Annonce
Horsens

Skifte til nyt it-system for lærere, skoleelever og forældre er udsat på ubestemt tid

Kommunikationsplatformen Aula, som skulle have erstattet skoleintra efter påske, er udsat på ubestemt tid, indtil skolerne er i gang igen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Kommunens godt 9300 skolebørn og deres forældre skal alligevel ikke til at bruge Aula efter påske. Skiftet fra Skoleintra til den nye platform er udsat, indtil samfundet er normaliseret, og børnene er tilbage i skole.
Annonce

Horsens: Det var ellers meningen, at de godt 9300 skoleelever og deres forældre i Horsens Kommune skulle byde den nye kommunikationsplatform, som skal erstatte Skoleintra, velkommen efter påske. Men med coronaens indtog og nedlukningen af skolerne har kommunen valgt at udsætte Aula.

- Planen var, at vi skulle gå i luften her efter påske, og vi kopierer og flytter stadig data fra Skoleintra som planlagt. Men vi har valgt at udsætte ibrugtagningen af Aula på grund af situationen, fortæller projektleder på Aula i Horsens Kommune Kaspar Hro Kragh Jensen og fortsætter:

- Lige nu er ikke tidspunktet til at lave så stor en forandring, så vi fortsætter med Skoleintra, indtil situationen er mere normal, og så laver vi skiftet der.

Lige nu er ikke tidspunktet til at lave så stor en forandring, så vi fortsætter med Skoleintra, indtil situationen er mere normal, og så laver vi skiftet der.

Kaspar Hro Kragh Jensen, projektleder på Aula i Horsens Kommune

Annonce

Ingen ved hvornår

Om det bliver her i foråret, måske først efter sommerferien eller noget helt tredje, er det nok kun statsministeren, der ved - hvis nogen overhovedet, og derfor er udskydelsen af Aula også på ubestemt tid.

- Intentionen er, at lige så snart vi kommer tilbage i skole igen, vil vi starte implementeringen af Aula op. Men indtil videre er det sådan, at vi afventer udmeldingerne, og betinget af hvad der kommer til at ske efter påske, så tager vi en ny beslutning dér.

- Det er vigtigt, at skolerne og forældrene kan kommunikere effektivt med hinanden lige nu, og det er derfor ikke det rigtige tidspunkt at introducere en ny kommunikationsplatform.

Annonce

Nye online-guides til lærerne

Forud for den nu udsatte implementering af Aula er 90 superbrugere blandt skolernes personale blevet uddannet for at kunne uddanne deres kolleger i Aula. Men hjemsendelsen af lærerne har gjort, at kommunen har måttet tænke ud af boksen.

- Planen var, at de godt 90 superbrugere skulle uddanne deres kolleger. Men det har de svært ved nu, mens de ikke kan mødes. Så det, vi har gjort for at forberede lærerne, er, at vi har lavet en række onlinekurser med trin for trin-guides og videoer. På den måde får lærerne allerede nu introduktion til Aula, forklarer Kaspar Hro Kragh Jensen, men understreger samtidig, at der stadig er brug for superbrugerne.

- Onlinekurserne kan ikke stå alene, men skal understøttes af superbrugerne. Så når vi kommer i gang igen og samler tråden op og tager Aula i brug, så skal superbrugerne i spil. De vil til den tid være der til at give en opfriskning af brugen i Aula og hjælpe og vejlede som et supportled for lærerne ude på skolerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Vaccinerer 400-500 om dagen - og trods besværlig start er ikke en dråbe vaccine gået til spilde

Horsens

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Horsens

Læser spørger ind til spærring af Sundvej: Her er planen for bybusserne

Annonce