Annonce
Skanderborg

Skanderborgspillere stjal showet i Sønderjylland

Cornelius Kragh Astrup skød Sønderjyske i sænk med 13 scoringer, da de to hold mødtes lørdag. Arkivfoto: Ole Nielsen

Kristoffer Laursen stod en rigtig fornuftig kamp i målet, da Skanderborg på udebane slog Sønderjyske. I gæsternes angreb stod der Cornelius Kragh Astrup på halvdelen af scoringerne.

HÅNDBOLD: Da der var spillet 50 minutter af lørdagens kamp mellem Sønderjyske og Skanderborg skød Cornelius Kragh Astrup på mål for 11. gang i kampen. Det specielle ved det skud var, at det var det første fra hans hånd, der ikke røg i mål. Selvom han endte kampen med at misse endnu et forsøg, havde bagspilleren en aldeles god eftermiddag med 13 scoringer, hvilket var halvdelen af alle Skanderborgs scoringer.

Det var en præstation, som Skanderborgs træner, Nick Rasmussen, var svært tilfreds med efter kampen.

- Han var fandme god i dag, startede træneren med at sige om Cornelius Kragh Astrup.

- Han er jo en god skytte, der er begyndt at få noget mere fart i fødderne. Stille og roligt har han flyttet sig hen mod at spille mere afslappet og ikke føle, at han skal presse sig selv til at skyde. Han er begyndt at vise det potentiale, han har som topspiller.

Annonce

Ødslede føring væk

Allerede i første halvleg lagde Skanderborg et solidt grundlag for en sejr. Særligt Kristoffer Laursen i målet bidrog til deres store forspring på 8-15 ved pausen. Midtvejs i første halvleg fik han taget på de sønderjyske skytter og derfra havde de rigtig svært ved at få bolden forbi ham. I de sidste 15 minutter af første halvleg scorede sønderjyderne blot to gange, mens Skanderborg scorede ni.

Netop de sidste 15 minutter af første halvleg var Nick Rasmussen rigtig glad for.

- Derfra kontroller vi kampen. Selvfølgelig er der små sekvenser, hvor vi mister momentum en smule, men selv i de perioder spiller vi meget afklaret, sagde han.

- Da vi var foran 21-12, synes jeg måske, vi ødsler lidt for meget af vores føring væk, men når man vinder med fem på udebane over Sønderjyske, så er der ingen grund til at brokke sig, slutter Nick Rasmussen.

Med sejren kom Skanderborg op på 25 point, dermed kiler de sig ind på ligaens femteplads, midt mellem TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg som de begge ligger a point med.

Sønderjyske - Skanderborg Håndbold 21-26 (8-15).

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce