Annonce
Skanderborg

Skanderborg stærkest i rodet lokalopgør

Der var masser af dueller, da Skanderborg og Aarhus United tørnede sammen. Oftest vandt forsvaret. Foto: Ole Nielsen

Det var forsvarernes fest, da Skanderborg vandt over Aarhus United med 21-19 lørdag eftermiddag. Skanderborgs træner sagde efter kampen, at de havde marginalerne med sig, mens Aarhus Uniteds træner mente, at hans spillere ikke ramte niveau.

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbold og Aarhus United er to hold, der kender hinanden rigtig godt. De træner ofte sammen og flere af spillerne har spillet i den anden klub. Det kunne ses på spillet, da de mødtes lørdag eftermiddag. For begge holds forsvar kendte de andres angrebsmønstre, og derfor faldt der ikke særlig mange scoringer i det etablerede angrebsspil. De fleste kom efter enkeltmandpræstationer eller kontraer.

De to holds trænere måtte lede dybt i værktøjskasserne og de fleste åbninger blev forsøgt, men det var langt fra alt, der lykkedes. Aarhus United startede bedst, men Skanderborg spillede sig mere og mere ind i opgøret og havde til sidst overtaget. Hjemmeholdet var hjulpet godt på vej af Anna Kristensen, der stod en forrygende anden halvleg og havde en stor aktie i, at århusianerne kun scorede syv mål efter pausen.

Selvom Aarhus United så stærkest ud, og også satte sig på kampen i indledningen, kæmpede Skanderborg indædt - selv da det lignede, at Aarhus United ville trække fra. De formåede at spille sig selv bedre, og samtidig gøre det sværere og sværere for århusianerne mens kampen skred frem. Med ti minutter tilbage af kampen bragte skanderborgenserne dem selv foran, og da de først lugtede blod slap de ikke. Skanderborg endte med at vinde kampen 21-19.

Annonce

SKANDERBORG - AARHUS UNITED 21-19 (7-12)Skanderborg: Trine Knudsen 7, Sofie Alnor 5, Mette Brandt Nielsen 3, Sofie Sletskov 3, Stine Holm 1, Marie Aamand Sørensen 1, Sidsel Mejlvang 1.

Redninger: Anna Kristensen 17.

Aarhus United: Sofie Flader 5, Simone Petersen 4, Helena Elver 3, June Bøttger 2, Charlotte Mikkelsen 2, Celine Lundbye 1, Emma Mogensen 1, Frederikke Hedegaard 1.

Redninger: Ditte Vind 12

Udvisninger: Skanderborg 1, Aarhus 0

Tilskuere: 675 i Skanderborg Fælled

Stillingen undervejs: 2-2, 3-5, 7-7, 7-12, 11-13, 14-16, 17-16, 19-18, 21-19.

Anna Kristensen fra Skanderborg Håndbold stod en sublim anden halvleg og pillede pynten af Aarhus Uniteds skytter. Foto: Ole Nielsen

En underlig forsvarskamp

- Det blev ligeså intenst som vi havde forventet. Holdene kender hinanden til hudløshed. Det var marginalerne vi skulle ud og finde. Vi var heldige, at det var os, der trak det længste strå, sagde Kristian Danielsen, træner for Skanderborg, og fortsatte.

- Der er så meget mentalt i sådan en kamp her. Du ved hele tiden, hvad din modstander gør. Formentlig har du også taget noget selvtillid med fra de træninger, hvor du er lykkedes med tingene.

Der var dog en ting som Kristian Danielsen mente, gik igen hos begge lørdagens kompetanter.

- Ingen af holdene spiller med nok fart til at udfordre de andres forsvar og så bliver det sådan en forsvarskamp, sagde han.

Aarhus Uniteds træner, Heine Eriksen, var enig i, at det var en underlig forsvarskamp.

- Kampen finder aldrig noget flow. Den bliver rodet og hakker rundt. Jeg synes, der er rigtig godt målmandsspil i begge ender både fra Ditte Vind (Aarhus United red.) og Anna Kristensen (Skanderborg red.). Anna har nok lige to-tre redninger mere end Ditte, og det bliver afgørende. Hun stod bare på et rigtig højt niveau, sagde han.

Heine Eriksen mente også, at der var andet end målmandsspillet, der afgjorde kampens udfald.

- Vi har for mange spillere, der ikke rammer niveau. Vi kan ikke vinde en kamp i ligaen, hvor det kun er to eller tre af vores spillere, der rammer et acceptabelt niveau i angrebet. Normalt er der to eller tre, der ikke rammer niveau, men i dag var det omvendt og så kan du ikke vinde kampe, sagde Heine Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

33-årig på tyvetogt i midtbyen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce