Annonce
Skanderborg

Skanderborg: Hellere varme hænder end gratis drikkevarer

"Grundet covid-19 mener vi i Dansk Folkeparti, at der er akut behov for mere omsorg og flere "varme hænder" til ældreområdet, blandt andet til bekæmpelse af ensomhed", skriver Dansk Folkepartis medlemmer af Skanderborg Byråd. Arkivfoto: Timo Battefeld

DEBAT: "Kære alle sammen, lad Julefreden sænke sig" - et citat fra Thomas Cordtz, Det Konservative Folkeparti, fremsat på byrådsmødet i Skanderborg i december.

For nogle varer julen lige til påske, men ikke for de konservative. Få dage inde i det nye år brød Thomas Cordtz borgfreden ved endnu en gang at lange ud efter Dansk Folkeparti og denne gang også med et perfidt personangreb på Martin Frausing Poulsen.

Det er meget let at tage et citat ud af en større sammenhæng, så den får en anden mening end den kontekst, den er sagt i. Selvom vi som kommunalpolitikere gerne vil "bruge pengene flere gange", så kan de kun bruges én gang, og vi er derfor nødt til at prioritere, hvor de er bedst givet ud.

Annonce

Tilgangsvinklen med at bruge pengene med rettidig omhu, og hvor de gør mest gavn, støttes også af kommunens fagpersonel, blandt andet i Plejedistrikt Skanderborgs LMU, der havde følgende kommentarer til sagen: "Det (afskaffelse af gratis adgang til drikkevarer på plejecentrene) er et stort beløb, der spares, og det er et godt sted at gøre det (i stedet for at spare på varme hænder").

Med budgetforliget fik Dansk Folkeparti sikret et stort årligt beløb til "varme hænder". Da Dansk Folkeparti i sin tid rejste problematikken om drikkevareordningen, var den relevant, fordi beboerne på plejehjemmene havde frit valg på leverandører af mad. En del valgte eksterne leverandører, såsom Hårby Slagteren, og her fulgte drikkevarer ikke med.

Nu skal man vælge Vores Køkken, når man flytter på et plejecenter, og de leverer en døgnpakke, hvor drikkevarer er inkluderet. Det vil sige, at alle nu får fuld forplejning og drikkevarer.

Hvis Thomas Cordtz havde deltaget i budgetforhandlingerne, havde han vidst, at valget stod mellem drikkevarer eller "varme hænder". Så Thomas Cordtz' påstand om, at Dansk Folkeparti aktivt har arbejdet på at fjerne drikkevarerne på plejecentrene, er decideret usandt!


De konservative i Skanderborg har aldrig vist interesse for ældreområdet, det gør de så nu, fordi det er valgår. Det kan borgerne heldigvis godt gennemskue, og så vil vi ellers blot appellere til, at de konservative begynder at samarbejde i stedet for at kaste med mudder, og at de stopper med at pynte sig med lånte fjer.


I Dansk Folkeparti har vi har bemærket, at de konservative i deres alternative budgetforslag ville finansiere en del af ordningen ved udlicitering af tøjvask på plejecentrene. En konservativ kæphest om udlicitering, der ville blive mange gange dyrere for svage borgere, borgere ramt af inkontinens eller andre funktionsnedsættelser. De berørte borgere skulle ud at investere i sengelinned til otte-ni dage og tilsvarende tøj og undertøj, hertil skulle de betale for personaleudgifter, der var til ordningen. Det konservative forslag ville også sætte en stopper for den rehabiliterende indsats.

Det er rigtig godt, at man prøver at kigge på, hvad der kan udliciteres. I Dansk Folkeparti vil vi dog ikke være med ved udliciteringer, der forringer livskvaliteten for borgerne og påfører dem ekstra omkostninger, men det er de konservative åbenbart ligeglade med.

Grundet covid-19 mener vi i Dansk Folkeparti, at der er akut behov for mere omsorg og flere "varme hænder" til ældreområdet, blandt andet til bekæmpelse af ensomhed. Derfor stillede vi blandt andet følgende forslag på økonomiudvalgsmødet: Når covid-19-pandemien er ovre, tilføres der 1,891 million kroner til klippekortsordningen til gavn for alle beboere på plejecentre og borgere, der er på midlertidigt genoptrænings- eller aflastningsophold. Imod forslaget stemte blandt andet Thomas Cordtz.

I Dansk Folkeparti fik vi følgende mindretalsudtalelse på sagen: "Martin Frausing Poulsen bemærkede i forbindelse med beslutningen, at Dansk Folkeparti agter at rejse spørgsmålet om nedsættelse af priserne på døgnpakker ved de kommende budgetforhandlinger".

De konservative i Skanderborg har aldrig vist interesse for ældreområdet, det gør de så nu, fordi det er valgår. Det kan borgerne heldigvis godt gennemskue, og så vil vi ellers blot appellere til, at de konservative begynder at samarbejde i stedet for at kaste med mudder, og at de stopper med at pynte sig med lånte fjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce