Annonce
Skanderborg

Skanderborgs herrer skal hærdes i Tyskland

Skanderborg-træner Nick Rasmussen har et par tricks i ærmet til det offensive forsvar. Foto: Ole Nielsen

Ligaherrerne har arbejdet meget et offensivt alternativ til sit forsvar og rejser i næste uge til Tyskland for at prøve det af mod internationale hold i en træningsturnering.

Håndbold: Skanderborg Håndbold er kommet godt fra start i 2019. Spillerne i herrernes håndboldtrup vendte tilbage i glimrende form og derfor har det fysiske arbejde i optakten kunne kombineres med en del træning i defensiven, hvor cheftræner Nick Rasmussen gerne vil have etableret et alternativ til holdets 6-0 forsvar, som er det normale udgangspunkt for de grønblusede.

- Vi har en ambition om at have en mere offensiv tilgang i forsvaret og derfor har vi kigget en del på et 3-2-1 forsvar, siger cheftræneren, der ofte har gjort brug af at træne offensivt forsvar i vinterpausen, da det får noget fart i fødderne.

- Det giver bare mere i benene og derfor har jeg tit benyttet mig af de dyder et offensivt forsvar også overfører til defensiven generelt. Vores udgangspunkt vil stadigvæk være 6-0 forsvaret, men når du træner det offensive forsvar, kommer spillerne ud på større områder og skal lave flere vurderinger, hvilket er med til at styrke hele defensiven. Både individuelt som kollektivt, siger træneren.

En del af arbejdet skal testes af mod nogle internationale hold i næste uge, hvor Skanderborg og GOG deltager i en træningsturnering i tyske Bielefeld, der løber fra fredag til søndag. Otte hold er tilmeldt turneringen, heriblandt tre tyske bundesligamandskaber.

- Selvom de mangler deres VM-spillere, så er jeg sikker på, at de tilbageværende vil være en glimrende matchning for os, siger Nick Rasmussen og fortæller, at Bundesligaens nuværende nummer seks, MT Melsungen, er blandt deltagerne.

- Det bliver lidt en minitræningslejr for os. Jeg har tidligere haft gode oplevelser ved at tage af sted på de her ture, fordi det giver noget til et hold at være intensivt sammen over tre dage og få nogle gode fælles oplevelser. Samtidig er det spændende at møde nogle andre hold end dem vi ser i dagligdagen. Det gør også, at du kan prøve andre ting af, ligesom der formentlig vil komme en anden intensitet og hårdhed i kampene, siger Nick Rasmussen.

Annonce

Skanderborg Håndbold

Sådan ser Skanderborg Håndbolds sidste otte kampe i grundspillet ud:

Februar:

2/2: Sønderjyske (ude)

7/2: TMS Ringsted (ude)

18/2: Nordsjælland (hjemme)

21/2: Ribe/Esbjerg (ude)

27/2: Skjern (hjemme)

Marts:

9/3: GOG (ude)

30/3: Mors-Thy (hjemme)

April:

6/4: Bjerringbro-Silkeborg (ude)

Klar til at konkurrere

Håbet er, at kampene i træningslejren kan banke rusten af spillerne efter syv ugers kamppause, så man fra første fløjt i foråret er klar til at give den gas i de sidste otte kampe af grundspillet.

- Efter en vinterpause handler det meget om at finde melodien igen og det tror jeg, at nogle gode kampe i Tyskland kan være med til at gøre. Vi kommer tilbage til et meget komprimeret program med fem kampe i februar og tre kampe i marts og begyndelsen af april. Derefter er grundspillet slut. Så vi skal gerne være klar til at konkurrere, når vi tager hul på foråret mod Sønderjyske på udebane, siger træneren.

Han kan glæde sig over at have hele sin trup til rådighed. Både fløjspiller Frederik Iversen og stregspiller Nicolai Pugholm har trænet med i de to første uger af opstarten og kan komme i spil til kampene nede i Tyskland. Frederik Iversen har siddet udenfor med en meniskskade siden november måned, mens Nicolai Pugholm er på vej tilbage fra en korsbåndsskade.

Skanderborgs første ligakamp er 2. februar mod Sønderjyske i Skansen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce