Annonce
Skanderborg

Skanderborg møder ligaens bundprop - som før har drillet hold i egen hule

Nick Rasmussen skal torsdag aften styre sit hold til sejr over ligaens nuværende bundprop, TMS Ringsted. Foto: Ole Nielsen

Det er en dyst mellem top og bund, når Skanderborgs formstærke herrer tager turen til ligaens nuværende bundhold. Ringsted har dog tidligere rystet holdene over sig, når de har været i hjemlige omgivelser.

Håndbold: Skanderborg indledte året med lidt af et brag, da de kørte hjemmeholdet rundt i Skansen og klapsede de fysisk stærke sønderjyder ganske komfortabelt.

Torsdag eftermiddag ruller spillerbussen igen ud af den østjyske kommune, når de grønblusede skal på tur til ligaens bundprop, TMS Ringsted. Værterne indtager den kedelige placering som nummer sidst i rækken og burde være en overkommelig opgave for de formstærke østjyder, som vandt det seneste opgør mellem holdene med 11 overskydende mål.

Ringsted har hentet ni point i de første 19 kampe. Seks af disse er kommet i hus på eget gulv. Blandt andet via en sejr over Skjern.

- Kodeordet for os er omstillingsparathed. Det er et hold, der tager rigtigt mange initiativer hele tiden. De forsøger mange ting i deres defensiv, hvor de har en tendens til mest at dække offensivt, mens de angrebsmæssigt gerne vil spille syv mod seks og gør det på flere forskellige måder. Derfor er det vigtigt, at vi er klar, når der kommer nogle skift i kampen, så vi hurtigt kan finde ind på den skinne i forhold til de ting, som vi har forberedt os på, siger Skanderborg-træner Nick Rasmussen.

Hvordan udvælger du hvad I skal se på, når du ved, at Ringsted har så mange variationer?

- Når du tager initiativ, skal du også overveje, hvor meget der er forberedt fra modstanderens side. Hvor meget har du haft mulighed for at træne? Der er trods alt en grænse, hvor meget man kan komme i dybden med i forhold de forskellige temaer. Så nogle gange er overraskelses momentet til stede, men hvis du ikke er 100 procent sikker i det du gør, så kan det blive en akilleshæl for en selv. Derfor har vi også valgt at prioritere nogle områder i deres spil, siger træneren.

Skanderborg har været en af de store positive overraskelser i grundspillet indtil videre og er godt på vej til at stemple ind i klubbens første slutspil. Indtil videre er det blevet til 25 point i de første 19 kampe. Holdet lader sig dog ikke forblænde af de flotte resultater.

- Vi har en fornuftig portion selvtillid. Vi er glade for sejren i Sønderjyske, men det er ikke sådan, at vi er overvældet euforiske. I sidste sæson var vi helt vilde, når vi vandt, mens der i år er en glæde, men også en naturlig ydmyghed i forhold til den opgave, der kommer efterfølgende, siger Nick Rasmussen.

Kampen mod Ringsted spilles klokken 20.15 og kan følges direkte på TV2 Sport.

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce