Annonce
Horsens

Skiftedag i Horsens: Næsten halvdelen af byrådet skiftes ud

Enhedslistens spidskandidat Lisbeth Torfing er et af 13 nyvalgte byrådsmedlemmer, der fra 1. januar kan indtage en af pladserne i Horsens Byråd. Foto: Morten Pape

13 medlemmer af det kommende byråd i Horsens Kommune er nyvalgte.

Annonce

Horsens: Når det nye byråd i Horsens Kommune tiltræder 1. januar 2018 er det med masser af nye ansigter.

Næsten halvdelen - 13 ud af 27 - af de kommende byrådsmedlemmer er nyvalgte.

Det er specielt hos Venstre, at der er skiftet ud i forhold til det nuværende byråd.

Hele fire nye ansigter er der at vænne sig til i V-gruppen. Det gælder Henning Jensen, Christa Skelde, Ole Dahl Kristensen og Peder Stougaard. Sidstnævnte fik et flot personligt valg med 702 personlige stemmer.

Det er dog ikke nok til at slå Liberal Alliances Jakob Bille, der med 775 overhalede partiets spidskandidat Dan Ingemann Jensen og løb med Liberal Alliances enlige mandat. Det betyder, at formanden for den lokale afdeling af Liberal Alliance får debut som byrådsmedlem.

Hos socialdemokraterne er der tre nye på holdet. Det er Lone Blume, Jeanette Handberg og Dennis Hansen.

Både Enhedslisten og SF får nye ansigter i byrådet. Enhedslistens Lisbeth Torfing fik 508 stemmer og afløser partiets nuværende byrådsmedlem Betina Steufer, som ikke genopstillede. Paw Amdisen blev valgt for SF. Han er dog ikke helt ny i byrådsarbejdet, da han sad i Horsens Byråd fra 2009 til 2013, hvor han røg ud.

Hos Dansk Folkeparti er Michael Nedersøe, som er formand for partiets lokalafdeling, og Louise Lange nye byrådsmedlemmer, mens Esben Hedeager tager det enlige konservative mandat. Det nuværende byrådsmedlem Per Løkken valgte ikke at genopstille.

Annonce

Fire blev ikke genvalgt

De nyvalgte byrådsmedlemmer tager i flere tilfælde over efter partikolleger, der valgte ikke at stille op til valg denne gang.

Men fire af de nuværende byrådsmedlemmer må se sig dumpet af vælgerne, selvom de gerne havde taget en periode mere på posten.

Det gælder socialdemokraterne Tina Naldal og Torben Engholm, Liberal Alliances Dan Ingemann Jensen og Dorte Normann, som i løbet af den forløbne valgperiode forlod Dansk Folkeparti og stiftede sit eget parti Moderate Danske Folk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce