Annonce
Horsens

Skatteskruen drejer den forkerte vej i Horsens

Jakob Bille. Arkivfoto

Læserbrev: Siden 2008 er grundskylden i Horsens bare steget og steget, og det ser ud til at fortsætte i 2019.

Den forventede stigning næste år vil placere Horsens Kommune i top fem over de kommuner, hvor grundskylden stiger mest i 2019.

Denne stigning er ikke rimelig, da det igen primært er parcelhusejerne i kommunen, der står for skud.

Parcelhusejere i kommunen er et bredt udsnit af alle befolkningsgrupper, og den mangeårige stigning belaster især lavtlønnede og pensionister.

Horsens er p.t. en vækstkommune med mange tilflyttere. Denne udvikling ser Liberal Alliance gerne fastholdt mange år fremover, da det blandt andet er skatteindtægterne fra disse tilflyttere, der skal finansiere vores velfærd.

Derfor skal vi have øget udskrivningsgrundlaget i kommunen, hvor Horsens fortsat har det laveste udskrivningsgrundlag sammenlignet med vores nabokommuner.

Udskrivningsgrundlaget er hele fundamentet for finansieringen af vores velfærd, så jo højere udskrivningsgrundlag, desto bedre muligheder er der for indtægter til kommunen via den personlige indkomstskat.

Vi skal derfor gøre en aktiv indsats for at trække folk med indkomster højere end gennemsnittet til kommunen og samtidig sende et stærkt signal til nuværende og fremtidige borgere om en offensiv vækststrategi.

I flere år har LA kæmpet en indædt kamp for et stop i grundskyldsstigningen - men forgæves.

I 2019 giver det imidlertid ekstra god mening at sænke grundskylden, da staten dækker op til 75 pct. af provenutabet.

Derfor går Liberal Alliance igen i år til budgetforhandlingerne med et forslag om stop i grundskyldsstigningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig cyklist ramt af bil

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce