Annonce
Skanderborg

Skanderborg slap fra Vestjylland uden de store skrammer

Anna Kristensen stod en stor kamp Skanderborg i kampen mod Esbjerg. Foto: Ole Nielsen

Oprykkerne kom på en svær opgave mod topholdet fra Team Esbjerg, men formåede alligevel at komme hjem med et godkendt resultat. Det skyltes ikke mindst en glimrende keeperpræstation i anden halvleg.

Håndbold: De har klaret sig over al forventning i denne sæson, men tirsdag aften løb Skanderborgs oprykker ind i noget af et stormvejr. En overgang var holdet bagud med 10 mål i begyndelsen af anden halvleg mod topholdet fra Team Esbjerg. Gæsterne kom dog fra Vestjylland med skindet på næsen efter en helt forrygende anden halvleg af Anna Kristensen i Skanderborgs mål.

Den unge keeper sluttede kampen med en redningsprocent på hele 60 procent og havde en stor del af æren for, at Skanderborg fik taget en stor bid af Esbjergs føring og blot tabte med fire mål, 25-29.

Skanderborg kom ellers tidligere bagud i kampen, men formåede at kæmpe sig tilbage i første halvleg. Esbjerg fik dog genetableret et komfortabelt forspring inden pausen til stillingen 18-12 og i anden halvleg satte værterne for alvor turbo på. Det lignede en afklapsning af de helt store til oprykkerne, men så meldte Anna Kristensen sig ind i opgøret med sådan en effekt, at gæsterne, isoleret set, vandt anden halvleg 13-11 og fik et hæderligt resultat med hjem i bussen til Skanderborg.

- Det var lidt en pudsig situation, fordi Anna begyndte kampen i målet, men blev skudt helt i sænk. Derefter sendte vi Monika Kongsgaard på banen, hvorefter hun klarede det godt. I anden halvleg blev hun skudt i sænk og så var det, at Anna kom ind og tog fra, fortæller Skanderborg-træner Kristian Danielsen.

- Det var et rigtigt godt hold, som vi var oppe imod. Esbjerg fik hurtigt skabt momentum, mens vi haltede efter. Vi kom egentlig til chancerne, men brændte en del og havde også ret mange tekniske fejl. Det koster mod et hold som Esbjerg, siger Kristian Danielsen og tilføjer, at forsvaret til tider blev kørt helt i smadder af Esbjergs internationale spillere Estavana Polman og Vilde Ingstad, som flåede i defensiven.

- Vi kommer dog herfra med mange gode ting i bagagen. Flere af vores unge spillere kom i kamp og fik lov til at prøve kræfter med det her niveau. De blev en smule kyst i begyndelsen, men endte med at angribe og udfordre Esbjergs forsvar. Så det var et lærerigt opgør i en fed kulisse, lyder det.

Skanderborgs næste kamp er 30. januar mod Odense på hjemmebane.

Annonce

Håndboldliga, kvinder

Team Esbjerg - Skanderborg Håndbold 29-25 (18-12)

Team Esbjerg: Vilde Ingstad 7, Marit Røsberg Jacobsen 5, Estavana Polman 4, Sanna Solberg 3, Anette Jensen 3, Kristina Liscevic 2, Marit Malm Frafjord 2, Kristine Breistøl 2, Emma Nielsen 1

Skanderborg Håndbold: Mette Brandt 5, Trine Knudsen 4, Stine Holm 4, Sidsel Mejlvang 3, Sofie Alnor 2, Kristianna Jøensen 2, Melanie Fuglsbjerg 2, Sofie Sletskov 2, Katrine Larsen 1

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sejlsport

Rindom jagter sin tredje VM-titel

Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce