Annonce
Skanderborg

Skanderborg stærkest i rodet lokalopgør

Der var masser af dueller, da Skanderborg og Aarhus United tørnede sammen. Oftest vandt forsvaret. Foto: Ole Nielsen

Det var forsvarernes fest, da Skanderborg vandt over Aarhus United med 21-19 lørdag eftermiddag. Skanderborgs træner sagde efter kampen, at de havde marginalerne med sig, mens Aarhus Uniteds træner mente, at hans spillere ikke ramte niveau.

HÅNDBOLD: Skanderborg Håndbold og Aarhus United er to hold, der kender hinanden rigtig godt. De træner ofte sammen og flere af spillerne har spillet i den anden klub. Det kunne ses på spillet, da de mødtes lørdag eftermiddag. For begge holds forsvar kendte de andres angrebsmønstre, og derfor faldt der ikke særlig mange scoringer i det etablerede angrebsspil. De fleste kom efter enkeltmandpræstationer eller kontraer.

De to holds trænere måtte lede dybt i værktøjskasserne og de fleste åbninger blev forsøgt, men det var langt fra alt, der lykkedes. Aarhus United startede bedst, men Skanderborg spillede sig mere og mere ind i opgøret og havde til sidst overtaget. Hjemmeholdet var hjulpet godt på vej af Anna Kristensen, der stod en forrygende anden halvleg og havde en stor aktie i, at århusianerne kun scorede syv mål efter pausen.

Selvom Aarhus United så stærkest ud, og også satte sig på kampen i indledningen, kæmpede Skanderborg indædt - selv da det lignede, at Aarhus United ville trække fra. De formåede at spille sig selv bedre, og samtidig gøre det sværere og sværere for århusianerne mens kampen skred frem. Med ti minutter tilbage af kampen bragte skanderborgenserne dem selv foran, og da de først lugtede blod slap de ikke. Skanderborg endte med at vinde kampen 21-19.

Annonce

SKANDERBORG - AARHUS UNITED 21-19 (7-12)Skanderborg: Trine Knudsen 7, Sofie Alnor 5, Mette Brandt Nielsen 3, Sofie Sletskov 3, Stine Holm 1, Marie Aamand Sørensen 1, Sidsel Mejlvang 1.

Redninger: Anna Kristensen 17.

Aarhus United: Sofie Flader 5, Simone Petersen 4, Helena Elver 3, June Bøttger 2, Charlotte Mikkelsen 2, Celine Lundbye 1, Emma Mogensen 1, Frederikke Hedegaard 1.

Redninger: Ditte Vind 12

Udvisninger: Skanderborg 1, Aarhus 0

Tilskuere: 675 i Skanderborg Fælled

Stillingen undervejs: 2-2, 3-5, 7-7, 7-12, 11-13, 14-16, 17-16, 19-18, 21-19.

Anna Kristensen fra Skanderborg Håndbold stod en sublim anden halvleg og pillede pynten af Aarhus Uniteds skytter. Foto: Ole Nielsen

En underlig forsvarskamp

- Det blev ligeså intenst som vi havde forventet. Holdene kender hinanden til hudløshed. Det var marginalerne vi skulle ud og finde. Vi var heldige, at det var os, der trak det længste strå, sagde Kristian Danielsen, træner for Skanderborg, og fortsatte.

- Der er så meget mentalt i sådan en kamp her. Du ved hele tiden, hvad din modstander gør. Formentlig har du også taget noget selvtillid med fra de træninger, hvor du er lykkedes med tingene.

Der var dog en ting som Kristian Danielsen mente, gik igen hos begge lørdagens kompetanter.

- Ingen af holdene spiller med nok fart til at udfordre de andres forsvar og så bliver det sådan en forsvarskamp, sagde han.

Aarhus Uniteds træner, Heine Eriksen, var enig i, at det var en underlig forsvarskamp.

- Kampen finder aldrig noget flow. Den bliver rodet og hakker rundt. Jeg synes, der er rigtig godt målmandsspil i begge ender både fra Ditte Vind (Aarhus United red.) og Anna Kristensen (Skanderborg red.). Anna har nok lige to-tre redninger mere end Ditte, og det bliver afgørende. Hun stod bare på et rigtig højt niveau, sagde han.

Heine Eriksen mente også, at der var andet end målmandsspillet, der afgjorde kampens udfald.

- Vi har for mange spillere, der ikke rammer niveau. Vi kan ikke vinde en kamp i ligaen, hvor det kun er to eller tre af vores spillere, der rammer et acceptabelt niveau i angrebet. Normalt er der to eller tre, der ikke rammer niveau, men i dag var det omvendt og så kan du ikke vinde kampe, sagde Heine Eriksen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med, V og K?

Læserbrev: Fredag 11. oktober 2019 var der indkaldt til pressemøde på rådhuset på Fælleden. Her ville samtlige partier i byrådet præsentere budgetaftalen for 2020, der netop var indgået. Igen var det lykkedes at få alle partier med i forliget - og det var faktisk lidt af en bedrift. For budgettet indebar mange ubehagelige dilemmaer og mange besparelser. Ikke mindst fordi Skanderborg Kommune havde behov for at finde besparelser for det, der svarer til 60 mio. kr. årligt. Besparelser, der nu skal indfases over de kommende år. Der er rigtig mange ubehagelige ting i det budget, der blev indgået. Besparelser og beslutninger, som ingen af byrådets partier brød sig om. De svære beslutninger var dog nødvendige - det var alle enige om. Det spørgsmål, der rejser sig i dag, er dog, om vi dengang i oktober glædede os for tidligt over, at byrådet kunne stå sammen i en vanskelig situation. Siden budgettets vedtagelse har vi med stadig større forundring iagttaget, at især Konservative, men også Venstres borgmesterkandidat i blandt andet læserbreve og på de sociale medier har taget afstand fra dele af det budget, de selv står bag, og at de hermed flygter fra deres medansvar. I øjeblikket bliver der foretaget en række analyser, beregninger og vurderinger af mange af de forhold, budgetaftalen indeholder. Det handler især om strukturen på dagtilbuds-, skole- og specialskoleområdet, som allerede har trukket mange avisoverskrifter. Analysearbejdet er sat i værk, fordi alle partier med budgettet var enige om, at vi skal turde at tilpasse vores struktur på disse områder, så vi alene skal bruge penge på nybyggerier, hvor det er helt nødvendigt. Dette vil nemlig sikre, at vi også fremadrettet - som minimum - kan opretholde det serviceniveau på driftssiden, som vi i dag kender i vores skoler og dagtilbud. Og det er vigtigt. Analyserne af, hvilke strukturændringer der er mulige og fornuftige at gennemføre, er omfattende, og derfor tager de tid. Men alle partier ved, at analyseresultaterne vil foreligge i løbet af foråret, ja, nogle af beregningerne vil allerede ligge klar i løbet af februar. Indtil vi kender resultaterne af analyserne, forholder vi os til den aftale, vi er med i, og venter tålmodigt. Det vil klæde de borgerlige partier at gøre det samme og ikke benytte populistiske metoder og undsige fælles beslutninger. Vi håber, at både Konservative og Venstres borgmesterkandidat står bag budgetaftalen, men bliver ærlig talt i tvivl. Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med?

Annonce