Annonce
Skanderborg

Skanderborg forlænger med defensive arbejdsmænd

Kristian Bonefeld er kendt for sine defensive kvaliteter, men har i det seneste år udviklet sig markant på offensivt. Her ses han i et angreb, hvor Nikolaj A. Nielsen(2) står klar inde på stregen til at gribe hans indspil. Foto: Ole Nielsen

Kristian Bonefeld og Nikolaj A. Nielsen har forlænget deres kontrakter med Skanderborg Håndbold, så de løber til henholdsvis 2022 og 2021.

Håndbold: Skanderborg Håndbold har været efterårets store samtaleemne i herrernes håndboldliga. En nuværende femteplads i tabellen og en billet til marts måneds finalestævne i Santander Cup er det foreløbig resultat af de grønblusedes præstationer. Et resultat, der ikke mindst skyldes et bredt og velfungerende kollektiv.

Sportschef Torben Væver har været dygtig til at lave længerevarende kontrakter med flere af truppens fremtrædende profiler. Torsdag blev antallet det større, da han forlængede aftalerne med bagspiller Kristian Bonefeld og stregspiller Nikolaj A. Nielsen, som begge har stået stærkt i den nuværende udgave af Skanderborg.

Kristian Bonefeld har skrevet frem til sommeren 2022, mens Nikolaj A. Nielsen har forlænget til sommeren 2021.

- Vi har hele tiden kendt til Kristians defensive kvaliteter og har også haft lagt en plan for, hvordan han gradvist kan udvikle den offensive del og blive stærkere. Han har hele tiden formået at lægge nye lag på sit spil og er blevet en utrolig vigtig brik i Skanderborg. Vi kan rigtigt godt lide tovejsspillere som ham, siger Torben Væver.

Kristian Bonefeld skiftede til Skanderborg i sommeren 2016 og var i de første to sæsoner primært på banen i forsvaret. I anden halvdel af sidste sæson viste han dog for alvor sine kvaliteter i offensiven, da holdet var hårdt ramt af skader og var kampafgørende i mange opgør. Blandt andet med et stående hug mod Aalborg Håndbold i marts måned, som Skanderborg vandt 24-23 på bagspillerens sublime skud i sidste sekund.

- Kristian er ikke en person, der gør det store væsen af sig uden for banen. Han er meget stille og ydmyg, men han har virkelig udviklet sig i de seneste tre sæsoner og har stor betydning for os, siger Torben Væver.

Stregspiller Nikolaj A. Nielsen er en anden af flere Skanderborg-spillere, som har udviklet sig med hastige skridt i den senere tid. Den tidligere Randers-spiller havde en svær første sæson i ligaen, men har i denne sæson vist sine evner i landets bedste række.

- Nikolaj er tydeligvis ved at vænne sig til det fysiske spil i ligaen og har kæmpet hårdt for at få en større rolle på vores hold. Han er en fighter af Guds nåde og har en stor betydning for os. Også socialt. Hans facon og humør passer rigtigt godt til truppen. Det betyder rigtigt meget for et hold, at det er velfungerende rent socialt. Det er en væsentlig del af forklaringen på vores fremgang i år. Truppen har det meget bedre socialt end sidste år, og det har Nikolaj også en stor del af æren for, siger sportschef i Skanderborg, Torben Væver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er mange andre håndtag, der kan bruges, uden at der lukkes skoler

Læserbrev: Vores formand for undervisnings- og børneudvalget, Trine Frengler, udtaler, at vi ikke siden kommunesammenlægningen har set på skolestruktur - hvilket nok ikke er helt rigtigt. I kommunes første valgperiode kiggede vi netop på skolestruktur bl.a i Skanderborg Bakker, hvor vi stod til at skulle have udbygget deres skole ganske betydeligt for at rumme kommende elever, mens vi ved at ændre skoledistriktet undgik en stor investering og samtidig optimerede skolemidlerne. Vi ændrede bl.a også på overbygningsstrukturer. Vi samlede f.eks. overbygningselever fra Voerladegård, Ejer Bavnehøj og Veng på Niels Ebbesen Skolen for at styrke det faglige for disse elever. Byrådet har bestemt, at vi i udvalget skulle fremkomme med en tildelingsmodel i forenklet udgave. Vi skal i den forbindelse huske på, at en tildelingsmodel for skolerne virker som udligningsmodellen for kommunerne: Det er et nulsumsspil. Det vil sige, at skolemidlerne - skolekagen - skal blot skæres på en anden måde. Nogle skoler taber, mens andre vinder, nogle har måske fået for meget, mens andre har fået for lidt. Og her skal vi ikke glemme, at der er lagt op til en langstrakt udligningsovergangsperiode. Samtidig vil noget af det tabte sikkert indhentes, når der kommer flere elever på den pågældende skole. Økonomien på vores område skal optimeres for ca. 10 mio. kr. Og det rykker den nye tildeling jo egentlig ikke ved, idet det er den samme kage, der skal tildeles. Men der er mange andre håndtag, der kan bruges, uden at der lukkes skoler: 1. Små skoler kunne jo forsøges tildelt flere elever - de har jo alle en enestående udendørs/natur tilgang, som kunne give andre elever en rigtig god oplevelse for en periode. 2. Skolerne kunne samarbejde om vores gode læreres faglige kvaliteter. 3. Skolerne kunne lære af hinanden. Når vi om en tid begynder med at åbne strukturæsken, ser jeg frem til, at vi indbyder vores skoler til at deltage i processen for på den måde at give dem ejerskab, og måske kunne de komme med nogle ideer, som vi politikere ikke havde fået øje på. Ikke alle partier er repræsenteret i undervisnings- og børneudvalget, så derfor er en god dialog med de øvrige partier en nødvendighed. I øvrigt mener jeg, at vi skal glæde os som kommune over børnetallet i Skanderborg Kommune. Men lidt tankevækkende: Når jeg ser på børnestatistikken fra KMD, så har vi de seneste seks år 41 børn færre om året i gennemsnit, end vi havde i kommunens første seks leveår. Så er der selvfølgelig skoledistrikter, der stiger i antal elever, og andre skoledistrikter, som udvikler sig mere moderat. Men alt i alt går vi også i denne periode en spændende tid i møde.

Annonce