Annonce
Odder

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Eleverne på Randlevskolen får en ny skoleleder i løbet af efteråret. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Lone Krarup er ikke længere i spidsen for Randlevskolen. Bestyrelsen har gjort sig nye overvejelser om organisationen.

Randlev: For fjerde gang siden starten i 2011 skal Randlevskolen have en ny leder. Lone Krarup er stoppet, og friskolen har lavet et jobopslag.

- Lone er stoppet på en fratrædelsesaftale, det er 14 dage siden, da planlægningen af det nye skoleår skulle i gang. Vi nåede i enighed til en aftale, og der er såmænd ikke noget i det. Det er en ganske almindelig aftale, siger bestyrelsesformand Jesper Pedersen.

Ved sin tiltræden sagde Lone Krarup ellers, at hun regnede med at blive på skolen i mange år.

Annonce

- Vi lever jo i en foranderlig verden, og det at sidde som skoleleder i dag i en moderne organisation, det er nok hårdere, end man lige forventer. Og for bestyrelsens vedkommende har vi nok måttet genoverveje den måde, organisationen skal være. Jeg tænker, vi skal have noget mere ledelse ind, siger Jesper Pedersen.

Opstod af folkeskole

Odder Kommune lukkede i 2011 de to folkeskoler i Ørting og Randlev. Begge steder lavede lokale borgere en privatskole. Og mens skolen i Ørting er lukket igen, lever Randlevskolen videre. Den rummer en børnehave med omkring 35 børn, sfo og efter sommerferien 82 skoleelever. Skolen går op til 9. klasse.


Hvis det er en mere administrativ skoleleder, vi ansætter, så vil vi hælde til, at vi også ansætter en pædagogisk leder.

Jesper Pedersen, skolebestyrelsesformand


Fristen for at søge jobbet som skoleleder er 24. juli, og den nye leder skal også undervise i et mindre omfang. Når den nye leder er ansat, vil bestyrelsen overveje, hvad der videre skal ske.

- Hvis det er en mere administrativ skoleleder, vi ansætter, så vil vi hælde til, at vi også ansætter en pædagogisk leder. Vi vil gerne have flere elever, for kun at have en skole med 80 elever og så have en skoleleder, en pædagogisk leder og en børnehaver, så kniber det lidt økonomisk, siger Jesper Pedersen.

De elever, der går på skolen i Randlev efter sommerferien, kan først forvente at møde den nye skoleleder i løbet af efteråret.

- Det er realistisk, at der sidder en i stolen 1. oktober. Vi vil gerne have den helt rette profil, siger Jesper Pedersen.

Annonce

Vil have flere elever

Skolebestyrelsens formand drømmer om, at skolen kan nå op på 100 elever i skoledelen.

- Kan vi komme op på 110-120 årselever, så vil vi være rigtigt glade, men så skal vi også til at se på de fysiske rammer. Vi har et godt grundlag herude til vores indskoling og mellemtrin. Og vi vil gerne være det gode alternativ til dem, der gerne vil de lidt mindre forhold i en landsbyskole, når eleverne skal i 7. klasse, tilføjer bestyrelsesformanden.

Han henviser til, at folkeskolen i Hou går til 6. klasse, og herefter kommer eleverne til Odder. Medmindre de, som Jesper Pedersen gerne ser det, vælger Randlevskolen.

Lone Krarup har lavet en fratrædelsesaftale med Randlevskolen. Arkivfoto: Kim Haugaard

Lone Krarup har ikke ønsket at medvirke i artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce