Annonce
Horsens

Skilsmisse-kaos på telefonen

Der er ekstra travlhed ved telefonerne hos Statsforvaltningen. Arkivfoto: Colourbox
horsens - Man skal være nærmest usandsynlig heldig for at få hjælp og vejledning til sin skilsmisse i øjeblikket.

Det vel at mærke på det tidspunkt af året, hvor antallet af skilsmissesager traditionelt eksploderer lige efter sommerferien.

Det betyder en uheldig cocktail, fordi statsforvaltningen, der er myndighed i skilsmissesager, har oprettet et nyt nationalt infocenter for skilsmissesøgende, som alle i de tanker skal ringe til.

Den struktur har ifølge P4 Østjylland skabt kaos på telefonlinjerne.

Beklager

Rasmus Kruse, administrationschef i statsforvaltningen, beklager ventetiderne.

- Vi har forsøgt at tage trykket af telefonerne ved at indkalde flere medarbejdere. Vores mål er at levere god service til borgerne, og det skal vi nok komme til på sigt, siger Rasmus Kruse.

Fra 1. september udvider Statsforvaltningen sine åbningstider.

Der er flere østjyder, der ifølge P4 Østjylland har oplevet den frustrerende proces med at vente i en lang telefonkø for så endelig at komme igennem, hvorefter det ikke har været muligt at få den hjælp, der har været behov for.

Flere familieretsadvokater kritiserer den nuværende situation.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Annonce