Annonce
Horsens

Skattesvindel for milliarder og nu millionfup i Socialstyrelsen - hvad mener du?

"Påvirker milliardsvindelen med udbytteskat og senest en 64-årig kvindes fupnummer i Socialstyrelsen din tillid til myndighederne?" Vi har spurgt Jysk Fynske Medier Panel og Facebook-brugerne om deres holdning.

Judy Jacobsen

Pressemøde om den 64-årige kvinde, der er mistænkt for at have stjålet 111 millioner kroner via sit job i Socialstyrelsen. Påvirker en række sager om svindel vores tillid til myndighederne? Foto: Nils Svalebøg/Ritzau Scanpix

Banker der vasker sorte penge hvide, skattevæsenet der franarres milliarder af vores allesammens penge og socialvæsenet, der bestjæles for 111 mio. kr. af en enkeltperson, en ledende medarbejder... i Socialstyrelsen! Ikke noget kønt billede af Danmark.

Griskhed og grådighed stikker sit ækle hoved frem. Usikkerhed og mistillid til myndigheder og regering kan blive følgen."Har man da ikke styr på nogen ting? "Snorksover man eller hva'?".

At rage til sig på andres bekostning er et velkendt fænomen i alle tider og samfund, og vi kan ikke klandre hverken skolerne eller de nye tider med egoisme og mangel på solidaritet.

Men det er tankevækkende, at det er veletablerede, såkaldt pæne mennesker, der ofte står bag de kriminelle handlinger. De styres ikke af nød, men af griskhed.

Mister vi tilliden til det offentlige system og dermed regeringen, er vi ilde stedt. Så hvad nu, lille du?

Ragner Aagaard

De to sager er helt forskellige. Sagen om udbytteskat skyldes ledelsens mangelfulde prioritering af opgaverne. Efter min mening opstod problemerne, da man fyrede departementchef Peter Loft. Tyveriet af de 111 millioner kroner er mere et revisor-problem. Min tillid til offentlige instanser er ikke ændret af de to sager, for den har aldrig været helt i top.

Bjarne Kristensen

Den ene svindelsag efter den anden. Hun får nok et års løn med stor aftrædelsessum, det er jo blevet normalt. Efterhånden er det kun håndværkere, fabriksarbejdere og andre hårdtarbejdende, der får et spark i røven og ud af døren med karantæne i dagpenge. Der er efterhånden mange pampere i vores samfund, som lever højt på almindelige skatteborgere, og man har svært ved at stole på nogen.

Bjarne Hudecek

Nej. Det er jo bare én person, der har svindlet. Vi kan ikke bruge penge på at have en vagthund til at passe på en vagthund osv. osv. Vi må have grundlæggende tillid til hinanden. Og at nogle mennesker misbruger et system, det vil ske igen. Sådan er nogle mennesker desværre bare, syge.

Inge-Britt Vestbjerg

Ja, mon ikke - tilliden til, at vores skattekroner forvaltes på en ordentlig måde, kan ligge på et meget lille sted.

Belinda Jensen

Ja, med alt det som efterhånden kommer frem i lyset, er jeg meget bekymret over dem, som sidder og forvalter borgernes penge. Hvis jeg ikke havde mere styr på min egen økonomi, ville jeg skulle høre, at jeg ligger, som jeg har redt. Men de får lov igen og igen at fejle.

Thomas S. Nielsen

Ryster ikke mig overhovedet. Der er så meget fusk, snyd og dobbeltmoral i det offentlige, at det efterhånden er forventeligt. Det er "de nederste" i befolkningen, der gang på gang betaler festen.

Anita Falk

Det, der er rystende i forhold til svindlen, er, at politikerne tror, det er en engangsforeteelse. Det er det ikke i forhold til Danske Bank og ikke i forhold til at stjæle skattekroner.

Jan Olsen

Giver svaret ikke sig selv?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce