Annonce
Skanderborg

Skanderborg på juleferie med endnu en sejr

Mads Kalstrup og Skanderborg måtte kæmpe hårdt for den 11. ligasejr i efteråret, da de mødte KIF Kolding på hjemmebane Foto: Jens Thaysen

Skanderborg hentede efterårets 11. sejr i håndboldligaen, da de lørdag vandt 33-28 over KIF Kolding. En kamp, hvor hjemmeholdet formåede at holde hovedet koldt, selvom gæsterne forsøgte at trække kampen ned i tempo.

Håndbold: Skanderborg kunne lørdag eftermiddag gå på juleferie med endnu en sejr i bagagen. Med cifrene hentede hjemmeholdet sin 11. ligasejr i efteråret og står dermed med 23 point inden de sidste otte spillerunder i grundspillet til efteråret.

Sejren kom dog langt fra nemt til de grønklædte.

Skanderborg havde sine problemer med at få sat sig igennem mod en stærk defensiv, der stod yderst solid ind over midten og gav gode betingelser for deres målmand, som havde godt fat i hjemmeholdets skytter i første halvleg og havde sin store andel for, at gæsterne var godt med ved pausen

Den gode defensiv lagde et godt fundament for gæsternes kontrafase. Et våben, der altid har været traditionsklubben vartegn i den bedste række og som gav dybe panderykker til hjemmeholdets træner. Ikke mindst fordi gæsterne spillede med stor disciplin og fik lukket de fleste af deres angreb ned.

Midtvejs i halvlegen fik Skanderborg bedre fart og flow i sit angreb og fik spillet sig tilbage i opgøret.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Skanderborg Håndbold - KIF Kolding 33-28 (15-15)Skanderborg Håndbold: Morten Balling 7, Marcus Mørk 5, Lars Skaarup 4, Cornelius Kragh 4, Mathias Smed 3, Mathias Bitsch 3, Jonas Samuelsson 3, Mads Kalstrup 2, Morten Kirk Olesen 1, Thor Christensen 1

KIF Kolding: Alexander Morsten 6, Mattias Thynell 5, Andreas Væver 5, Andreas Flodmann 4, Jens Peshcardt 3, Kasper Irming 2, Jacob Hansen 1, Cyril Viudes 1, Jacob Kühne 1

Stillingen undervejs: 1-3, 4-7, 6-9, 11-10, 15-15, 19-17, 20-20, 23-20, 23-23, 26-23, 28-24, 30-26, 33-28

Udvisninger: Skanderborg 3, Kolding 3

Diskvalifikation: Kasper Irming, KIF Kolding - direkte rødt kort.

Kvalitet og omtanke

Ved indgangen til de sidste 30 minutter lignede det også et spørgsmål om gæsternes smalle trup kunne holde kadence i vejret mod Skanderborgs bredde. Mens gæsterne kunne rotere i bagkæden, så var det de samme profiler, der skulle lave målene for Kolding.

Men selvom de var færre til at løfte opgaven hos gæsterne, så ændrede det ikke på det faktum, at de grønklædte skulle have kvalitet og omtanke i angrebet ellers lurede kontraen eller et længerevarende angreb fra gæsternes side. Travlt havde Kolding det bestemt ikke, når bolden var på deres hænder.

De ville rigtigt gerne have kampen ned i tempo. En taktik, de lykkedes med langt hen i opgøret.

Hjemmeholdet burde have taget slået det afgørende hul midtvejs i anden halvleg, da de i to omgange var foran med tre og var i teten. I begge omgange blev spillerne dog for forhastede i forhold til tanke og spil, lavede tekniske fejl og lukkede modstanderen tilbage i kampen af Kolding.

De fik dog lukket kampen til egen fordel. Det afgørende knæk opstod efter et længere ophold i spillet efter en situation, hvor der opstod tvivl om Skanderborg-træner Nick Rasmussen havde smidt sit timeout-kort på det rigtige tidspunkt. Situationen endte med et straffekast, som Morten Balling udnyttede koldblodigt, 27-24.

Et mål, der gav det nødvendige rygstød til hjemmeholdet, som pludseligt kunne det hele og vandt 33-28.

Sidste mål blev sat ind af Morten Balling på straffekast.

Stærkt sammenhold

- Vores bredde kom til udtryk i dag. Hvis der er nogen, som ikke slår til, så har vi bare nogle nye, som kan gå ind og tage over. Det har været kendetegnende for os og det er også derfor, at vi har vundet så mange kampe i efteråret, sagde stregspiller og forsvarskæmpe, Mads Kalstrup efter kampen.

- Vi havde en periode i anden halvleg, hvor vi smed nogle bolde væk og lavede et par mærkelig ting. Jeg synes dog, at vi bevarede koldblodigheden, selvom der var perioder, hvor vi lavede tekniske fejl og ikke kom til de store chancer. Vi fortsatte bare med at klø på. Selvom de spillede langsomt, så forsøgte vi bare at presse tempoet i vejret, sagde stregspilleren.

Han kom til Skanderborg i sommer og har nydt hvert minut i et efterår, der har budt på masser af succes.

- Det har været fedt at komme til hvor jeg kunne få en rolle. Jeg har ikke vidst om det var 45 minutter eller 15 minutter jeg skulle spille. Det kom meget an på dagen. I det hele taget har det bare være fedt at have en rolle. Vi er mange, der kan byde ind og det skaber bare en rigtig god kemi på et hold, fordi vi alle sammen føler os som en del af det. Det er nemmere at holde et fællesskab kørende, hvis alle føler, at de har en rolle, sagde Mads Kalstrup.

Varm om hjertet

Sammenholdet i truppen bliver også rost af cheftræner Nick Rasmussen.

- Det er sjovt at være her. Ikke bare på grund af resultaterne, men også på grund af sammenholdet. Hvis eller når vi bliver ramt af modgang, så er vi så stærke, at vi kommer tilbage. Spillerne er virkelig dygtige til at hjælpe hinanden og komme med indspark til hinanden. Jeg bliver også lidt varm om hjertet, når en førsteårs ynglinge som Thor Christensen kommer ind og scorer til allersidst. Det sender også et signal til trænerne i klubben om, at der er mulighed for at komme med op, hvis spillerne arbejder hårdt. Det har været nogle korte indsatser for ham, men jeg tror, at han har suget til sig i december måned, lød det fra Nick Rasmussen, som også var imponeret af sit holds koldblodighed.

- Den usikkerhed, som vi havde i forsvaret i første halvleg, forplantede sig ikke til angrebet. Vi blev ved med at spille, og det var vigtigt for os, fordi vi gennem kampen formåede at designe og skabe gode chancer. Der var tendenser til, at vi forcerede lidt for meget, men ellers viste vi stor koldblodighed, sagde træneren og fortsatte:

- Med den start vi fik, blev tingene spillet lidt over i handsken på dem, fordi de kunne spille lidt mere henholdende og lukrere på, at det var os, som skulle skabe spillet. På den måde var det ekstra flot, at vi tog den hjem. Det var jo ikke en kamp, der bølgede frem i fuld galop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce