Annonce
Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Der har været rigtig godt gang i hussalget i Horsens Kommune siden 2011. Horsens, Hedensted og Skanderborg er på listen over kommuner, hvor fremgangen har været på mere end 100 procent. Her finder man eksempelvis ikke Vejle og Kolding. Arkivfoto: Martin Ravn
Der har været stor fremgang i antallet af hushandler siden 2011. I Horsens, Hedensted og Skanderborg kommuner er det steget med mere end 100 procent, viser tal fra boligsiden.dk
Annonce

Horsens: Skanderborg, Horsens og Hedensted ligger på listen over de 36 kommuner, som i perioden 2011 til 2019 har haft en fremgang i antal bolighandler på mere end 100 procent.

Det er ejendomsmæglerkæden Home, som har bearbejdet tallene, der er hentet hos Boligsiden.dk.

Skanderborg ligger på en sjetteplads. I kommunen har der i løbet af de seneste knap ni år været en fremgang på 394 salg af huse fra 294 i 2011 til 688 det seneste år. I procent svarer det til en stigning på 134 procent. I Horsens er fremgangen på 120 procent fra 388 til 853 hussalg, mens der i Hedensted kan noteres en fremgang på 122 procent fra 229 til 509 solgte boliger i det seneste år.

Vi har medvind på cykelstierne.

Alex Mandrup Paulsen, EDC Ejendomscentret Horsens

Annonce

Jyllands lokomotiv

Alex Mandrup Paulsen, ejendomsmægler og indehaver af EDC Ejendomscentret A/S, forklarer fremgangen med høj beskæftigelse og den gode globale økonomi.

- Vi har medvind på cykelstierne i vores område, lyder den umiddelbare kommentar.

Aarhus er Jyllands lokomotiv, og det smitter af på hussalget i Skanderborg og Horsens, fortsætter han. Og den positive udvikling i Horsens kommer også Hedensted til gode.

- Samtidig har disse tre kommuner et godt image, som trækker tilflyttere til, er hans vurdering.

Annonce

God til at udstykke grunde

Hos Nybolig Horsens roser ejendomsmægler Flemming Thykjær Horsens Kommune for at sørge for, at der bliver udstykket grunde nok. Det kan i andre kommuner knibe med at finde en ledig grund, hører han fra sine købere. Og så får man i Horsens mere for pengene end i nabokommuner som eksempelvis Vejle.

Infrastrukturen med beliggenheden tæt på motorvejen vægter også højt, når valget falder på Horsens.

- Prikken over i'et er for nogle, at Horsens også er miljøbevidst, oplever ejendomsmægleren.

Spørg Folkebladet - Vores by vokser

Horsens vokser, og det kan man se i bybilledet.

Nye byggerier langs havnen og Niels Gyldings Gade, nyt uddannelses-campus på den gamle slagterigrund og en ny bydel ved Nørrestrand er bare nogle af de projekter, der er i gang.

Horsens Folkeblad sætter fokus på byggeprojekterne med "Spørg Folkebladet - Vores by vokser", hvor du kan stille spørgsmål til redaktionen, hvis du går og undrer dig over noget - stort eller småt.

Vi har blandt andet allerede kigget på, hvor mange boliger der bygges, hvem der viser interesse for dem, og hvorfor der ikke var 's' på Lilli Gyldenkildes Torv.

Vi vil også gerne prøve at svare på dine spørgsmål, så skriv til os via dette link: redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet - her samler vi alle spørgsmål og svar.

Annonce

Hedensted er højdespringer

Ser man alene på det seneste års handler sammenlignet med året før, er Hedensted sammen med Ærø højdespringerne. Hedensted har indtil videre i år haft en vækst i boligsalget på 35 procent med samlet set 509 handler.

Hussalget begyndte at stige i 2011 i hovedstaden og de store byer, udtaler Michael Dalsager, senior-kommunikations-konsulent i Home, i en pressemeddelelse. Nu er de landlige kommuner også kommet med.

Det er i øvrigt Læsø, som topper listen. Der er nemlig sket en syvdobling. Det er gået fra fire handler i 2011 til 30 handler inden for det seneste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce