Annonce
Skanderborg

Skidt pyt med farlige alger: Festivalgæster valfarter til badesøerne trods advarsler

Myndighederne har godt nok frarådet badning i Smukfests to søer, men det får ikke folk til at blive oppe fra det kolde vand. Foto: Flemming Krogh

Det kan godt være, at badning i Smukfest' badesøer frarådes, men det er langt fra alle festivalgæster, der vælger at følge den anbefaling.

SMUKFEST: Med bagende sol og 28 grader kan det være fristende med en kold dukkert, og flere festivalgæster på dette års Smukfest vælger da også at springe i en af de to badesøer, selvom myndighederne tirsdag meldte ud, at netop dét var en dårlig idé.

Koncentrationen af alger i vandet er nemlig så høj, at man har valgt at fraråde badning.

På badebroen ved den store sø inde på festivalpladsen har mange slået sig ned med tæerne i vandet, mens en god håndfuld har valgt at hoppe helt i.

- Det er pissekoldt, men det er fandme dejligt, lyder det fra Mille-Marie Andersen, der blandt andet er af sted sammen med vennen Mathias Olsen.

Det bekymrer dog ikke dem, at man fraråder badning i søen:

- Nejnej, vi går bare op og skyller os bagefter, så er det nok ikke så slemt, siger hun.

Og den holdning er der tilsyneladende mange, der deler.

- Vi tager bare en hurtig dukkert, og så skyller vi os af. Det kan der umuligt ske noget ved, lyder det fra en anden badende kort før et hovedspring i det kolde vand.

Annonce
Mille-Marie Andersen og vennerne var ikke blege for at trække i badetøjet og hoppe i søen, selvom myndighederne har frarådt badning på grund af alger. Foto: Flemming Krogh

Badesøerne lukkes ikke

Fra festivalens side har man valgt at lade det være op til gæsterne selv, om de vil bade eller ej.

- Vi tager påbuddet alvorligt, men vi lukker ikke badesøerne. Det er op til gæsterne selv at vurdere, om de vil bade, lød det tirsdag fra Smukfests Poul Martin Bonde.

Langt de fleste alger er ufarlige, men der findes giftige arter, der ved store opblomstringer kan udgøre et sundhedsproblem for mennesker.

Typisk vil alger give kløe eller irritation af huden, men de kan også optages i kroppen, hvis man sluger vand. Har man fået algeforgiftning, vil man typisk opleve symptomer som hovedpine, hudirritation, feber, kvalme og diarré.

Det anbefales derfor, at man efter at have badet i festivalsøen skyller sig grundigt af - og i øvrigt sørger for ikke at sluge noget af vandet, når man er i det.

Smukfest har derfor sat brusere op, som de badende er ivrige til at benytte sig af.

- Det er monstervarmt i dag, og derfor er det rart, at man kan komme herned og blive afkølet. Så må man bare sørge for at skylle sig grundigt bagefter, siger Mathias Olsen.

Surfmore har også taget opstilling ved søen og udlåner gratis paddleboards, som folk kan låne. Et tilbud mange benytter sig af. Foto: Flemming Krogh
Selvom det onsdag er overskyet, er det stadig varmt, og det får mange festivalgæster til at trække til den store skovsø. Foto: Flemming Krogh
Mathias Olsen fra Vejle er tilbagevendene gæst på Smukfest, og traditionen tro betød det også et smut i søen. Foto: Flemming Krogh
Mille-Marie Andersen og vennen Mathias Olsen benyttede lejligheden til at tage en kølig dukkert i søen. De var ikke vildt bekymrede for algerne, der har fået myndighederne til at fraråde badning. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce