Annonce
Skanderborg

Skanderborg: Udvikling i landsbyerne er ikke noget, vi bare taler om

"Jeg har fra konservativt hold knoklet, kæmpet og bøvlet med sagen i mere end et år for at trække resultatet i den rigtige retning. Målet har hele tiden været - under hensyntagen til miljø og grundvand - at få udlagt så megen plads til udstykninger som muligt i de landsbyer, der ønsker det, så vi kan sikre landbysamfundene, deres skoler og institutioner, lokale brugser og foreningsliv", skriver Thomas Cordtz. PR-foto
Annonce

DEBAT: At sikre liv og udvikling i landsbyerne er ikke noget, vi bare taler om i Det Konservative Folkeparti. Vi sætter også handling bag ordene.

Onsdag 25. november vedtog Skanderborg Byråd et nyt kommuneplantillæg for lokalcenterbyer og landsbyer. Det lyder måske lidt teknisk og tørt, men det er en god rigtig nyhed, for med tillægget sikres udvikling og udstykning til nye boliger i en lang række af landsbyerne i kommunen.

Jeg har fra konservativt hold knoklet, kæmpet og bøvlet med sagen i mere end et år for at trække resultatet i den rigtige retning. Målet har hele tiden været - under hensyntagen til miljø og grundvand - at få udlagt så megen plads til udstykninger som muligt i de landsbyer, der ønsker det, så vi kan sikre landbysamfundene, deres skoler og institutioner, lokale brugser og foreningsliv.


Men nogle gange skal man tage det, man kan få, og så løbe med det… også selv om man måske ikke får alt det, man peger på. Politik er nu engang det muliges kunst, og jeg er rigtig godt tilfreds på vores landsbyers vegne og i særdeleshed på Tebstrups og Gl. Ryes vegne.


Og jeg er særdeles glad for, at det med konservativt pres og i godt samarbejde med Venstre lykkedes at sikre flere områder til byggeri også i Tebstrup og Gl. Rye. Begge dele er noget, byerne har hungret efter længe. Jeg tør godt hævde, at det uden vores benarbejde ikke var blevet til ret meget – om noget – i de to byer.

Så jeg er rigtig glad, også selvom jeg ikke får det 100 procent, som jeg ville have det. Jeg havde gerne set, at der kunne udpeges flere områder i f.eks. Herskind, ligesom jeg også gerne havde set, at udlægget i Gl. Rye havde været større. Men det har vist sig svært bl.a. på grund af hensyn til grundvand, erhverv og landbrug og på grund af indsigelser fra Aarhus Stift.

Men nogle gange skal man tage det, man kan få, og så løbe med det… også selv om man måske ikke får alt det, man peger på. Politik er nu engang det muliges kunst, og jeg er rigtig godt tilfreds på vores landsbyers vegne og i særdeleshed på Tebstrups og Gl. Ryes vegne.

Slutteligt skal også nævnes, at vi i økonomiudvalget har vedtaget at arbejde videre med et boligområde på Anes Høj i Alken, hvilket sammen med muligheden for etableringen af et bofællesskab i byen også kan medvirke til at sikre skolen i Bjedstrup.

Jeg og Det Konservative Folkeparti vil følge sagerne tæt i den kommende tid for som sagt: Udvikling i landsbyerne er ikke noget, vi bare taler om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce