Annonce
Skanderborg

Skanderborg-profil: Fælden smækkede når Sebastian Henneberg fik lov til at danse for meget med hofterne

Mathias Smed og Skanderborg havde godt fat i Århus Håndbold, men tabte lokalbraget 22-24. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold leverede en god forsvarsindsats, men kunne ikke tæmme de århusianske skytter fuldstændigt.

Håndbold: Skanderborg måtte lørdag eftermiddag forlade Ceres Arena som den tabende part, 22-24, i lokalbraget mod Århus Håndbold. De gik dog ikke ned uden en seriøs fight, hvor specielt forsvaret havde godt fat i det orangeklædte hjemmehold.

- Vi har en filosofi om, at vi gerne vil frem og banke til skytterne. Vores målmænd er rigtigt glade for at få afslutningerne fra fløjene og stregen. Nærskuddene. Derfor har vi et princip om, at vi skal frem til de her skytter. Vi ved jo også hvor godt skydende Århus er. Det er nogle kanonkonger de har på de backs. Det kunne vi også se i kontrafasens anden bølge i dag. De hamrede jo bolden i mål, hvis vi ikke kom frem, sagde Skanderborgs styrmand i forsvaret, Mathias Smed.

I store dele af kampen havde de godt fat i deres modstander, men i anden halvleg kunne de ikke stoppe Sebastian Henneberg eller få bolden forbi en godt spillende Jens Fredsgaard i århusianernes mål.

- Der var mange spilstop, hvor vi kom frem og fik stoppet dem. Vi holdt dem også nede på 24 mål, hvilket bestemt er godkendt. Der var dog enkelte gange, hvor vi blev for passive og en spiller som Sebastian Henneberg fik lov til at danse lidt med hofterne og sende bolden afsted. Dér klapper fælden altså, sagde Smed og fortsatte:

- Det var en kamp om nogle rigtigt vigtige point. Havde vi vundet, havde vi lagt afstand til dem og omvendt kunne de gå forbi os i tabellen med en sejr. Det var en kamp, der havde sit eget liv. Generelt er det er bare altid sjovt at spille mod Århus i de her kampe. Det kunne også mærkes i kulissen, hvor der virkelig var tryk på. Det var tydeligt at mærke, at vi ligger lidt højere i tabellen end normalt, sagde forsvarsdirigenten.

Skanderborgs næste store udfordring bliver onsdag aften på hjemmebane i Skanderborg Fælled i Santander Cuppens kvartfinale. Her venter Nordsjælland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er mange andre håndtag, der kan bruges, uden at der lukkes skoler

Læserbrev: Vores formand for undervisnings- og børneudvalget, Trine Frengler, udtaler, at vi ikke siden kommunesammenlægningen har set på skolestruktur - hvilket nok ikke er helt rigtigt. I kommunes første valgperiode kiggede vi netop på skolestruktur bl.a i Skanderborg Bakker, hvor vi stod til at skulle have udbygget deres skole ganske betydeligt for at rumme kommende elever, mens vi ved at ændre skoledistriktet undgik en stor investering og samtidig optimerede skolemidlerne. Vi ændrede bl.a også på overbygningsstrukturer. Vi samlede f.eks. overbygningselever fra Voerladegård, Ejer Bavnehøj og Veng på Niels Ebbesen Skolen for at styrke det faglige for disse elever. Byrådet har bestemt, at vi i udvalget skulle fremkomme med en tildelingsmodel i forenklet udgave. Vi skal i den forbindelse huske på, at en tildelingsmodel for skolerne virker som udligningsmodellen for kommunerne: Det er et nulsumsspil. Det vil sige, at skolemidlerne - skolekagen - skal blot skæres på en anden måde. Nogle skoler taber, mens andre vinder, nogle har måske fået for meget, mens andre har fået for lidt. Og her skal vi ikke glemme, at der er lagt op til en langstrakt udligningsovergangsperiode. Samtidig vil noget af det tabte sikkert indhentes, når der kommer flere elever på den pågældende skole. Økonomien på vores område skal optimeres for ca. 10 mio. kr. Og det rykker den nye tildeling jo egentlig ikke ved, idet det er den samme kage, der skal tildeles. Men der er mange andre håndtag, der kan bruges, uden at der lukkes skoler: 1. Små skoler kunne jo forsøges tildelt flere elever - de har jo alle en enestående udendørs/natur tilgang, som kunne give andre elever en rigtig god oplevelse for en periode. 2. Skolerne kunne samarbejde om vores gode læreres faglige kvaliteter. 3. Skolerne kunne lære af hinanden. Når vi om en tid begynder med at åbne strukturæsken, ser jeg frem til, at vi indbyder vores skoler til at deltage i processen for på den måde at give dem ejerskab, og måske kunne de komme med nogle ideer, som vi politikere ikke havde fået øje på. Ikke alle partier er repræsenteret i undervisnings- og børneudvalget, så derfor er en god dialog med de øvrige partier en nødvendighed. I øvrigt mener jeg, at vi skal glæde os som kommune over børnetallet i Skanderborg Kommune. Men lidt tankevækkende: Når jeg ser på børnestatistikken fra KMD, så har vi de seneste seks år 41 børn færre om året i gennemsnit, end vi havde i kommunens første seks leveår. Så er der selvfølgelig skoledistrikter, der stiger i antal elever, og andre skoledistrikter, som udvikler sig mere moderat. Men alt i alt går vi også i denne periode en spændende tid i møde.

Annonce