Annonce
Skanderborg

Skanderborg forlænger med defensive arbejdsmænd

Kristian Bonefeld er kendt for sine defensive kvaliteter, men har i det seneste år udviklet sig markant på offensivt. Her ses han i et angreb, hvor Nikolaj A. Nielsen(2) står klar inde på stregen til at gribe hans indspil. Foto: Ole Nielsen

Kristian Bonefeld og Nikolaj A. Nielsen har forlænget deres kontrakter med Skanderborg Håndbold, så de løber til henholdsvis 2022 og 2021.

Håndbold: Skanderborg Håndbold har været efterårets store samtaleemne i herrernes håndboldliga. En nuværende femteplads i tabellen og en billet til marts måneds finalestævne i Santander Cup er det foreløbig resultat af de grønblusedes præstationer. Et resultat, der ikke mindst skyldes et bredt og velfungerende kollektiv.

Sportschef Torben Væver har været dygtig til at lave længerevarende kontrakter med flere af truppens fremtrædende profiler. Torsdag blev antallet det større, da han forlængede aftalerne med bagspiller Kristian Bonefeld og stregspiller Nikolaj A. Nielsen, som begge har stået stærkt i den nuværende udgave af Skanderborg.

Kristian Bonefeld har skrevet frem til sommeren 2022, mens Nikolaj A. Nielsen har forlænget til sommeren 2021.

- Vi har hele tiden kendt til Kristians defensive kvaliteter og har også haft lagt en plan for, hvordan han gradvist kan udvikle den offensive del og blive stærkere. Han har hele tiden formået at lægge nye lag på sit spil og er blevet en utrolig vigtig brik i Skanderborg. Vi kan rigtigt godt lide tovejsspillere som ham, siger Torben Væver.

Kristian Bonefeld skiftede til Skanderborg i sommeren 2016 og var i de første to sæsoner primært på banen i forsvaret. I anden halvdel af sidste sæson viste han dog for alvor sine kvaliteter i offensiven, da holdet var hårdt ramt af skader og var kampafgørende i mange opgør. Blandt andet med et stående hug mod Aalborg Håndbold i marts måned, som Skanderborg vandt 24-23 på bagspillerens sublime skud i sidste sekund.

- Kristian er ikke en person, der gør det store væsen af sig uden for banen. Han er meget stille og ydmyg, men han har virkelig udviklet sig i de seneste tre sæsoner og har stor betydning for os, siger Torben Væver.

Stregspiller Nikolaj A. Nielsen er en anden af flere Skanderborg-spillere, som har udviklet sig med hastige skridt i den senere tid. Den tidligere Randers-spiller havde en svær første sæson i ligaen, men har i denne sæson vist sine evner i landets bedste række.

- Nikolaj er tydeligvis ved at vænne sig til det fysiske spil i ligaen og har kæmpet hårdt for at få en større rolle på vores hold. Han er en fighter af Guds nåde og har en stor betydning for os. Også socialt. Hans facon og humør passer rigtigt godt til truppen. Det betyder rigtigt meget for et hold, at det er velfungerende rent socialt. Det er en væsentlig del af forklaringen på vores fremgang i år. Truppen har det meget bedre socialt end sidste år, og det har Nikolaj også en stor del af æren for, siger sportschef i Skanderborg, Torben Væver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce