Annonce
Hedensted

Skitse til ny havneplads er klar: Få overblikket her i ni punkter

Sikring mod højvande er tænkt ind i en ny skitse af, hvordan havnepladsen i Juelsminde kan komme til at se ud. Der lægges op til flytning af pølsevogn og slæbeplads.

Annonce

På tegningen ses havnepladsen fra Odelsgade og hjørnet, som åbnes, hvis Blomsteriets bygning væltes. Forhøjningerne er de såkaldte øer, som både skal bruges til ophold og til sikring mod højvande. Skitse: Møller og Grønborg.

Juelsminde: Havnepladsen i Juelsminde går en spændende fremtid i møde.

Siden det seneste borgermøde om udvikling af havn og by tilbage i marts sidste år, har Juelsminde Visionsråd sammen med kommunen og arkitektfirmaet Møller og Grønborg rettet fokus mod havnepladsen.

Nu er arbejdsgruppen klar med en skitse af, hvordan havnepladsen kan åbnes op og bindes bedre sammen med Odelsgade. Folkebladet svarer her på ni spørgsmål om havnepladsen:

1

Hvad er visionen for havnepladsen?

Der bliver mere lege- og aktivitetsplads over havnepladsen i fremtiden. Belægningen af beton og med træsveller vil fortsætte ud på Odelsgade. Skitse: Møller og Grønborg

Visionen er at udvikle havnepladsen som et opholds- og aktivitetsområde, der kan tiltrække mennesker hele året. Pladsen indrettes bl.a. med spredt beplantning og legeredskaber.

Opholds-øer er tiltænkt en stor rolle. Øerne er betonmoduler beklædt med træ. Voksne kan sidde på dem, og børn vil kunne lege og klatre på dem.

2

Er der indtænkt højvandssikring?

Skitsen her giver det bedste overblik over havnepladsens forskellige elementer såsom øer, udeserveringsområder, legepladser, beplatning og parkeringspladser. Skitse: Møller og Grønborg

Ja. Øerne, der placeres rundt på havnepladsen, vil også fungere som sikring mod højvande.

Med dem vil havnen kunne håndtere op til 2,5 m højvande mod de ca. 1,7 m nu. Stålplader vil kunne bruges som mobile skodder, der lukker hullerne mellem øerne.

3

Skal bygninger rives ned?

Ja. Det er planen at rive Blomsteriets bygning ned for at åbne op og skabe mere plads.

Hedensted Kommune har købt ejendommen, og der ledes efter en ny butik til Blomsteriet.

Det er også tanken, at bådhuset tilhørerende Havnegade 4 skal rives ned.

4

Hvad med pølsevognen?

Byens pølsevogn vil sandsynligvis blive flyttet over på parkeringspladsen på hjørnet af Rousthøjs Alle og Odelsgade. Pølsevognen vil få plads helt ud til fortovet og lukke vejen, der i dag går ud fra p-pladsen.

Kommunen er i forhandlinger med indehaveren, David Allermand.

5

Skal andet flyttes eller nedlægges?

Ja. Båd- og p-pladsen bag det nye pandekagehus bliver en stor del af opholdspladsen.

Gruset erstattes af belægning. Der anlægges nye p-pladser på bådhus-grunden på Havnegade 4. Slæbestedet flyttes til Øst-havnen, og der arbejdes på at finde et areal til trailere.

Den gamle minigolfbane og legeplads fjernes, og antallet af autocamperpladser bliver reduceret.

6

Hvad siger havnen til planen?

Havnebestyrelsen har været med i arbejdet om skitsen og nikket ja til den.

- Vi vil gerne have gjort noget ved havnepladsen og har nok snakket om det i ti år, for den er ikke særlig køn i dag, siger formand Gert Friis.

Han vil arbejde for, at der etableres flere end fem pladser til autocampers og kalder det for den største "hurdle" ved planen, fordi de er en væsentlig indtægtskilde for havnen.

7

Hvor skal pengene komme fra?

Kommunen kan finansiere i hvert fald en del af pladsen med midler fra en pulje på 77 mio. kr, som er øremærket midtbyplaner i bl.a. Juelsminde. Der er ikke noget budget endnu.

8

Hvad sker der nu?

Projekteringen skal i gang.

Der skal indhentes tilbud fra bygherrer, og det skal afklares hvor meget, der kan lade sig gøre i praksis. Byrådet skal desuden godkende projektet på et tidspunkt.

9

Hvad er tidshorisonten?

Visionsrådsformand Karl Ole Knudsen forventer ikke, at spaden går i jorden i år.

- Vi skal nok ind i 2019, før der begynder at ske noget. Muligheden for, at der er kommet noget, man kan have glæde af i 2020, foreligger, siger han.

Herunder kan du bladre i projektdokumentet:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce