Annonce
Horsens

Skatteskruen drejer den forkerte vej i Horsens

Jakob Bille. Arkivfoto

Læserbrev: Siden 2008 er grundskylden i Horsens bare steget og steget, og det ser ud til at fortsætte i 2019.

Den forventede stigning næste år vil placere Horsens Kommune i top fem over de kommuner, hvor grundskylden stiger mest i 2019.

Denne stigning er ikke rimelig, da det igen primært er parcelhusejerne i kommunen, der står for skud.

Parcelhusejere i kommunen er et bredt udsnit af alle befolkningsgrupper, og den mangeårige stigning belaster især lavtlønnede og pensionister.

Horsens er p.t. en vækstkommune med mange tilflyttere. Denne udvikling ser Liberal Alliance gerne fastholdt mange år fremover, da det blandt andet er skatteindtægterne fra disse tilflyttere, der skal finansiere vores velfærd.

Derfor skal vi have øget udskrivningsgrundlaget i kommunen, hvor Horsens fortsat har det laveste udskrivningsgrundlag sammenlignet med vores nabokommuner.

Udskrivningsgrundlaget er hele fundamentet for finansieringen af vores velfærd, så jo højere udskrivningsgrundlag, desto bedre muligheder er der for indtægter til kommunen via den personlige indkomstskat.

Vi skal derfor gøre en aktiv indsats for at trække folk med indkomster højere end gennemsnittet til kommunen og samtidig sende et stærkt signal til nuværende og fremtidige borgere om en offensiv vækststrategi.

I flere år har LA kæmpet en indædt kamp for et stop i grundskyldsstigningen - men forgæves.

I 2019 giver det imidlertid ekstra god mening at sænke grundskylden, da staten dækker op til 75 pct. af provenutabet.

Derfor går Liberal Alliance igen i år til budgetforhandlingerne med et forslag om stop i grundskyldsstigningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce