Annonce
Odder

Skattestigning med stor usikkerhed

Martin Mikkelsen, konservativ, Odder Byråd Copyright. Niels Åge Skovbo FOKUS FOTO
Annonce

Læserbrev: I et læserbrev i Horsens Folkeblad 26. august skriver gruppeformanden for Socialdemokratiet i Odder Kommune, at hun hellere vil have en skattestigning end nedskæringer på velfærden.

Desværre er det ikke så enkelt endda. Gevinsten ved en skattestigning afhænger nemlig af flere forhold. For det første må kommuner, som mister penge pga. udligningsreformen, sætte skatten op, så de indtjener det mistede beløb. Det gælder kommuner som Aarhus og Horsens.

Odder Kommune har mistet ca. 50.000 kr. ved udligningsreformen, hvorfor der ikke er meget at hente ved en skattestigning. Til gengæld kan man risikere at blive sanktioneret, hvis man hæver skatten mere end det beløb, og de andre kommuner ikke sænker den tilsvarende.

Ifølge beregninger foretaget af forvaltningen kan det det betyde, at en skattestigning på 0,1 pct. vil give 628.000 kr. til kommunekassen i 2021. Først om fem år vil kommunen opnå det fulde skatteprovenu på 3.558.000 kr.

Fortjenesten ved en lille skattestigning kan altså ligge mange år ud i fremtiden, hvorfor man ikke skal forvente det markante velfærdsløft for børn og ældre, som Socialdemokratiet lægger op til i forbindelse med årets budgetforhandlinger.

For eksempel koster minimumsnormeringer alene omkring to mio. kr.

Vil man derimod sikre en nævneværdig fortjeneste, skal man være villig til at hæve skatten mærkbart. Spørgsmålet er, om Socialdemokratiet vil gå så langt?

I Det Konservative Folkeparti går vi til årets budgetforhandlinger med et ønske om at holde skatten i ro.


I Det Konservative Folkeparti går vi til årets budgetforhandlinger med et ønske om at holde skatten i ro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce