der opstår behov for det. Pengene skal nok blive brugt, understreger Martin Ravn.

Ud over de netop offentliggjorte projekter, står det klart, at der i 2019 etableres en cykelsti fra Højvangen til Sejet. Et projekt til 7,5 millioner kroner, som Dansk Folkepartis Michael Nedersøe bragte ind i budgetforhandlingerne, og som der er fundet finansiering til uden for trafiksikkerhedspuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce