Annonce
Skanderborg

Skanderborg møder ligaens bundprop - som før har drillet hold i egen hule

Nick Rasmussen skal torsdag aften styre sit hold til sejr over ligaens nuværende bundprop, TMS Ringsted. Foto: Ole Nielsen

Det er en dyst mellem top og bund, når Skanderborgs formstærke herrer tager turen til ligaens nuværende bundhold. Ringsted har dog tidligere rystet holdene over sig, når de har været i hjemlige omgivelser.

Håndbold: Skanderborg indledte året med lidt af et brag, da de kørte hjemmeholdet rundt i Skansen og klapsede de fysisk stærke sønderjyder ganske komfortabelt.

Torsdag eftermiddag ruller spillerbussen igen ud af den østjyske kommune, når de grønblusede skal på tur til ligaens bundprop, TMS Ringsted. Værterne indtager den kedelige placering som nummer sidst i rækken og burde være en overkommelig opgave for de formstærke østjyder, som vandt det seneste opgør mellem holdene med 11 overskydende mål.

Ringsted har hentet ni point i de første 19 kampe. Seks af disse er kommet i hus på eget gulv. Blandt andet via en sejr over Skjern.

- Kodeordet for os er omstillingsparathed. Det er et hold, der tager rigtigt mange initiativer hele tiden. De forsøger mange ting i deres defensiv, hvor de har en tendens til mest at dække offensivt, mens de angrebsmæssigt gerne vil spille syv mod seks og gør det på flere forskellige måder. Derfor er det vigtigt, at vi er klar, når der kommer nogle skift i kampen, så vi hurtigt kan finde ind på den skinne i forhold til de ting, som vi har forberedt os på, siger Skanderborg-træner Nick Rasmussen.

Hvordan udvælger du hvad I skal se på, når du ved, at Ringsted har så mange variationer?

- Når du tager initiativ, skal du også overveje, hvor meget der er forberedt fra modstanderens side. Hvor meget har du haft mulighed for at træne? Der er trods alt en grænse, hvor meget man kan komme i dybden med i forhold de forskellige temaer. Så nogle gange er overraskelses momentet til stede, men hvis du ikke er 100 procent sikker i det du gør, så kan det blive en akilleshæl for en selv. Derfor har vi også valgt at prioritere nogle områder i deres spil, siger træneren.

Skanderborg har været en af de store positive overraskelser i grundspillet indtil videre og er godt på vej til at stemple ind i klubbens første slutspil. Indtil videre er det blevet til 25 point i de første 19 kampe. Holdet lader sig dog ikke forblænde af de flotte resultater.

- Vi har en fornuftig portion selvtillid. Vi er glade for sejren i Sønderjyske, men det er ikke sådan, at vi er overvældet euforiske. I sidste sæson var vi helt vilde, når vi vandt, mens der i år er en glæde, men også en naturlig ydmyghed i forhold til den opgave, der kommer efterfølgende, siger Nick Rasmussen.

Kampen mod Ringsted spilles klokken 20.15 og kan følges direkte på TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med, V og K?

Læserbrev: Fredag 11. oktober 2019 var der indkaldt til pressemøde på rådhuset på Fælleden. Her ville samtlige partier i byrådet præsentere budgetaftalen for 2020, der netop var indgået. Igen var det lykkedes at få alle partier med i forliget - og det var faktisk lidt af en bedrift. For budgettet indebar mange ubehagelige dilemmaer og mange besparelser. Ikke mindst fordi Skanderborg Kommune havde behov for at finde besparelser for det, der svarer til 60 mio. kr. årligt. Besparelser, der nu skal indfases over de kommende år. Der er rigtig mange ubehagelige ting i det budget, der blev indgået. Besparelser og beslutninger, som ingen af byrådets partier brød sig om. De svære beslutninger var dog nødvendige - det var alle enige om. Det spørgsmål, der rejser sig i dag, er dog, om vi dengang i oktober glædede os for tidligt over, at byrådet kunne stå sammen i en vanskelig situation. Siden budgettets vedtagelse har vi med stadig større forundring iagttaget, at især Konservative, men også Venstres borgmesterkandidat i blandt andet læserbreve og på de sociale medier har taget afstand fra dele af det budget, de selv står bag, og at de hermed flygter fra deres medansvar. I øjeblikket bliver der foretaget en række analyser, beregninger og vurderinger af mange af de forhold, budgetaftalen indeholder. Det handler især om strukturen på dagtilbuds-, skole- og specialskoleområdet, som allerede har trukket mange avisoverskrifter. Analysearbejdet er sat i værk, fordi alle partier med budgettet var enige om, at vi skal turde at tilpasse vores struktur på disse områder, så vi alene skal bruge penge på nybyggerier, hvor det er helt nødvendigt. Dette vil nemlig sikre, at vi også fremadrettet - som minimum - kan opretholde det serviceniveau på driftssiden, som vi i dag kender i vores skoler og dagtilbud. Og det er vigtigt. Analyserne af, hvilke strukturændringer der er mulige og fornuftige at gennemføre, er omfattende, og derfor tager de tid. Men alle partier ved, at analyseresultaterne vil foreligge i løbet af foråret, ja, nogle af beregningerne vil allerede ligge klar i løbet af februar. Indtil vi kender resultaterne af analyserne, forholder vi os til den aftale, vi er med i, og venter tålmodigt. Det vil klæde de borgerlige partier at gøre det samme og ikke benytte populistiske metoder og undsige fælles beslutninger. Vi håber, at både Konservative og Venstres borgmesterkandidat står bag budgetaftalen, men bliver ærlig talt i tvivl. Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med?

Annonce