Annonce
Skanderborg

Skanderborg skal smide nerverne i første aktion

Mathias Smed og Skanderborg kan spille sig i Final Four onsdag aften med en sejr over Nordsjælland. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold spiller onsdag aften et af sæsonens vigtigste opgør, når de på hjemmebane kan indløse billet til Santander Cups Final Four stævne med en sejr over Nordsjælland.

Håndbold: De var med ved finalestævnet for fem år siden. Dengang blev semifinalen endestationen for de grønblusede efter en tæt duel med Århus Håndbold. Onsdag aften kan efterårets positive overraskelse i Håndboldligaen dog udløse billet til Final Four stævne nummer to, hvis de vinder over Nordsjælland på egen bane i Skanderborg Fælled.

- Vi har givet selv os selv chancen for at spille os til Final Four ved at slå Skjern i den seneste runde og det er en mulighed, som vi bare skal gribe. Vi skal nyde, at vi har muligheden for at spille de her sjove kampe, som vi længe har gået og drømt om at få muligheden for at spille. Nu har vi chancen mod Nordsjælland og derfor skal vi bare slippe tøjlerne og mose på i den kamp for at komme med til finalestævnet, siger Skanderborgs forsvarsdirigent Mathias Smed.

Kvartfinalen i eget hus har længe været et samtaleemne i Skanderborg, fordi en eventuel deltagelse ved Final Four i Herning vil være en blåstempling af et imponerende efterår.

- Det har været et samtaleemne, men jeg tror bare, at vi skal se kampen som en hvilken som helst anden og ikke dvæle for meget ved dens betydning. Det er mod Nordsjælland, som vi tidligere har mødt i sæsonen. Jeg tror ganske enkelt, at vi bare skal have rystet nerverne af os i det første angreb eller forsvar, og så kører den derfra, siger Smed.

I kommer vel også stærkest ind til kampen i forhold til Nordsjælland?

- Det kan man sige, men det kan samtidig være deres mulighed for at redde sæsonen, så jeg er ikke i tvivl om, at de kommer med alt, hvad den kan trække. Vi tabte til Århus Håndbold i vores seneste kamp, men jeg synes, at vi kan tage flere ting med os fra det opgør. Vi var nede 20-23 med tre minutter igen, men endte alligevel med at stå med muligheden for at få point. Det var positivt, at vi ikke faldt sammen, lyder det.

Onsdagens kamp spilles klokken 18.30 i Skanderborg Fælled.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Renosyd: Vi ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse

Læserbrev: Skanderborg og Odders borgere er gode til at sortere affald. I 2018 indsamlede Renosyd 800 ton plast fra de lokale husholdninger, og langt det meste er genanvendt. Vi bliver også forfærdede over billederne af store plastbjerge i Malaysia, og det er relevant at spørge sig selv, hvor plasten fra Skanderborg og Odder bliver af. Når vi beder borgerne om at sortere affald, skal det give mening. Renosyd ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse, også på de områder, hvor det er vanskeligt. I Skanderborg og Odder sorterer borgerne emballage af hård plast i en beholder derhjemme. Alt andet plast kan de aflevere i fem forskellige containere på genbrugspladserne. På vores hjemmeside fortæller vi, hvad der sker med den plast, vi samler ind. Der er ingen grund til at skabe tvivl om vores ansvar for at sikre den bedst mulige udnyttelse af ressourcerne i affaldet. Vi vil gerne tale om udfordringerne og dilemmaerne. Lad os bare nævne tre: Kommuner og affaldsselskaber sender opgaver i udbud. Det gælder også plast, der skal sorteres og oparbejdes til genanvendelse. Ingen danske virksomheder byder ind, og der findes ikke anlæg i Danmark, der kan genanvende det blandede emballageplast fra husholdninger. Renosyd indsamler 800 ton plast om året. Selv om det kan lyde af meget, er det en meget lille mængde, og muligheden for at følge vores plast til det yderste led er meget begrænset. Plasten fra Skanderborg og Odder bliver blandet med plast fra andre kommuner, allerede inden det har forladt Danmark. Der er meget plastemballage, der slet ikke kan genanvendes. Hvordan skal borgerne kunne se forskel på den gode plast, der er egnet til genanvendelse, og den dårlige plast, som vi helst ville udnytte til energi i vores affaldsenergianlæg i Skanderborg? Vores svar er, at det skal de ikke. Det er vores ansvar. Borgerne skal fortsætte med at sortere plast, fordi det giver mening at spare ressourcer og skåne miljøet. Renosyd skal nok tage sig af det på bedste vis. Sortering og indsamling af plast er blot ét led i værdikæden til bedre genanvendelse af plast. For at komme i mål er der behov for udvikling og bedre styring i alle led i kæden. Vi har derfor med glæde konstateret, at vores nye miljøminister, Lea Wermelin, nu har bragt problemerne op på EU-niveau. Renosyd fortsætter arbejdet med at øge indsamlingen af plast. Vi samarbejder med en lang række private firmaer, og vi samarbejder på tværs af kommuner og affaldsselskaber med det samme mål for øje: at sikre den bedst mulige genanvendelse af plast. (Forkortet, red.)

Annonce