Annonce
Skanderborg

Skanderborg: Vi har ikke brug for falske flag

"I en verden, der plages mere og mere af uro og interne spændinger, er det godt at have noget trygt at holde fast i. Noget, der også er med til at binde os sammen som danskere, er Dannebrog", skriver Martin Frausing Poulsen, John Haarup Laursen og Kjeld Jensen. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

DEBAT: I 1940 skrev Poul Sørensen sangen "Et flag er smukkest i modvind”, året for Danmarks besættelse. Fem år senere, i 1945, kunne Dannebrog atter hejses i et frit Danmark, efter at ideen om et Neuropa under tyske ledelse var sat på pause.

I en verden, der plages mere og mere af uro og interne spændinger, er det godt at have noget trygt at holde fast i. Noget, der også er med til at binde os sammen som danskere, er Dannebrog. Klart nok, at dem, der tager afstand fra brugen af Dannebrog, ikke ønsker at være en del af fællesskabet.

Skanderborg Byråd vedtog 27. maj 2020 forslag om opsættelsen af Dannebrog i byrådssalen under byrådsmøderne. Nu skal byrådet se sagen igen, og det glæder vi os til, for Danmark, Dannebrog og de danske veteraner er blandt meget andet hjerteblod for Dansk Folkeparti. Vi er glade for, at byrådet er med til at arbejde i den retning. En retning, som Dansk Folkeparti blandt andet lagde op til med byrådets vedtagelse af, at flagdagen for Danmarks udsendte 5. september skulle markeres og senest, at der skulle være en standard for flagdage i Skanderborg Kommune.

Annonce


Den ægte vare er det Dannebrog, der forhåbentlig kommer til at være i byrådssalen, og som har været landets samlende kraft siden 15. juni 1219.


Vi er glade for, at der peges på løsningen med donation til Danmarks-Samfundet, der så til gengæld opstiller en fane i byrådssalen. Danmarks-Samfundet, hvis styrke blandt andet ligger i, at de altid er til stede, når der virkes for landets samlende symbol, Dannebrog.

Desværre ønsker ikke alle i byrådet at støtte op om Dannebrog. I stedet fristes man til at tro, at de hylder tanken om et Europa med planøkonomi, åbne grænser, fri indvandring og med et for dem fælles flag til erstatning for Dannebrog. Det er således med beklagelse, vi kan se, hvordan personer, også i Skanderborg, hylder et Europa under ledelse af den tyske kansler Angela Merkel, der i 2015 åbnede Europas yderdøre med ordene "Wir schaffen das" højere end Danmark og Dannebrog.

Den, som ikke lærer af historien, er dømt til at gentage den, og vi har ikke brug for "falske flag", men for den ægte vare. Den ægte vare er det Dannebrog, der forhåbentlig kommer til at være i byrådssalen, og som har været landets samlende kraft siden 15. juni 1219.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce