Annonce
Skanderborg

Skanderborg skal smide nerverne i første aktion

Mathias Smed og Skanderborg kan spille sig i Final Four onsdag aften med en sejr over Nordsjælland. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold spiller onsdag aften et af sæsonens vigtigste opgør, når de på hjemmebane kan indløse billet til Santander Cups Final Four stævne med en sejr over Nordsjælland.

Håndbold: De var med ved finalestævnet for fem år siden. Dengang blev semifinalen endestationen for de grønblusede efter en tæt duel med Århus Håndbold. Onsdag aften kan efterårets positive overraskelse i Håndboldligaen dog udløse billet til Final Four stævne nummer to, hvis de vinder over Nordsjælland på egen bane i Skanderborg Fælled.

- Vi har givet selv os selv chancen for at spille os til Final Four ved at slå Skjern i den seneste runde og det er en mulighed, som vi bare skal gribe. Vi skal nyde, at vi har muligheden for at spille de her sjove kampe, som vi længe har gået og drømt om at få muligheden for at spille. Nu har vi chancen mod Nordsjælland og derfor skal vi bare slippe tøjlerne og mose på i den kamp for at komme med til finalestævnet, siger Skanderborgs forsvarsdirigent Mathias Smed.

Kvartfinalen i eget hus har længe været et samtaleemne i Skanderborg, fordi en eventuel deltagelse ved Final Four i Herning vil være en blåstempling af et imponerende efterår.

- Det har været et samtaleemne, men jeg tror bare, at vi skal se kampen som en hvilken som helst anden og ikke dvæle for meget ved dens betydning. Det er mod Nordsjælland, som vi tidligere har mødt i sæsonen. Jeg tror ganske enkelt, at vi bare skal have rystet nerverne af os i det første angreb eller forsvar, og så kører den derfra, siger Smed.

I kommer vel også stærkest ind til kampen i forhold til Nordsjælland?

- Det kan man sige, men det kan samtidig være deres mulighed for at redde sæsonen, så jeg er ikke i tvivl om, at de kommer med alt, hvad den kan trække. Vi tabte til Århus Håndbold i vores seneste kamp, men jeg synes, at vi kan tage flere ting med os fra det opgør. Vi var nede 20-23 med tre minutter igen, men endte alligevel med at stå med muligheden for at få point. Det var positivt, at vi ikke faldt sammen, lyder det.

Onsdagens kamp spilles klokken 18.30 i Skanderborg Fælled.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skanderborg snydes: Vi bør gøre oprør mod den kommunale udligning

Læserbrev: Forleden kunne vi læse i flere aviser, at Skanderborg Kommune har meget lav ledighed - tredje laveste ledighed i hele landet og lavest i alle kommuner udenfor hovedstadsområdet. Og det er helt korrekt. Det er alt sammen rigtig godt! Og det efterlader det indtryk, at Skanderborg er en meget privilegeret kommune, hvor også indkomster er høje og de sociale udgifter lave. Og det er sådan set også helt korrekt. Men det system, der er indført her i landet - med udligning kommunerne imellem - medfører, at Skanderborg Kommune ender med at blive særdeles underprivilegeret. Byrådet har netop førstebehandlet forslag til budget for 2020–2023. På trods af berettigede forventninger hos borgerne til god velfærd og service vil byrådet være nødt til at gennemføre nye besparelser på de borgernære velfærdsområder. Hvordan disse forhandlinger ender, kan jeg ikke sige noget om endnu. Men fakta er, at Skanderborg fremstår som en rig kommune med veluddannede borgere, der også er i arbejde. Hvordan kan det så være, at Skanderborg skal spare igen? Velvidende, at vi bruger færre penge på stort set alle velfærdsområder end landsgennemsnittet, fordi vi ikke har råd til mere? Og på trods af, at borgerne i kommunen betaler en meget høj skat. Hvad er der galt? Forklaringen er, at Skanderborg afleverer 60 pct. af alle opkrævede skattekroner til den kommunale udligning. Med det resultat, at borgerne finansierer velfærd i andre kommuner på et niveau, der i flere tilfælde langt overstiger det niveau, vi har i Skanderborg. Og de selvsamme kommuner kan nøjes med en skatteprocent, der er lavere end i Skanderborg. Det er fuldstændig uacceptabelt. Og det burde medføre et oprør! Jeg er oprørt over det. Det kan ikke forsvares. Nu har Folketinget i årevis snakket om at lave en udligningsreform. Det er endnu ikke blevet til noget. Der er kommuner, der i dag modtager penge, de ikke burde være berettigede til. Det er meget stærkt påkrævet, at der sker noget nu! Der er klare systemfejl i udligningssystemet. Det er faktisk veldokumenteret. Hvem kan forstå, at Skanderborg har en meget lav ledighed, en høj skatteprocent og borgere med høje indtægter og alligevel skal spare mange penge på de borgernære velfærdsområder? Jeg har gennemskuet, hvorfor det er sådan, men jeg kan ikke begribe, at de ansvarlige (regering og folketing) ikke får gjort noget ved det.

Annonce